Február 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ennyire szenilis, demens, gerinctelen lenne az átlaghülyemagyar?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 898,378 forint, még hiányzik 2,101,622 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azon töprengtem, hogy akár nagyon-nagyon röhögni is tudnék önmagunkon, ha éppen nem lenne kedvem ordítani. Valami egészen félelmetesen groteszk valóságsóban érzem magam. Ezzel csak az a baj, hogy nem jelentkeztem ebbe a sóba, nem fizetnek érte (konkrétan: én fizetem a számlát), kiszállni nem lehet, élvezni pedig nem tudom.

Egészen döbbenetes azt látni, ahogy máról holnapra, de akár reggelről estére amnéziába zuhan a fél ország. Ezt hetente többször is tudjuk produkálni, igény szerint. Hogy némi magyarázatot adjak erre a kijelentésemre, szeretném felhívni a figyelmet egy bizonyos Simicska Lajos nevű úriemberre (na jó, tudom, de mit írjak?). Tehát volt „A” Lajos, Orbán Viktor kebelbarátja, volt szobatársa, bizalmasa. Akinek több esze volt (szintén Orbántól idézek), mint bárki másnak. Ez a Simicska Lajos a kezdetektől segített felépíteni a Fidesz nevű pártot. Közreműködött tevőlegesen és konkrétan a párt anyagi hátországának a kiépítésében. Az ő agyafúrt ötleteinek köszönhetően sikerült a Fidesz székház eladásából befolyt összeg egy részét az Orbán apuka bányájába injektálni, ő biztosította a hátteret a médiabirodalom kiépítéséhez és még ki tudja, mi mindenhez. Szerette is Orbán Viktor Simicskát, amikor sikerült hatalomba vergődnie, „A” Lajos hirtelen minden meghirdetett és dúsan finanszírozott pályázatot sorra-rendre megnyert. Mindenkinek kuss volt, Simicska érinthetetlen volt. Ha nincs Simicska, ma nincs Fidesz, vagy az a Fidesz nincs, amit ma ismerünk. Akkor Orbán Viktor sincs, illetve van, talán ügyvéd Szolnokon, egy huszadrangú irodánál.

Aztán összekaptak valamin, „A” Lajos és „A” Viktor, a barátság pillanatok alatt semmivé lett. Az ország népe tátott szájjal hallgatta az ominózus mondatot: „Orbán egy geci!”

A Közgép hirtelen nem értett semmihez, nem volt alkalmas útépítésre, sem másra, amire addig igen. Sorra bukta el a közbeszerzéseket, azonban Orbán Viktor kebelszomszédja, a fényes eszű Mészáros Lőrinc váratlanul minden témában zseniális lett. Percek alatt ő értett legjobban a csatornázástól kezdve a vasútépítésen át a szalonnafüstölésig mindenhez. Így megy ez, ha a Jóisten és Orbán Viktor úgy akarja. Úgy akarta.

Ez eddig szimpla korrupciós – mert megtehetem és kussolsz – történet. Minden gagyi banánköztársaságban ezer ilyen van. Nade!

A miniszterek elnökével kissé elszaladt a rénszarvas, vagy a dakota csatapóni. Gondolok itt arra, hogy furán válogatja meg a közvetlen környezetét, ráadásul egészen extrém módon kommunikálja a választását. Az csak egy dolog, hogy egy teremfociban középszerű rajongója váratlanul zseniálisan alkalmas lett külügyminiszternek, de az minimum fura volt, amikor a sajtó faggatni kezdte bizonyos Habony Árpád nevű divatdiktátor és vitrinfelelős pozíciójáról és országunk vezetője jóformán azt válaszolta: azt sem tudja, kiről van szó. Pedig de.

Na, ez a média és kommunikációs zseni Habony Árpád elhatározta: ő bizony letarolja a médiát, mert ehhez is nagyon ért. Létrehozott egy 888 nevű/című teljesen-nagyon pártatlan hírportált. Ennek (mármint a név választásnak) semmi köze nincs a 444 címmel már eléggé befutott oldalhoz (hehehe).

Tehát megszületett az ominózus habonyi lap, ami nem csak nevében, de stílusában is képtelen önálló ötletekre hagyatkozni, marad a lopkodás ősi hagyományainál, de legalább elég pofátlanul csinálja mindezt. Ezt pedig az átlaghülyemagyar nagyon szereti! Mert olyan emberi, olyan ősi és még a turulszárnyak suhogását is hallani véli közben.

De még ez is belefér a keményen hülye kisember tradicionális viselkedési sémájába. Nade az, hogy az eddig rajongott, vagy minimum de ő legalább magyar vállakozó-ként imádott/eltűrt Simicska Lajos hirtelenjében közutálat tárgya lett, akit mindenki mindig megvetett…az komoly szellemi hanyatlást jelez. Hiszen az említett habonyújság szidja Simicskát, mint a bokro(s)t, de minimum úgy, mint Soros Györgyöt. Pedig tegnap még szeretni kellett. Simicskát. Sorost tegnapelőtt kellett szeretni, amikor fizette a kormánypotentátok iskoláztatását/megélhetését. Azóta lehet utálni. Az már régen volt. Azonban Simicska nem volt régen. Annyira.

Itt jön az, hogy nem értem az átlaghülyemagyart. Tényleg nem emlékszik arra, amikor „A ” Lajos még jófiú volt? Tényleg képes azt is beszopni, hogy mindig is rosszfiú volt és ő, valamint Miviktorunk világ életében utálta? Ennyire szenilis, demens, gerinctelen lenne az átlaghülyemagyar? Még véletlenül sem emlékszik arra, amikor Simicska egy rendes, becsületes magyar vállalkozó volt, aki miért is ne nyerhetne meg minden uniós tendert? Tényleg annyira régen volt, amikor Orbán legjobb barátja, hűséges harcostársa volt a mi Lajosunk? Pikk-pakk, elfelejtjük? Ez azért szánalmas. Nem kicsit, nagyon (hogy egy klasszikust is idézzek).

A 444-hez képest duplánszar 888 pedig bátran onthatja magából a híg fost és annak még örülünk is? Mert az jó?

Aki pedig eddig is gecinek tarotta Orbánt is, Simicskát is, az mostanában szurkolhatott, hogy a geci Simicska, vagy a parókakészítőből magyar filmcézárrá avanzsált kaszinótulajdonos Vajna veszi meg az ország második legnézettebb televízióját? A mi pénzünkből, jelzem csöndesen.  Hát teljesen megőrültünk? Debilis lett a fél ország? Belegondol itt valaki, mi történik? Mondom, mi történik. Vagy az Orbán kegyelméből milliárdossá vált, eddig közpénzen és Uniós pénzeken hízlalt Simicska vette(volna) meg a TV2-őt, vagy az Orbán kegyelméből milliárdossá vált, kaszinótulajdonos egykori parókakészítő, gazdasági migráns Andy Vajna. És végül ő vette meg. A cehhet mi fizetjük, mindannyian.

Emberek! Európában vagyunk, a huszonegyedik században!

Nem lenne már jó felébredni? Vagy esetleg Cavintont szedni? Hiszen itt annyi mocsok ömlik a nyakunkba napról napra, hogy az valami elképesztő és mi mára mindig elfelejtjük a tegnapot.

Ha így haladunk, hamarosan nem a tegnapot kell majd elfelednünk, hanem a holnapot.

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!