Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valahogy semmi kedvem fegyvert fogni és embereket lődözni egy hülye háborúban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megint nagyot ment a KDNP, ami nem kis teljesítmény egy olyan párt részéről, amit soha senki sehová nem választott meg és valószínűleg a teljes tagsága a parlamentben tölti nyugdíjas éveit.

Tegnap a párt ifjú titánja, Hollik István mondta meg a tutibiztosat. Hollik már odáig fajult, hogy nem csak a KDNP, hanem már a Fidesz nevében is viszi a szót.

A kormánypártok úgy gondolják, egy demokrata nem tiltakozhat egy népszavazás ellen – tette hozzá, hangsúlyozva: a népszavazás a demokrácia egyik legfontosabb alappillére. Kitért arra is, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja egyértelműen Brüsszel magyar hangja, Brüsszel bevándorláspárti politikáját képviseli.

MTI

Hát nem gyönyörű? De!

Hollik István most jelentette be, hogy a Fidesz-KDNP-Mészároslőrinc brigádtól olyan távol áll a demokrácia, mint például Kövér Lászlótól az empátia képessége. Más okát nem látom annak, hogy a kormány tűzzel-vassal-Erdösinével és a jelenleg a Ligetbe átvezényelt tarvarjúkkal gátolta meg a vasárnapi boltzárról szóló népszavazást. Annyira hidegrázása van ettől az antidemokratikus lúdtalpakon ácsorgó kormánynak, hogy inkább szembement a tulajdon nyugdíjas SZOT-üdülőjével és visszavonta a törvényt, csak nehogy népszavazzunk róla. Azt már nem is mondom, hogy teljesen közérdeklődésre számot tartó, minden polgárra nézve fontos kérdésekben, mint például a közoktatás, vagy a paksi titkos szerződés, eszükbe sem jut megkérdezni a köz véleményét. Hollik István azsúrozott eszejárása szerint tehát a kormány – mivel szent borzongással menekül a népszavazásnak még a lehetőségétől is – nem demokratikus. Jó, ezt eddig is tudtuk, de jó egy kormányszóhurcoló szájából is hallani.

Mert az nem úgy van, hogy csak az a népszavazás jó, amit a kormány talál ki, amit az ellenzék, az meg rossz. Ugyanis ebben az országban sokkal több nem-kormánypárti polgár él, mint kormánypárti. Csak gondoltam, szólok, hátha nem sikerült még észrevenni.

Az pedig, hogy megint Gyurcsány Ferencet kell védenem, miközben soha nem volt ilyen ambícióm, egyenesen vicces. Mert ugye azt mondta Hollik kartárs, hogy:

Gyurcsány Ferenc és pártja egyértelműen Brüsszel magyar hangja…

Namármost. Brüsszel az Európai Unió fővárosa. Magyarország az Európai Unió teljes jogú – és bár ezt nem szoktuk kihangsúlyozni, de talán néha nem árt – kötelezettségekkel is rendelkező tagja. Ezek alapján – valamint a józan ész szerint is – aki Brüsszelt képviseli Magyarországon, az nem ellenség, hanem az Unió, benne hazánk érdekeiért száll síkra.

Lassan írom, hogy Hollik István is értse: Magyarország az Európai Unió szerves része. Ezt mi, polgárok akartuk, népszavazáson döntöttük el, hogy oda akarunk tartozni. A normális ésszel megáldott országlakók (remélhetőleg több ilyen van, mint síkhülye) tisztában vannak azzal, hogy a jogokhoz kötelezettségek is tartoznak és olykor a nagy nemzeti öntudatot felülírja a közösség érdeke. A kormány feladata a nemzeti érdekek képviselete mellett a közös uniós érdekek képviselete is, valamint ezek összehangolása.

Ebből eredően aki Brüsszel magyar hangja, az nem ártani akar az országnak. Ezzel szemben aki permanensen szítja az indulatokat Brüsszellel szemben, aki a kompromisszumos megoldások helyett a közösség elleni uszításban érdekelt, az az ország érdekei ellen cselekszik.

Hollik István rámutatott: ez a brüsszeli bevándorláspárti politika sodorta bajba Európát, és erre volt válasz a brit népszavazás.

A brit szavazók szemében nem a muszlim emberek a bevándorlók, hanem a lengyelek, románok, magyarok. Ők minket látnak migránsnak. A magyar kormány egyik orbitális hazugsága éppen ez, hogy igyekszik a tájékozatlan lakossággal elhitetni, hogy nem ez az igazság. Miközben de. A britek ellenünk szavaztak, Hollik elvtárs. A gyerekeink ellen, a testvéreink ellen. Még csak nem is feltétlenül gonoszságból, hanem azért, mert a populista, hazug, csak a tulajdon érdekeit szem előtt tartó pártok és politikusok azt hitették el velük, hogy minden bajuk okozói a lengyel, román és magyar munkavállalók. Hazudtak nekik.

Ahogy a kormánypárt hazudni akar nekünk. A saját érdekében, nemzetiszín zászlóba tekerve önmagát. Végül ide másolom egy Angliában élő és dolgozó fiatal szavait. Jó lenne elgondolkodni ezen, ameddig még nem késő.

Valahogy semmi kedvem fegyvert fogni és embereket lődözni egy hülye háborúban csak azért, mert néhány ember úgy érezte, hogy az ő nemzeti identitása mindennél fontosabb és képtelen túlélni egy egységes Európát.

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.