Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az MSZP izomból szájbarúgta önmagát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem mintha mániám lenne rekkenő hőségben belekötni az MSZP nagyszerű elnökébe, de most kimondottan indíttatva érzem magam és kötök. Ha már egyszer úgy hozta az élet, hogy magam is nőnek születtem, Tóbiás József pedig pont a mai napot választotta arra, hogy helyemre tegyen, pontosabban a női nemet helyezze el a politikai palettán.

Történt pedig, hogy Tóbiás úr megszólamlott Politikai kommunikáció a XXI. században – fókuszban a női szavazók című konferencián és szerintem úgy gondolja, hogy okosakat mondott. Lehetséges, hogy így van, de engem sikerült felbosszantania, úgyhogy szokásom szerint mondom a magamét.

Azt azért elöljáróban megjegyzem, hogy éppen itt volt az ideje felfedezni az internetet, mint közösségformáló tényezőt. Bár szerintem az MSZP nem lóhosszal, hanem méneshosszal le van maradva a Jobbiktól, mert az internet adta lehetőségeket a szélsőjobb használja ki a legjobban a magyar pártok közül. A kormánypárt csak él vele, de nagyobb reményeket fűz az orrba-szájba gründolt médiához és még nem tűnt fel nekik, hogy olyan nagy tolongás nincs, mert bizony sokkal olvasottabb tud lenni egy új hangot képviselő, izgalmas weboldal, mint egy dögunalom propagandaoldal. De ez az ő bajuk.

A baloldalnak – így az MSZP-nek is – messze nincs olyan anyagi bázisa, ami lehetővé tenné az igen drága televízió-csatornák fenntartását, a nyomtatott média drága, ráfizetéses és kevés embert ér el. Ezzel szemben az internet elérhető, viszonylag olcsó és ami a legfontosabb: működik. Itt jegyezném meg, hogy az internet nyújtotta anonimitás az MSZP-nek inkább áldás, mint átok. Ugyanis sokan félnek és ezt nekik is tapasztalniuk kell, amikor járják a vidéket. Már amennyiben járják. Akiket nem érnek el, mert nem tudnak, vagy nem mernek elmenni egy gyűlésre, azokat az interneten – köszönhetően éppen az anonimitás lehetőségének – el lehet érni. Csak éppen meg kell találni velük a hangot. Itt jegyezném meg, hogy ennek egyik módja lehet az is, hogy a kamerát tartó illető – a konferencia videofelvételéről beszélek – képes nyugodtan állni a felvétel idején.

Itt értünk el arra a pontra, amiért ez a cikk megszületett. A nők. És ezen a ponton nem csak az MSZP oldalán is nyilvánosságra hozott, az MTI-n keresztül mindenhová eljuttatott leiratot olvastam el, hanem megnéztem a videót. Azt kell mondjam, hogy szerintem aki ezt a szöveget leírta, az vagy nem értette az élő beszédet, vagy kimondottan a kormánypárt alkalmazásában áll. Ugyanis köze nincs egyiknek a másikhoz. Lehet, hogy itt kellene kezdeni a baloldali pártnak a megújulást és keresni a soraiban olyan valakit, aki érti a verbális kommunikációt és képes azt úgy írásba foglalni, hogy a leírt szöveg ne álljon szöges ellentétben az elhangzottakkal.

Az írásos összefoglaló alapján a sajtó ízekre fogja szedni Tóbiást és teljes joggal. Én is erre készültem. Nézzük a szöveget:

„Tóbiás József (…) azt mondta, változást a napi politikai kérdésektől távoli ügyeket, a közösségi problémákat felkaroló civil sejtek érhetnek el, amelyekben női dominancia van”.

Holott nem ezt mondta, hanem ennek éppen az ellenkezőjét. Mert ha ezt mondta volna, akkor nőként azt mondanám, hogy elmehet Tóbiás a sóhivatalba, amikor a nőket elküldi a politika közeléből.

„Az ellenzéki politikus szerint ezért nem „szülőgépekként” kell tekinteni a nőkre, hanem egyenrangú partnerként, hiszen a politikai zavarban ők tudják összehangolni az ellentétes álláspontokat”. 

Itt akartam Tóbiás Józsefet másodjára elküldeni ama bizonyos hivatalba, de ő ilyet se mondott.

Érdekes fordulatott vett ez a cikk, de nem baj. Amúgy sem gyakran fordul elő, hogy védelmembe vegyek egy pártot, mivel nem ez a dolgom. De immár nőként lehiggadva, emberként azt tanácsolom az MSZP-nek: örülök, hogy kezdik felfedezni az internetet, ideje volt, de ne hanyagolják el az írott szöveg értelmezését, annak ellenőrzését sem, mert a szavaknak ereje van. És nekik most erőből sikerült szájbarúgniuk önmagukat.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.