Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ha itt lenne az ideje, kibontanék egy jó üveg bort, látva, hogy egymást öldöklitek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Spéder Zoltánt sokáig szerette a kormány. Spéder Zoltán nagyjából azt csinált, amit akart hosszú évekig a közpénztől (is) karnyújtásnyira. Takarékintegráció-vonalon, FHB-vonalon, Magyar Posta vonalon, médiabirodalom vonalon. A Spéder Zoltán vezette FHB enyhény szólva is gyanús eurokötvény-kibocsátása senkit nem érdekelt a maga idején.

Aztán egyszer csak Spéder Zoltán kiesett a pixisből: megunta a pofáját a Viktor. Azóta Spédernek – aki Lázár Jánosnak lelki jóbarátja – igencsak megkeseredett a luxusoligarcha élete. Csalás gyanújával immár három ügyben nyomoznak ellene, miután évekig kormányzatilag asszisztáltak/nem tudtak az ügyleteiről.

Spéder után nyomoz a rendőrség, a Nemzeti Nyomozó Iroda kutatja az ő házait. A nagy keresgélésben értékes felvételeket találtak az elvtársak. Olyannyira érdekeseket, hogy Orbán Viktor és Rogán Antal kappanhangja is azonosítható rajtuk. Erről kérdezték a mindenki másnál jobban kommunikáló hatalom egyik seggfejét, Tuzson Bence kormányzati főkommunikátor államtitkárt.

Tuzson, aki azt is pontosan meg tudta mondani, hogy a Rogánra valló Portik Tamás hazudik (ha valaki illetékes ennek megállapításában, az csakis egy fideszes funkcionárius lehet) valami olyasmit böffentett bele a tök más okokból (jöhet a kvótanépszavazás) összehívott sajtótájékoztató mikrofonba:

A kormány nem fél a Spédernél lefoglalt hangfelvételek tartalmától.

Hát, b*zmeg olyat mondtál, Tuzson, hogy egymásra csúsztak a tektonikus lemezek! Ennek az országnak éppen az a legnagyobb tragédiája, hogy a magadfajta gondolkodásra képtelen, betanított papagájok semmitől nem félnek. Csak eddig legalább nem volt bőr a pofátokon beletolni az arcunkba. Beleröhögni, hogy nincs mitől félnünk, védve vagyunk, parasztok.

Mégis mitől kellene tartania Tuzsonnak, Orbánnak, Rogánnak, midőn azok az esetlegesen (nem valószínű, de ha mégis) inkrimináló hangfelvételek a közismerten szakmai alapon működő, független rendőrség kezében vannak? Mégis mi a büdös franctól kellene félnetek, g*cik?

Egy olyan aljas maffia-rendszerben, ahol a rendőrségen véletlenül megsemmisülhetett egy bizonyos Rogán Antalra nézve terhelő bizonyíték (egy CD, ami a Rogán polgármestersége idején eladott ingatlanok listáját tartalmazta), ahol a fél ország által pofa és név szerint ismert, demokráciát gyilkoló kopasz kidobókról személyleírást kell adni, mert a nyomozók nem látnak kettőig, nemhogy a biztonsági kamerák által rögzített felvételekig, ott mitől kellene félniük ezeknek a gátlástalanoknak?

Ha Spéder (nem mintha együtt akarnék érezni vele) volt annyira hülye, hogy nem helyezte ügyvédi letétbe, vagy Simicskához megőrzésre ezeket a felvételeket (mivel a Magyar Nemzet állt elő a sztorival, még ez is előfordulhat), akkor annyit is ér. Ettől persze a kérdés érvényes és magyarázatra szorul, de nem Tuzson Bencétől fogjuk megtudni (valószínűleg Lázártól se): honnan tudták, hogy Spédernél ilyen típusú felvételeket kell keresni? Vagy én vagyok a naív idióta, hogy nem gondoltam egyből erre: ezek miatt a hangfelvételek miatt indult el a hadjárat Spéder ellen?

Fogalmam nincs, mi az igazság, de amit látok, az lassan egy thrillerbe hajló akciófilm szintjén mozog. A kormánynak nincs oka félni semmilyen kompromittáló felvételtől, a következő meg az lesz, hogy nem ismerjük a tartalmát, de látatlanban tagadjuk. Meg azt is tudjuk, hogy Portik hazudik. Vagy majd kiderül, hogy hangfelvétel sem volt. Portik sem találkozott Rogánnal. Sőt, tanúkkal tudja bizonyítani, hogy soha nem találkoztak. Hát így.

Bár afelől kétségem nincs, hogy ha sehogy máshogy nem tudnak kijönni ebből az ügyből, majd 863 évre titkosítják a felvételeket és lehet boldogan bégetni tovább, birkák. Pintérnek megvannak a jól bevált eszközei és nem is fogja semmi visszatartani attól, hogy bevesse őket.

Tuzson Bencének meg külön jó egészséget kívánok ezért a szervilis, talpnyaló gerinctelenségért, hogy ugyan állítólag nem ismeri a felvételek tartalmát, mégis fényesre nyalja a kormánytagok seggét. Különösen a Rogánét, aki – mint az utóbbi időben kiderült – kismillió gyanús ügyben érintett és még mindig nem volt annyi bőr a pofáján, hogy a nyilvánosság elé álljon és lemondjon.

Biztos vagyok benne, hogy ezek az egyáltalán nem félelmetes hangfelvételek vagy már nem léteznek, vagy éppen most támasztják ki az adathordozókkal valamelyik instabil kártyázóasztalt a kézivezérelt magyar rendőrségen. Ahol belügyminiszter lehet egy alvilági olajszőkítő, ahol legfőbb ügyész lehet minden idők legnagyobbb Fidesz-csicskája, ott a hatalom látszólag örökre biztonságban van. Lopnak, mintha nem lenne holnap, korrupt bűnözőkkel kokettálnak, erkölcstelenek a végtelenségig és mit is akartál mondani, Tuzson? Hogy kvótanépszavazás, migránsok? Hát pont nem érdekel, öcsém! Nekem bőven elég, hogy hemzsegnek körülöttetek a gazemberek.

Nekem éppen elég, hogy Orbán Viktor egy potenciális bűnözőt támogatott évekig, most meg el akarja takarítani, csak lehet, hogy nem lesz oly egyszerű. Ha már itt lenne az ideje, kibontanék egy üveg jófajta bort (ha szeretném), látva, hogy egymást öldöklitek. De ez még nem az igazi. Viszont eljön az idő, amikor nem félni, rettegni fogtok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.