Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már megint megtámadták hazánkat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napi nehazuggy!

mk

A mai kormányzati jótétemény is megvolt, de mivel nincs örömhír rohadt nagy csúsztatás nélkül, ezért gyorsan beépítettek néhányat, hadd háborodjon a keményen kisember. Valahogy egyébként nem olyan jól működik már ez sem, mert még nem találtak oda a hívek, csak néhány kritikus hang bukkant fel a poszt alatt, aminek a háromnegyedét fürgén törölték is. De nem baj, majdcsak lesz hurráéljen. Addig is, szedjük elemeire a mai hazugságot. Innen legalább nem tudja törölni senki.

A kormány nem a rohadtmocskos multiktól vette el a pofátlan extraprofitot, hanem újraosztotta a piacot. Olyan szabályozást léptetett életbe, ami lehetetlen helyzetbe hozta a versenytársakat, így a három utalványkibocsátó cégből egyet bedöntött, kettőt majdnem. Tette ezt úgy, hogy a Magyarország által elfogadott, aláírt uniós joggal semmi módon nem egyező lépésekről első pillanattól fogva pontosan tudta, hogy per lesz belőle és azt a pert Magyarország el fogja veszíteni. Az Unió több ízben felszólította Magyarországot a hatályos rendelkezések betartására, de Orbánék erre igen nagy ívben tettek.

A helyzetbe hozott Erzsébet-utalvány köré egy nagyon nehezen átlátható cégháló épült és most felajánlom nyereményként a ballábas cipőmet egy fogadásra, hogy egészen jól ismert nevek bújnak meg az erőszakos piacfoglalásra kiépült cégek mögött.

Hogy a kormány erre építette fel a gyermeküdültetés hangzatos jelszavával aládúcolt parasztvakítást, még nem teszi semmissé azt a tényt, hogy az elmúlthatév előtti elmúltnyolcévben is létezett ez az üdültetési forma, csak azt a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szervezte. Az alapítványt pedig a legnagyobb magyarországi szakszervezetek hozták létre. Az előző kormányok 4 év alatt 18 milliárd forint értékben bocsátottak ki ilyen üdülési csekket, tehát szerintem több pénzt szántak rá, mint a jelenlegi kormány. Igaz, hogy ehhez nem gyilkolták le az utalványpiacot.

Orbánék legyilkolták, lényegében államosították, maguk között kiosztották (például nem egy üdülőt véletlenül éppen a felcsúti csoda-gázszerelő újíthatott fel), ráadásul remekül lehet hivatkozni a rászoruló magyar, kárpátaljai, fogyatékossággal élő gyerekekre, mert ettől azon nyomban meghatódunk.

Tehát a jelenlegi kormány nem találta fel a passzát szelet, hanem egy már működő üdültetési rendszert nevezett át, egy meglévő és működő piacot kebelezett be és mindezt úgy próbálja eladni, mint Róbert bácsi a levesét.

Most azonban gáz van, mert úgy néz ki, hogy a piacról kiszorított cégek pert nyernek az állam ellen, ami nagyon komoly bírságot jelenthet, ráadásul még kártérítésre is kötelezhetik Magyarországot.

Erre vonatkozik a kormányzati ömlengésben a Brüsszel megtámadta hazánkat lózung. Brüsszel nem támadott meg semmit, a hazánkat főleg nem. Egyszerűen kötelezi a magyar kormányt arra, hogy betartsa az Unió országaira nézve kötelező törvényeket és jogszabályokat. A menetrend a következő:

A kormány tarolt – miközben tudta, hogy uniós szabályokba ütközik.

Létrejött az átláthatatlan cégháló, mindenki jól járt – nem az átlagmagyar, természetesen.

Brüsszel figyelmeztette a kormányt, a kormány tojt Brüsszelre.

Az üdültetés állami keretből ugyanúgy folyt tovább, mint az előző kormányok idején, csak ezt Orbánék úgy adták el, mint a személyes jótéteményüket.

Most kinéz egy jókora bírság+kártérítés, amit mondjuk nem a kormány fog fizetni, hanem mi, adófizetők, de valahogy kommunikálni kell.

Ez történik. Kommunikálják. Hogy milyen f*sza gyerekek ők, amiért a sok szegény kisgyereket üdültetik, de Brüsszel megtámadta hazánkat.

Szánalmas.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.