Lehetőleg ne szarjuk már össze magunkat a kormány nagyvonalúságától

Kép: reetdachfan Kép: reetdachfan

“Nagy szégyen az országnak, hogy kommentelő vadbarmokkal van tele ez az ország! Akik itt qrva okosakat mondanak azok többsége baszik dolgozni! Nem tanult semmit csak várja a sültgalambot! Ordít, hogy a b..i tescoja bezárt vasárnap, mert a családját nem bírja elviselni félnapig sem. Közben egy büdös lépést nem képes tenni a közösségért egy büdös vasat nem ad a civileknek! Felháborodik, hogy az átgondolatlanul bevállalt hiteleit nem tudja visszafizetni. Ez a “barom” kormány meg megteszi helyette! Az átgondolatlan befektetéseit (qrva nagy kockázat!!) megint ez a kormány fizeti ki neki…Na menjetek a picsába! A mi kib..szott pénzünkön élősködtök! Elég volt belőletek semmittevők! ..ha adakoznátok, akkor mindenkinek lenne kaja, mindenkinek lenne fedél a fejet fölött! TI ezt nem teszitek!”

A fenti sorokat nem én hoztam a világra. Egy kedves honffytársunk reagált így, mégpedig egy közösségi beszélgetés kapcsán, imígyen okosítva ki embertársait.

Hát én most fejtettem meg, miért tart itt ez a nyűves ország! Hiszen itt annyi hülye van, mint égen a csillag! Sokan lábon hordták ki az agyhalált. 

Megtaláltam a megoldást is! Kedves, vagy kedvetlen jelenlegi ellenzéki pártok, jövőbeni ellenzéki pártok, szervezetek, egyesületek, politikusok, változtatni szándékozó polgárok és praktizáló elmeorvosok!

Nem meggyőzni kell a népet! Nem feléleszteni a normális élet utáni igényt! Nem a demokrácia vágyát kell keresgélni az ő szépséges lelkében! A jó francokat!

Tudjátok mit kell csinálni a nagyon bölcs választópolgárral?

Elmagyarázni, mire való a feje. Hogyan vegyen levegőt. El kell neki magyarázni, mire való a kés és a villa. 

Kezdve mindjárt ott, hogy mi a búbánatos húbazmeg az a kormány, mint olyan! 

Kérem szépen, a kormány (nem, nem az autó kormánya, az országé) nem egy önálló izémicsoda.

A kormány egy kupac poltikából élő pasas. Politikus néha és csak kevés van köztük. Most egyet sem tudnék felsorolni. 

Tehát a kormány néhány pasas (vannak országok, ahol nők is). Nekik elméletben az a dolguk, hogy irányítsák az ország dolgait. Szabályokat állítsanak fel, ellenőrizzék azok betartását. Jól osszák be a közvagyont. Mindenki számára elfogadható feltételeket biztosítsanak. Ilyesmi…

Ebből eredően a kormány egész pontosan lófaszt fizet ki neked, nekem, helyetted, helyettem. Centire. Azt mi fizetjük.

A kormánynak ugyanis NINCS pénze! Egy peták se! 

Mondom, miből gazdálkodik a kormány. A KÖZ pénzéből.

Az tudod, honnan van a köznek pénze?

Például hitelből. Hitel egyébként az államkötvény eladás, de hitel a letelepedési kötvény is. Vissza kell fizetni. Kamatokkal együtt. Nekünk. Neked, nekem, a gyerekeinknek.

Aztán van még pénze a köznek adókból. A te, az én és mindenki adójából és járulékaiból.

Adót nem csak a fenti hozzászólást világra hozó retardált embertársunk fizet ám! Adót fizet mindenki. A 97 éves nyugdíjas és a munkanélküli, de még a koldulásból élő is! Minden tetves kiló kenyér, minden liter tej után adót fizetünk. Mindenki. 

Adót fizet az is, aki külföldön dolgozik ugyan, de pénzt küld haza a családjának. Ugyanis a családja itthon abból a pénzből számlákat fizet be (természetesen ÁFA-val és sárgacsekk adóval szépítve), vásárol. Például kenyeret és tejet, ÁFA-val.

Ezen túl még ezer más néven fizetünk minden francot. Járulék, illeték, amit akarsz.

Az adózott fizetésünkből bármit veszünk, még plusz azért is adót fizetünk.

Na, ez a pénz a KÖZPÉNZ. Ebből fizeti ki a kormány azt a rengeteg szépet és jót. 

Jelzem, a minisztereket is mi fizetjük. A miniszterek elnökét is. Az ezersok államtitkárt és helyetteseiket, de még a titkárnőiket is. Közpénzből.

Ebből eredően lehetőleg ne szarjuk már össze magunkat a kormány nagyvonalúságától, mert az szemenszedett baromság!

Valahogy innen kellene indulni, kedves reménybeli jövendő kormánytagok és politikusok.

Persze, ne ilyen hosszasan és bonyolultan, mert az agyilag aranyhal kedves választópolgár túlterheli azt a kettő működő agysejtjét. Okosan és röviden.

miniszter = szolga

miniszterelnök = a szolgák vezetője, legfőbb szolga

kormány = szolgák csoportja

közpénz = a mi pénzünk

nép = a miniszterek és miniszterelnök felettese, megbízója, alkalmazója.

A nép fizeti a kormányt. Fordítva nem működik.

Ha ezt sikerült beleverni a betonba (és a fejekbe), jöhet a következő lecke. Ami szólhatna arról, hogy mi a kötelessége a kormánynak és mi a kötelessége a polgárnak. 

Harmadik lépcsőben a jogokra is ráfordulhatunk. Amikor már kevesebb lesz a hülye.adomány