Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Lehetőleg ne szarjuk már össze magunkat a kormány nagyvonalúságától

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Nagy szégyen az országnak, hogy kommentelő vadbarmokkal van tele ez az ország! Akik itt qrva okosakat mondanak azok többsége baszik dolgozni! Nem tanult semmit csak várja a sültgalambot! Ordít, hogy a b..i tescoja bezárt vasárnap, mert a családját nem bírja elviselni félnapig sem. Közben egy büdös lépést nem képes tenni a közösségért egy büdös vasat nem ad a civileknek! Felháborodik, hogy az átgondolatlanul bevállalt hiteleit nem tudja visszafizetni. Ez a „barom” kormány meg megteszi helyette! Az átgondolatlan befektetéseit (qrva nagy kockázat!!) megint ez a kormány fizeti ki neki…Na menjetek a picsába! A mi kib..szott pénzünkön élősködtök! Elég volt belőletek semmittevők! ..ha adakoznátok, akkor mindenkinek lenne kaja, mindenkinek lenne fedél a fejet fölött! TI ezt nem teszitek!”

A fenti sorokat nem én hoztam a világra. Egy kedves honffytársunk reagált így, mégpedig egy közösségi beszélgetés kapcsán, imígyen okosítva ki embertársait.

Hát én most fejtettem meg, miért tart itt ez a nyűves ország! Hiszen itt annyi hülye van, mint égen a csillag! Sokan lábon hordták ki az agyhalált. 

Megtaláltam a megoldást is! Kedves, vagy kedvetlen jelenlegi ellenzéki pártok, jövőbeni ellenzéki pártok, szervezetek, egyesületek, politikusok, változtatni szándékozó polgárok és praktizáló elmeorvosok!

Nem meggyőzni kell a népet! Nem feléleszteni a normális élet utáni igényt! Nem a demokrácia vágyát kell keresgélni az ő szépséges lelkében! A jó francokat!

Tudjátok mit kell csinálni a nagyon bölcs választópolgárral?

Elmagyarázni, mire való a feje. Hogyan vegyen levegőt. El kell neki magyarázni, mire való a kés és a villa. 

Kezdve mindjárt ott, hogy mi a búbánatos húbazmeg az a kormány, mint olyan! 

Kérem szépen, a kormány (nem, nem az autó kormánya, az országé) nem egy önálló izémicsoda.

A kormány egy kupac poltikából élő pasas. Politikus néha és csak kevés van köztük. Most egyet sem tudnék felsorolni. 

Tehát a kormány néhány pasas (vannak országok, ahol nők is). Nekik elméletben az a dolguk, hogy irányítsák az ország dolgait. Szabályokat állítsanak fel, ellenőrizzék azok betartását. Jól osszák be a közvagyont. Mindenki számára elfogadható feltételeket biztosítsanak. Ilyesmi…

Ebből eredően a kormány egész pontosan lófaszt fizet ki neked, nekem, helyetted, helyettem. Centire. Azt mi fizetjük.

A kormánynak ugyanis NINCS pénze! Egy peták se! 

Mondom, miből gazdálkodik a kormány. A KÖZ pénzéből.

Az tudod, honnan van a köznek pénze?

Például hitelből. Hitel egyébként az államkötvény eladás, de hitel a letelepedési kötvény is. Vissza kell fizetni. Kamatokkal együtt. Nekünk. Neked, nekem, a gyerekeinknek.

Aztán van még pénze a köznek adókból. A te, az én és mindenki adójából és járulékaiból.

Adót nem csak a fenti hozzászólást világra hozó retardált embertársunk fizet ám! Adót fizet mindenki. A 97 éves nyugdíjas és a munkanélküli, de még a koldulásból élő is! Minden tetves kiló kenyér, minden liter tej után adót fizetünk. Mindenki. 

Adót fizet az is, aki külföldön dolgozik ugyan, de pénzt küld haza a családjának. Ugyanis a családja itthon abból a pénzből számlákat fizet be (természetesen ÁFA-val és sárgacsekk adóval szépítve), vásárol. Például kenyeret és tejet, ÁFA-val.

Ezen túl még ezer más néven fizetünk minden francot. Járulék, illeték, amit akarsz.

Az adózott fizetésünkből bármit veszünk, még plusz azért is adót fizetünk.

Na, ez a pénz a KÖZPÉNZ. Ebből fizeti ki a kormány azt a rengeteg szépet és jót. 

Jelzem, a minisztereket is mi fizetjük. A miniszterek elnökét is. Az ezersok államtitkárt és helyetteseiket, de még a titkárnőiket is. Közpénzből.

Ebből eredően lehetőleg ne szarjuk már össze magunkat a kormány nagyvonalúságától, mert az szemenszedett baromság!

Valahogy innen kellene indulni, kedves reménybeli jövendő kormánytagok és politikusok.

Persze, ne ilyen hosszasan és bonyolultan, mert az agyilag aranyhal kedves választópolgár túlterheli azt a kettő működő agysejtjét. Okosan és röviden.

miniszter = szolga

miniszterelnök = a szolgák vezetője, legfőbb szolga

kormány = szolgák csoportja

közpénz = a mi pénzünk

nép = a miniszterek és miniszterelnök felettese, megbízója, alkalmazója.

A nép fizeti a kormányt. Fordítva nem működik.

Ha ezt sikerült beleverni a betonba (és a fejekbe), jöhet a következő lecke. Ami szólhatna arról, hogy mi a kötelessége a kormánynak és mi a kötelessége a polgárnak. 

Harmadik lépcsőben a jogokra is ráfordulhatunk. Amikor már kevesebb lesz a hülye.adomány

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.