Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Hasmagyarok, szívmagyarok, seggmagyarok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A vasárnap estére való tekintettel semmi kedvem nem volt felhúzni sem magam, sem a nyájas olvasókat, de miután ma viszonylagos csend honolt a magyar politikai porondon (ráadásul holnap van az aktuális parlamenti ülésszak utolsó munkanapja) hogy, hogy nem találtam az egyik kormányseggnyaló portálon egy Balog Zoltánnal – betanított esztergályossal, felfüggesztett lelkipásztorral, orbánviktori lelki jóbaráttal és sajnos gyakorló emberi erőforrások miniszterrel és futóbajnokkal – készült, exkluzív és rendhagyó és bődületesen hosszúra nyúlt interjút.

Nem kellett túl élénk fantázia elképzelni, amint G. Fodor G. mikrofonállvány  és mélytorok két órán keresztül alákérdez Balognak. Idézek Balogtól és a kilométerhosszú ájtatos szemforgatásból, a folyamatosan kereszténységre hivatkozó ideológiai-vallási katyvaszból, amit összehordott:

Minden olyan közösségnek, amelyik szeretné, hogy az értékei megjelenjenek a közéletben, beépüljenek az ország életébe, annak szüksége van háttérintézményekre, olyan háttérközösségekre, ahonnan jön a muníció. Egyetlen háborút sem lehet úgy megvívni, hogy csak tüzelünk, de nem töltünk.

emberek meggyőzésébe, érdekek kiegyenlítésébe, összehozásába annyi energiát, mint Orbán Viktor, senki nem öl az egész magyar politikában. Ez egy elképesztő teljesítmény. Ha megnézzük a fideszes politikát, már csak a szélessége miatt is, ezt az egészet diktatórikus módszerekkel nem lehetne egyben tartani.

Keresztény emberként én még azt is gondolom, hogy a nemzeti gondolkodásnak kell, hogy legyen egy keresztény korrektívuma. A „ne tégy semmi olyat a másiknak, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek” elve fontos korlát tud lenni. Ezért beszélünk mi keresztény-nemzeti-polgári közösségről.

Azt szoktam mondani, hogy vannak hasmagyarok és vannak szívmagyarok. Bár ez nem jelenti azt, – és én remélem, hogy mi szívmagyarok vagyunk – hogy a szívmagyaroknak nincs pénztárcájuk. Mint ahogy az is igaz, hogy a hasmagyaroknak meg van szívük, csak utat kell oda találni.

Ha azt akarjuk, hogy azoknak a dolgoknak legyen kifutása, amelyeknek nem 4 év az életciklusa, vagyis azok a dolgok, amelyekért én vagyok a felelős, oktatás vagy az egészségügy, ott az érdemi változásokhoz akár egy évtizedre is szükség van.

Nem véletlenül nem voltunk olyan hangosak a 2010-es évek elején. Mindaddig, amíg nem tudtuk azt mondani, hogy mi saját erőből rendbe tettük a gazdaságunkat, amihez nem kellett a németek vagy az angolok pénze, és eközben olyan népjóléti programokat indítottunk, amelyek korábban nem voltak még soha Magyarországon, és amíg nem tudtuk megmutatni, hogy van erőnk ehhez, addig kevesebb esélyünk lett volna az igazunk bizonyítására. Lefordítva: ha gazdaságilag nem tudnak minket megrendíteni, mert stabilan állunk a lábunkon, akkor nagyobb eséllyel tudjuk megvédeni az érdekeinket.

A kinevezett nagy nemzetközi szervezetek például megmagyarázzák nekünk, mit kellene csinálni a cigánysággal, a nőkkel, a sajtóval, a gazdasággal. Ma is léteznek olyan erők a világban, melyek nem gondolják, hogy Magyarországnak magának kellene határoznia saját sorsáról.

Kövér László bölcs szavaira emlékeztetnék mindenkit megfelelő tisztelettel: Kelet-Európában az összeesküvés-elméletek gyártása a túlélés nagyon fontos záloga. És ez csak félig tréfa. (nevetés). Az, hogy nem demokratikusan választott, hanem pénzügyi, gazdasági, egyéb érdekek által vezetett hatalmak megpróbálják befolyásolni Magyarország és más országok belső folyamatait, ez az abc-hez tartozó ténykérdés.

Miközben Amerikában még javában feketéket ostoroztak és rabszolgákat tartottak, Lengyelországban már-már olyan demokrácia volt, hogy csak na, nem beszélve a magyarokról. Mit gondolnak rólunk, hogy ők harcolták ki nekünk a szabadságot…?!

Nem folytatom. Fontos volt elkészíteni ezt a gyomorforgató interjút, mert kiderült, hogy van valaki, aki képes még Orbán Viktornál is abszurdabb hazugságokat összehordani a baráti, trendi, szexi média érdeklődésére. Balognál súlyosbító körülmény, hogy ő ráadásul folyton a lelkipásztori énjével moralizál. Belefért egy SZDSZ-fikázás, Kövér László és Orbán Viktor seggének következetes nyalása, és az erkölcsi alapokra helyezett hiteltelen semmitmondás. Még elemezni sincs kedvem, annyira undorító ez az ember.

A hasmagyarjaival és szívmagyarjaival. Egy görnyedt gerincű hasznos idióta, aki – miközben a pedagógusok fél éve utcán vannak és tegnap is az utcán voltak -, akinek könyékig benne van a végrehajtó keze az oktatás szétverésében G. Fodor torz lelkű szervilis seggnyaló ragacsos lapjának nyilatkozik pátosszal teljesen, felsőbbrendűen, kioktatóan.

Ez az ember – aki háborút vizionál, miközben gurgulázva migránsozik és megideologizálja a Fidesz hat éve tartó pusztítását, szabadságra, nyitottságra és értékalapú politizálásra hivatkozva háttérhatalmazik úgy, hogy kedves nem diktátor barátja ura és parancsolója egy hónapja köpködi Sorost, aki kenetteljesen locsog hat éve úgy, hogy minden tönkremegy, amit a gondjaira bíztak, a legkártékonyabb tagja ennek a kártékony élősködőkből álló kormánynak.

A két órás ájtatos takonyban, amit összehordott mindenről szó esett, leszámítva az egészségügyet, az oktatást, vagy az esélyegyenlőség terén véghezvitt dicsőséges intézkedéseket. Az összeesküvés-elméletezés, a mi és az ők a polgári-keresztény és a kommunista dichotómia, a sehonnan sehova nem vezető könnyű szólamok mellett elsikkadtak a fajsúlyos kérdések, amelyek miatt rohad ez az ország. Arról elfelejtette megkérdezni a politikussá züllött lelkipásztort a kérdező.

A lényeg, hogy a Fidesz-kormány védi a magyar demokráciát a gonosszal szemben és az emberi erőforrás minisztere, mint seggmagyar arról filozófál, hogy az éhes magyart is meg lehet győzni arról, hogy hallgasson a szívére és szeresse a Fideszt. Nem először hozakodik elő ezzel az undorító költői képpel ez az erkölcstelen Orbán-nyalonc. Akinek a népjóléti programjai mára oda vezettek, hogy négymillió  magyar vegetál a szegénység határán. Aki hat éves ámokfutását elintézi azzal, hogy egy évtized kell ahhoz, hogy beérjenek azok a keresztény-nemzeti-polgári intézkedések.

Az egész interjú egy hányinger, de az, hogy Balog már nem először hasmagyarozza le, azokat az embereket, akiknek nem járnak milliós fizetések a rengeteg lopás mellé, akiknek gondot jelent az egyik napról a másikra átívelő megélhetés, akiknek nem egyértelmű, hogy karácsonykor kerül-e hús az asztalra, vagy hogy melyik számla kifizetése legyen a prioritás. Ezekre az emberekre utalva hasmagyarságból előadást tartani, kereszténydemokrata ájtatoskodásba csomagolt erkölcsi alapokra hivatkozni, minimum gusztustalan. Mondhatnám úgy is, hogy pofátlan cinizmus.

Semmi érdekes, csak a szokásos. Mégis minden alkalommal mellbevágó ez az alak. Tolja a rozsdás biciklijét és közben előadást tart a képzeletbeli szószékről. Azt magyarázza, hogy éhesen is lehet boldogan imádkozni, és éhesen is meg lehet tapasztalni a jóllakottság érzését. Feltéve, hogy csak a Fidesz, a polgári, a keresztény, a demokrata.

Közben az erőnek erejével végrehajtott, alaptörvénybe betonozott reformok, a titkosított közpénzlopás és a dillettáns, rosszhiszemű szakpolitikai foltozgatások oltárán éppen a materiális dolgokra naponta figyelni kényszerülő ún. hasmagyarokat áldozza fel ez a hatalom. Azokat, akik belefáradtak, akiknek elegük van, akiket nem érdekel, és akiknek – átmenetileg legalábbis – minden reményük elveszett az életminőségbeli javulást illetően. Ők azok, akik a legtöbben vannak.

Bármilyen hihetetlen ez ennek a politikussá züllött migránsozó lelkésznek, nekik is van szívük. Még akkor is, ha nem a Fidesz iránti feltétel nélküli lojalitás dallamára dobog. Őket hasmagyaroknak nevezni mérhetetlenül pofátlan, megalázó és erkölcstelen húzás.

Balog! Az elsők között leszel annál a bizonyos elszámoltatásnál. Mert lesz olyan. Arra a tíz éves érdemi változásra, amiről beszélsz, már nincs idő. Te speciel mindent elkúrtál, már semmilyen magasröptű, álszent duma nem segít rajtad. Ja, és ne ess hasra (ha már hasmagyar): szerelmed, Orbán nem a meggyőzés, hanem a manipulálás és a megvezetés istenkirálya. Abban valóban elképesztő a teljesítménye. De rajtad már ez sem segít. Igaz, rajta se.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.