Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fricz Tamás megfújta a kottát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fricz Tamás politológus végre lerántotta a leplet és megoldotta a világ megannyi problémáját még a vasárnapi ebéd előtt. Az van barátaim, hogy a neoliberális nyelvi diktatúra és a szintén neoliberális politkailag korrekt beszédmód tehet minden bajról. Kompletten. A migránsáradattól kezdve J. F. Kennedy meggyilkolásáig.

Nagy tisztelője vagyok Fricz Tamásnak és mint ilyen azon nyomban önkritikát gyakorolok és levedlem magamról ezeket a kártékony szokásokat, szakítok a politikailag, vagy máshogyan korrekt beszédmóddal és a nyelvi diktatúra magamra erőszakolt jármából kilépve végre szabadon, őszintén és korlátok nélkül elmondhatom azt, amit szeretnék.

Kezedeném mindjárt azzal, hogy szerintem Fricz nem normális. Ez még nem orvosi diagnózis persze, csak egy szabad vélemény, amit nem köt többé gúsba sem diktatúra, sem korrektség. Tehát Fricz nem százas, de nincs ezzel egyedül, mert rajta kívül sok olyan ideológus nyüzsög a kormány körül, akik sehol és soha nem juthatnának szóhoz egy civilizált környezetben. Most meg végre virágba borulhattak és marhára szeretnék úgy megváltoztatni egész Európát, hogy az ő agybajuk legyen a kötelező érvényű és mint ilyen, egy idő után normálisnak tűnjön.

„Ha egy ország kormánya arra vetemedik, hogy ne az IMF, az Európai Unió és a hitelminősítő intézetek kottáját fújva alakítsa gazdaságpolitikáját, hanem arra törekszik, hogy az ország lakosságának érdekeit és jólétét is figyelembe vegye, akkor azonnal előkerül a populista bélyeg”. 

Tekintsünk el attól az apróságtól, hogy ugyan lehet fújni is a kottát, de célszerűbb a benne elhelyezett jelzések alapján megszólaltatni valami erre alkalmatos szerszámot. Ha a populizmus Fricz mester szerint azt jelenti, hogy egy adott kormány az ország lakossága érdekében dolgozik, akkor igaza van, az Orbán-kormány nem populista. Simán vérgeci rablóbanda.

„A PC beszédmód szerint rasszista és előítéletes az, aki azt meri állítani, hogy az iszlámra épülő kultúra, életmód (a nők elnyomása), jogrend (saría) és egyáltalán a politika és a vallás összefonódása összeegyeztethetetlen az európai kultúrkörrel”.

Itt megint igazat kell adnom a művésznek, mert tényleg nem rasszista a jelenlegi kormány. Ugyanis a jelenlegi magyar közbeszédben és a politikában, főleg és kiemelten a kormánypolitikában jelen van a szexizmus csakúgy, mint az állam és egyház összefonódása. Az európai kultúrkört ebből az aspektusból nem nagyon tudom értelmezni, mert Orbánék ugye félázsiai népüket vezetik a kommunisták nélküli kommunizmusba, de nem vagyok szőrszálhasogató. Annyira.

A neoliberálisok egyik fegyvere – Fricz szerint természetesen – az, hogy amennyiben a kormánykörök tényszerű összefüggéseket tárnak fel, az ármányos libsik összeesküvés-elméletet kiáltanak. Példa a cikkből:

„Az is összeesküvés-elmélet (a neoliberálisok szerint – szerk.), ha valaki említést tesz olyan családi dinasztiákról, mint a Rockefellerek és a Rothschildok, amelyek vagyona emberi ésszel nehezen felfogható mértékű; vagy arról, hogy az Egyesült Államok jegybankja magánkezekben van, és ezzel a politikai hatalom felett is őrködni képesek ezek a kezek, így a kirakatban megjelenő politikai vezetők és intézmények (elnök, szenátus, képviselőház, kormány) nem feltétlenül és nem mindenben cselekednek teljesen szabadon”.

És tudja és tudja és tudja! Nem, mostantól nem gondoljuk összeesküvés-elméletnek az Orbánok, Mészárosok, Garancsik, Matolcsyk és társaik – he nem is emberi, de magyar ésszel – felfoghatatlan mértékű vagyonát, sem pedig azt, hogy a Magyar Jegybank Matolcsy és rokonsága kezében van és ezzel a vagyonnal a politikai hatalmat is megszerezték ezek a kezek.

Nem gondoltam, hogy valaha lesz olyan írása Fricz Tamásnak, amivel én egyet tudok érteni és lám, mégis. Fricz okos, mint a Nap és ezennel hajlandó vagyok együtt fújni vele a kottát. Csak azt nem értem változatlanul, hogy mi értelme van, de ez a legkisebb bajom.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.