Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tóbiás József belecsodálkozik a magyar pusztába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem elég, hogy sötét van és dörög, de még Tóbiás József fényes elméje is tovább rombolja a hangulatomat. A szokásos spéttel reagált az MSZP, vagyis annak vezetője, legalábbis jelenlegi vezetője lerántotta a leplet a kormány aljas tervéről, már ami Spéder Zoltán és annak médiabirodalma körüli kavarást illeti.

Azt mondta ő: „Jóval többről van szó, mint médiaszabadságról (…), ez ma a választások jövendőbeli tisztaságáról és a demokráciáról szól”.

Hát mit lehet erre mondani? Szép jó reggelt, tisztelt Tóbiás úr! Hol teccett vanni (tudom, hogy nyelvtanilag hibás, de nekem most így teccik) az elmúlt években? Mars-kutató expedíción? Netán a Földet kerülte meg rolleren? Hát naná, hogy a független médiát akarja leölni a Fidesz. Csak hát nem most kezdték. Hanem már régen. Egyébként nem is azért csinálják ezt fideszék, hogy az MSZP-vel kicsellózzanak, tessen megnyugodni. Ezek mindenkivel ki akarnak szúrni, nem csak a nagyon tehetséges Tóbiás úrral. Ezt se most kezdték, hanem hat éve. Nem tűnt fel esetleg?

Kérdezném én szelíd szeretettel az aranyos emeszpét, valamint az összes többi, lehetőleg nem szélsőjobboldali pártot: nem kellene már valamit csinálni nekik is? Ha semmi ötletük nincs, akkor mondjuk oszlásnak indulni. Mert az is egy megoldás lenne. De kár abban a hamis hitben hőbörögni, hogy úgysincs más választás és ha eléggé teli lesz az emberek t.őgye a kormánnyal, akkor majd megint jön az emeszpé, mert nem jön. Teccenek zsugorodni. Meg hiteletelenedni. Úgy kompletten egyébként, ide értve a többi pártot is.

Amúgy is dörög és a fejem is fáj, ilyenkor szinte drámaian bőkezű vagyok. Ingyen adok néhány tanácsot (amúgy sem fizetnének érte), hátha lesz közte pár használható.

  • nem csodálkozni kell, hanem felkötni a gatyát
  • elmenni vidékre, megnézni, hogy élnek az emberek
  • meg kell szólítani a falvakban élőket
  • meg kell szólítani a nőket. Tudnak arról, hogy a szavazók több, mint fele nő?
  • meg kell szólítani a fiataloket. Arról tudnak, hogy a szavazóik többsége idős?
  • meg kell szólítani az időseket is. Lásd, mint fent.

Megszólítani úgy lehet valakit, ha ismerjük, tudjuk, mik a problémái, mire vár megoldást. Máshogy nem megy. Munka nélkül nem megy. Pesten sajtótájékoztatva sem megy.

Mégis, hogyan gondolják? Majd a szavazók dörömbölni fognak a párt ajtaján és elmondják, hogy önök mit akarnak mondani nekik? Vagy mégis, mi a terv? További hat évnyi tátott szájjal való trapp a faszerdőben? Jó az önöknek? Mert nekünk például tuti nem jó.

Hát igen, a Fidesz ki akarja nyírni a független médiát. Súgok egy titkot: már régen megtette. Már nincs média. A függetlenségnek elszórt szigetei vannak. Itt is egy, ott is egy. Meg amott is. Ez eddig nem látszott?

Jut eszembe, a napokban láttam egy beszélgetést valamelyik csatornán, ahol két ellenzéki párt képviselője csacsogott. Nem gonoszságból nem pontosítok, hanem annyira érdektelen volt, hogy elfelejtettem, kik voltak. Azon polemizáltak az urak, hogy vajon miért nincs programja a másiknak – kérdé az egyik – mire a másik dúltan közölte, hogy debizony van, csak az egyik olyan lusta dög, hogy nem kereste meg a nemtudomhol, pedig neten is elérhető. És ugyanez fordítva is lezajlott.

Tündérmackók! Nem a választó fogja feltúrni a netet hogy megtudja, mit is ír a hogyishívják. Ez tuti! A választónak bele kell tolni az arcába, el kell neki mondani, szavalni, énekelni, táncolni és még kifestőkönyvben is a kezébe nyomni. Nem azt, hogy dehülyeafidesz, mert azt már mindenki tudja, aki nem fideszes. Aki meg igen, annak mindegy. Hanem azt, hogy önök viszont nem hülyék és mit hogyan akarnak csinálni. Nem, nem akarnak, fognak.

De első lépésben tegyék már meg azt a szívességet nekünk is, önmaguknak is, hogy befejezik az ámuldozást és helyette tesznek valami hasznosat. Például elkezdenek dolgozni egy ellenzéki média felállításán. Na, milyen ötlet? Nem kell kapkodni a válasszal, ráér 3-4 év múlva. Jaj nekünk!adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.