Mi, többi hülye pedig lesünk és fizetjük a cehhet

Kép: varanus.blog.hu Kép: varanus.blog.hu

A háborús helyzetben, kerítésépítés közben nehéz másra figyelni. Az ország egy része hasal a lövészárkokban és rettegve-gyűlölve figyeli az édes magyar anyaföldet elözönlő gyanús idegeneket. A nőket biztonságba helyezik (óvodástól nagymamáig), nehogy erőszak essen rajtuk. A kormány a rettegők élén áll (naná, mivel ő maga gerjeszti a rettegést), az ország normálisabb fele tátott szájjal figyeli az eseményeket, vagy tesz az egész hülyeségre.

A média tökéletesen kiszolgálja az igényeket, szállítja a friss híreket Demcsák Zsuzsa aktuális szerelméről, Sarka Kata tyúkszeméről, Vajna Tímea fenekéről, Lakodalmas Lajos kalandjairól, balesetekről és arról, hogy meleg van. Nyáron. Őrület!

A klán közben szorgosan dolgozik. Lépésről bakugrásra viszik, amit csak lehet. És mindent lehet, miért is ne lehetne? Talán van, aki még emlékszik arra a közel egy évvel ezelőtti esetre, amikor a parlament utolsó ülésnapján napirend előtt felszólalt Jakab István Fidesz frakcióvezető-helyettes és az alábbi (nem túl nagy port kavart) felszólítást intézte ártunk és kormányunk irányába:

„Arra kérjük a kormányt, hogy minél inkább abba az irányba haladjanak, hogy a gazdák ne csak használatot, hanem tartósan tulajdont is tudjanak szerezni” .

A termőföldekről volt szó, mielőtt a hívek elmagyaráznák (mert nekik meg a felsőbb hatalmak magyarázzák el), hogy a Magyar Anyaföldet védi a Kormány, amit a Gaz Külföldi Ármány el akar venni az Igaz Magyar Emberektől!

Persze ezt fogják mondani, sokan be is veszik. Mint mindent. És azt is fogják mondani, hogy így lesz biztonságban a véráztatta. Igazuk is van. Ha ilyen idióta barmok vagyunk, hogy beszopjuk (ezt is), meg is érdemeljük.

De azért pislantsunk rá a dologra, valójában miről is szólt ez az odavetett mondat, két perccel a nyári szünet előtt.

A magát kormánynak nevező család szívós munkával elszedte a termőföldet azoktól, akik eddig termeltek azon. Növénytermesztők maradtak termőföld, állattartók legelő nélkül. Az állami földek bérleti joga lejárt, azt szabályosnak tűnő módon meghirdették és láss csodát! Akik eddig rendeltetésszerűen hasznosították a földeket, azok hirtelen alkalmatlanná váltak erre, viszont rettentően alkalmas lett a salgótarjáni építési vállalkozótól kezdve a felcsúti gázszerelőig, fogorvostól műkörmösig mindenki más. Erről szólt András juhász élete és halála, erről szólt Kishantos és erről szól számtalan család tragédiája, akik megélhetés nélkül maradtak. A Nagy Családi Földosztás következtében a pályázatra kiírt földek TÖBB MINT KÉTHARMADA került bizonyíthatóan Orbán-közeli emberekhez. Bérletbe, első lépésként. Az egyik nagy győztes a nagy magyar gázszerelő/disznótenyésztő/paraszt, Mészáros Lőrinc volt, de lehetne még hosszan sorolni a neveket. A maradék, KEVESEBB MINT EGYHARMAD földterületet vehették bérbe helyben lakó gazdálkodók. Mindez szinte ellenkezés nélkül, teljes nyíltsággal történt.

Most pedig a következő lépésnél tartunk. A bérbe adott állami földek a bérlők tulajdonába kerülnek. A volt állami földek több mint kétharmada néhány család kezébe került bérletként, majd a tulajdonukba. Legálisan. Igaz ugyan, hogy ártunk és ormányunk némileg maga alá szart a kétharmados törvényeivel, mert a kétharmados többség elvesztése miatt nem tudták olyan egyszerűen kiosztani a természetvédelmi területeken lévő földeket, de nem gond. Meg fogják oldani azt is. Törvényesen.

Semmi újdonság nincs ebben egyébként. Orbán Győző is így lett bányatulajdonos, szintén törvényesen. Először a bánya felügyelőbizottságába került, majd a privatizáció során megvásárolta (mert vezetőségi tagként elővásárlási jog illette meg, ahogyan a mostani földbérlőket is megilleti) a bánya tulajdonjogának egy részét, később még több részét. Szabályos, törvényes, gusztustalan.

Ez történik az ország földvagyonával is. Senki nem fogja meggátolni. Ahogy senki nem állította meg a jelenlegi család tulajdonszerzéseit, médiabirodalom-építését és végül az ország birtokbavételét sem. Most új építkezést láthatunk. Mert el lehet bukni a választást 2 év múlva, vagy 6 év múlva. De az ország tulajdonjogát már nem lehet elvitatni az új birtokosoktól, hiszen tudjuk: törvényes. Mégpedig maguk írták a törvényeket, saját használatra. Az istenadta népnek pedig elég az olcsó rizsa: „legalább magyar kézben van”, „így nem tudják elrabolni a külföldiek”, „megvédjük nektek”, „ha törvénytelenséget észlelsz, azonnal tegyél feljelentést.”

Hát így valahogy. Lesznek új gazdák és lesznek új jobbágyok. Közmunkások, akiket az önkormányzat „kölcsön ad” a földbirtokosoknak idénymunkára. Amelyik közmunkás megtagadja a mezőgazdasági munkavégzést, azt három hónapra kizárják a közmunkából. Szociális ellátás pedig nincs, így valójában éhenhalásra itélik azt, aki nem akar kapálni Mészáros uram földjén.

Mindenki nyugodjon meg, mert ez nem csak a termőföldekről szól! Ez történt/történik/fog történni minden mással is. A trafikoktól a bankokig, a kaszinóktól a közműcégekig. Államosít-feltőkésít-privatizál (önmagának). Mi, többi hülye pedig lesünk és fizetjük a cehhet.

Egyszer vége lesz ennek is, mint mindennnek. Jön egy új kormány – a mostani állás szerint ezt Jobbiknak fogják hívni – és két dolgot tehet. Próbálja vezetni az országot, de mivel a gazdasági hatalom a család kezében összpontosul, jó esetben is csak bábkormányként tud működni. A másik lehetőség: újra államosítani a privatizált vagyont, majd kiosztani a tulajdon embereinek. Akik szintén jó magyar emberek lesznek és (mivel várhatóan ők is átírják a törvényeket a saját igényeik szerint) éppen annyira jogszerű lesz minden, mint most.

Mi pedig nézünk ki a kunyhó lyukas tetején a semmibe és csak egy dolgunk van, mégpedig megtanulni az aktuális nevet a kérdéshez:

Gazda, szabad meghalnom?adomány