Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mi, többi hülye pedig lesünk és fizetjük a cehhet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A háborús helyzetben, kerítésépítés közben nehéz másra figyelni. Az ország egy része hasal a lövészárkokban és rettegve-gyűlölve figyeli az édes magyar anyaföldet elözönlő gyanús idegeneket. A nőket biztonságba helyezik (óvodástól nagymamáig), nehogy erőszak essen rajtuk. A kormány a rettegők élén áll (naná, mivel ő maga gerjeszti a rettegést), az ország normálisabb fele tátott szájjal figyeli az eseményeket, vagy tesz az egész hülyeségre.

A média tökéletesen kiszolgálja az igényeket, szállítja a friss híreket Demcsák Zsuzsa aktuális szerelméről, Sarka Kata tyúkszeméről, Vajna Tímea fenekéről, Lakodalmas Lajos kalandjairól, balesetekről és arról, hogy meleg van. Nyáron. Őrület!

A klán közben szorgosan dolgozik. Lépésről bakugrásra viszik, amit csak lehet. És mindent lehet, miért is ne lehetne? Talán van, aki még emlékszik arra a közel egy évvel ezelőtti esetre, amikor a parlament utolsó ülésnapján napirend előtt felszólalt Jakab István Fidesz frakcióvezető-helyettes és az alábbi (nem túl nagy port kavart) felszólítást intézte ártunk és kormányunk irányába:

„Arra kérjük a kormányt, hogy minél inkább abba az irányba haladjanak, hogy a gazdák ne csak használatot, hanem tartósan tulajdont is tudjanak szerezni” .

A termőföldekről volt szó, mielőtt a hívek elmagyaráznák (mert nekik meg a felsőbb hatalmak magyarázzák el), hogy a Magyar Anyaföldet védi a Kormány, amit a Gaz Külföldi Ármány el akar venni az Igaz Magyar Emberektől!

Persze ezt fogják mondani, sokan be is veszik. Mint mindent. És azt is fogják mondani, hogy így lesz biztonságban a véráztatta. Igazuk is van. Ha ilyen idióta barmok vagyunk, hogy beszopjuk (ezt is), meg is érdemeljük.

De azért pislantsunk rá a dologra, valójában miről is szólt ez az odavetett mondat, két perccel a nyári szünet előtt.

A magát kormánynak nevező család szívós munkával elszedte a termőföldet azoktól, akik eddig termeltek azon. Növénytermesztők maradtak termőföld, állattartók legelő nélkül. Az állami földek bérleti joga lejárt, azt szabályosnak tűnő módon meghirdették és láss csodát! Akik eddig rendeltetésszerűen hasznosították a földeket, azok hirtelen alkalmatlanná váltak erre, viszont rettentően alkalmas lett a salgótarjáni építési vállalkozótól kezdve a felcsúti gázszerelőig, fogorvostól műkörmösig mindenki más. Erről szólt András juhász élete és halála, erről szólt Kishantos és erről szól számtalan család tragédiája, akik megélhetés nélkül maradtak. A Nagy Családi Földosztás következtében a pályázatra kiírt földek TÖBB MINT KÉTHARMADA került bizonyíthatóan Orbán-közeli emberekhez. Bérletbe, első lépésként. Az egyik nagy győztes a nagy magyar gázszerelő/disznótenyésztő/paraszt, Mészáros Lőrinc volt, de lehetne még hosszan sorolni a neveket. A maradék, KEVESEBB MINT EGYHARMAD földterületet vehették bérbe helyben lakó gazdálkodók. Mindez szinte ellenkezés nélkül, teljes nyíltsággal történt.

Most pedig a következő lépésnél tartunk. A bérbe adott állami földek a bérlők tulajdonába kerülnek. A volt állami földek több mint kétharmada néhány család kezébe került bérletként, majd a tulajdonukba. Legálisan. Igaz ugyan, hogy ártunk és ormányunk némileg maga alá szart a kétharmados törvényeivel, mert a kétharmados többség elvesztése miatt nem tudták olyan egyszerűen kiosztani a természetvédelmi területeken lévő földeket, de nem gond. Meg fogják oldani azt is. Törvényesen.

Semmi újdonság nincs ebben egyébként. Orbán Győző is így lett bányatulajdonos, szintén törvényesen. Először a bánya felügyelőbizottságába került, majd a privatizáció során megvásárolta (mert vezetőségi tagként elővásárlási jog illette meg, ahogyan a mostani földbérlőket is megilleti) a bánya tulajdonjogának egy részét, később még több részét. Szabályos, törvényes, gusztustalan.

Ez történik az ország földvagyonával is. Senki nem fogja meggátolni. Ahogy senki nem állította meg a jelenlegi család tulajdonszerzéseit, médiabirodalom-építését és végül az ország birtokbavételét sem. Most új építkezést láthatunk. Mert el lehet bukni a választást 2 év múlva, vagy 6 év múlva. De az ország tulajdonjogát már nem lehet elvitatni az új birtokosoktól, hiszen tudjuk: törvényes. Mégpedig maguk írták a törvényeket, saját használatra. Az istenadta népnek pedig elég az olcsó rizsa: „legalább magyar kézben van”, „így nem tudják elrabolni a külföldiek”, „megvédjük nektek”, „ha törvénytelenséget észlelsz, azonnal tegyél feljelentést.”

Hát így valahogy. Lesznek új gazdák és lesznek új jobbágyok. Közmunkások, akiket az önkormányzat „kölcsön ad” a földbirtokosoknak idénymunkára. Amelyik közmunkás megtagadja a mezőgazdasági munkavégzést, azt három hónapra kizárják a közmunkából. Szociális ellátás pedig nincs, így valójában éhenhalásra itélik azt, aki nem akar kapálni Mészáros uram földjén.

Mindenki nyugodjon meg, mert ez nem csak a termőföldekről szól! Ez történt/történik/fog történni minden mással is. A trafikoktól a bankokig, a kaszinóktól a közműcégekig. Államosít-feltőkésít-privatizál (önmagának). Mi, többi hülye pedig lesünk és fizetjük a cehhet.

Egyszer vége lesz ennek is, mint mindennnek. Jön egy új kormány – a mostani állás szerint ezt Jobbiknak fogják hívni – és két dolgot tehet. Próbálja vezetni az országot, de mivel a gazdasági hatalom a család kezében összpontosul, jó esetben is csak bábkormányként tud működni. A másik lehetőség: újra államosítani a privatizált vagyont, majd kiosztani a tulajdon embereinek. Akik szintén jó magyar emberek lesznek és (mivel várhatóan ők is átírják a törvényeket a saját igényeik szerint) éppen annyira jogszerű lesz minden, mint most.

Mi pedig nézünk ki a kunyhó lyukas tetején a semmibe és csak egy dolgunk van, mégpedig megtanulni az aktuális nevet a kérdéshez:

Gazda, szabad meghalnom?adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.