Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Kövér megint nem vette be a gyógyszerét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Estére már senkit nem fogok ezzel idegesíteni – elég, ha én agyf*szt kaptam este nyolckor -, de szó nélkül elmenni Kövér László házelnök és nemzeti bajusz friss agymenése mellett nem lehet. Nem baj, reggel legalább frissen ébred mindenki. Vagy délben.

Tehát szónokolt megint ez a magyar anyák megmentője, unokák örök mentora, reklámszatyorban hamvakat hurcoló főzseni.

    Budapest, 2016. június 8., szerda (MTI) – Kövér László szerint Magyarország 2010-ben történelmének egyik legmélyebb és legösszetettebb válságát élte, a kormányváltás tétje az volt, sikerül-e az országot a csőd széléről visszarántani.

Az Országgyűlés elnöke a Nemzeti Fórum Kölcsey Körének rendezvényén, szerdán Budapesten azt mondta: magas volt az államadósság és a munkanélküliség 2010-ben, a gazdasági növekedés visszaesett, de nemcsak gazdasági-pénzügyi, hanem társadalmi válság is volt. Nem volt közigazgatás, az állam a működőképessége határán volt, és morális, szellemi értelemben is mély válság volt – tette hozzá a házelnök.
Úgy fogalmazott, „a padlástól a pincéig mindent át kellett alakítani” azért, hogy Magyarország ismét felfelé ívelő pályára álljon. Az első négy évben 700 törvényt fogadott el az Országgyűlés, és ezek között egy sem akadt, amelyről időközben kiderült volna, hogy elhamarkodott. Ez még az oktatási rendszer átalakítására is igaz – jegyezte meg. A negyedik év végére pedig sikerült elérni, hogy Magyarország gazdasága érezhető növekedésnek indult, ennek ára azonban nem a drasztikus jövedelemcsökkentés volt, mint más országokban – emelte ki.

Hát azt én nem tudom, abban az alternatív valóságban, amiben Kövér Lászlótól Orbán Viktorig élnek ezek a figurák, mikor mi történt és ahhoz képest most mi történik.

Nem látok bele a fejükbe, hogy tényleg hiszik-e azokat az ökörségeket, amiket aztán felböfögnek, vagy pontosan tudják, hogy hazudnak, csak annyira cinikusak, hogy telibe szarják a hülyének nézett magyar kisembereket. Hogy mást ne is említsünk, itt az államadósság. És itt a jelenlegi kormány 2010-es országjelentése. Érdekes olvasmány.államadósság

No kérem. 2015-ben egész évben 78 százalékon állt az államadósság. Év végén, amikor fontos volt, sikerült lenyomni 75,5 százalékra. Aztán ismét emelkedett. Miután azóta is folyamatosan, hetedik éve törlesztünk és belevert a kormány az elsíbolt magánnyugdíj 3000 milliárd forintjából annyit, amennyit.

A gazdaság gyakorlatilag abban a percben áll(t) le, amikor nem jön pénz az Uniótól és bónuszként az autóipar is megtorpan.

Akkora mértékű morális válság, mint amit a Fidesz produkált és provokált ki az elmúlt években, talán soha a büdös életben nem volt. Aki tud, menekül. Aki nem tud, az itt szív, mint a torkos borz. Szétverték a közoktatást, döglik halomra az egészségügy, szociális háló már nem létezik. Csak azzal nem vesztünk még össze a környező országokból, akik közben távolabbra tolták a határt. A külügyminiszter hülyénél hülyébb országokban haknizik és ötpercenként talál valami szenzációs üzleti lehetőséget ötvenezer kilométerre Magyarországtól, bár ezekről soha többé nem esik szó.

A korrupció már nem bűncselekmény, hanem a kormányzás szerves része. Hat éve kormányoz a Fidesz és még mindig visszamutogat, nyöszörög, sivalkodik, mint egy meggyalázott szűz a kuplerájban.

Semmit nem látok, ami jobb lenne, ami fejlődött volna a kormányzásuk alatt, ha csak a gyűlölködést, a földek baráti kezekbe juttatását, az ország kirablását és lerombolását nem nevezzük fejlődésnek. Mert ha igen, akkor tényleg. Akkor rohadtul fejlődünk.

Ha viszont ezt nem vesszük előrelépésnek, akkor Kövér megint nem vette be a gyógyszerét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.