Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Arra gondoltam én az egyszerű magyar agyammal, hogy ideje lenne a megyéknek is népszavazást kiírni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jól kezdődik a nyár, amennyiben valaki örül a kormány új, a magyar emberek tájékoztatását szolgáló tájékoztató honlapjának, amely a magyar embereket tájékoztatja arról, hogy ők magyar emberek és tájékoztatásra szorulnak azzal kapcsolatosan, hogy magyar emberek. Ha jól értettem a kormány tájékoztatását, amiben az új tájékoztató honlapot magyarázza el az egyszerűagyúaknak.

Népszvazunk. Üzenünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék! Kik értsék meg? A Brüsszelek? Mindegy. Üzenünk. Hogy nem kérünk a kényszerbetelepítési kvótából abból meg főleg nem kérünk, hogy pénzt vegyenek el tőlünk! Mármint a kormánytól. Illetve a baráti cégektől, amelyek magyarok és nemzetiek és jár nekünk a pénz az uniótól, hogy oda tudjuk adni ezeknek a magyar, nemzeti és rokoni-baráti vállalkozóknak.

Arra gondoltam én az egyszerű magyar agyammal, hogy ideje lenne a megyéknek is népszavazást kiírni. Vas megye például megszavazhatná, hogy nem kér a kormány adóiból és nem óhajtanak az ottani emberek azért befizetni a közösbe, hogy aztán abból a pénzből ne az egészségügyi ellátás, vagy/és az oktatás színvonalát emelje a kormány a megyében, hanem mondjuk stadiont építsen egy másik megyében Karakófüttyösön.

Népszavazhatnánk arról is, hogy a mi pénzünkből ne kisvasutat építsen a miniszterek elnöke a szülőfalujában, hanem tornatermeket, tanuszodákat, színházakat, könyvtárakat szerte az országban. Arról is ideje lenne szavazni, hogy akarunk-e a befizetett adóinkból Várba költözést finanszírozni Orbán Viktor tekintetesúrnak, vagy pedig veszünk neki 200 darab téglát és falazzák be az ajtót a parlamentben, hogy ne keveredjenek a hatalmi ágak. Mert ez olcsóbb. A fennmaradó pénzből pedig lehetne internetet fejleszteni, béreket emelni, munkahelyeket létesíteni, vállalkozásokat segíteni.

Ha már vállalkozás. Arról is örömmel voksolnék, hogy akarom-e azt, hogy néhány kormánytag pereputtya milliárdossá hízzon az én pénzemből, vagy a nagyon gazdag Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Csányi Sándor, Tiborcz István és társainak megbízásait szétteríteném a kisvállalkozók között, hogy ők is erősödhessenek és újabb munkahelyeket hozzanak létre, versenyképes termékek előállításával és versenyképes fizetésekkel.

Arra is lenne egy ikszem, hogy akarok-e Andy Vajnának milliárdokat fizetni, akarom-e őt látni a kaszinók királyának, vagy visszaadnám a vendéglátóhelyeknek a játékgépeket, nyerőgépeket, esetleg szívem szerint betiltanám a francba az egészet.

Örömmel szavaznék arról is, hogy akarom-e a külhoni magyarokat soktíz milliárd forint adóforintból támogatni úgy, hogy semmi garanciát nem látok arra, ezek a pénzek valóban oda kerülnek, ahol minden fillérnek helye van, nem pedig néhány helyi bűnöző dobja szét az én pénzemet és fillérek jutnak csak arra célra, amiről szól az egész történet eredetileg.

Felajánlom a voksomat az ügyben is, hogy óhajtom-e az adóforintjaimból létrehozott és fenntartott kormánypropaganda-médiát tömni, vagy inkább elzavarnám őket babot kapálni és kérek helyette köztévét. Ha már média, az adómból a Habony-műveket és egyéb sajtóorgánumokat sem akarnék fizetni. Éljen meg mindenki a piacon, majd az olvasók eldöntik, érdemes-e a fennmaradásra, vagy sem. Ez alól kivételt képeznek a kulturális folyóiratok, magazinok, weboldalak. Ezeket bátran támogassuk az én adómból.

Rengeteg mindenre lehetne népszavazást kiírni, nem is kellene egy halom pénzt költeni erre. Működne interneten is, fillérekből kihozható. Csak arra kell vigyázni, hogy ne pereputtyék csinálják, mert akkor a gatyánk is rámegy.

Szívesen nyilvánítanék véleményt továbbá a paksi beruházásról és az alternatív/megújuló energiákról. Mármint hogy melyiket kellene előnyben részesíteni szerintem.

Végül – nem mindtha nem lenne még ezer téma, de valahol csak le kell zárni a cikket – örömmel szavaznék arról, hogy egy független, intenzíven szemüveges dilidoki nyálazza át mindazokat, akik dönthetnek ennek az országnak a dolgaiban, majd pedig egy szintén független – nem, nem Polt Péter nevű – ügyész, lehetőleg nemzetközi nyomozókkal és egyéb szakemberekkel felszerelkezve derítse fel az adópénzek és az uniós források útját, a közpénzekhez hozzáférő illetők, az ő rokonaik, barátaik, szomszédaik gazdagodásának pontos menetét és független bíróság ellé álljanak azok, akik visszaéltek a hatalmukkal és a mi bizalmunkkal.

Végül közfelkiáltással eldönthetnénk, melyik stadiont rácsozzuk be és vesszük körül szögesdróttal, hogy mindenki kényelmesen elférjen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.