Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Jól megvédenek minket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő saját erőből és ingyen készített egy kisfilmet arról, hogy terrortámadás esetén mit kell tenni az egyszerű halandónak, akinek nincs saját magánhadserege. Kitette a facebookra, és egy nap alatt már hétszázan osztották meg. Persze az ilyen típusú felvilágosítás állami feladat lenne, de az Orbán-kormánynak erre nincs ideje, mert sok elfoglaltságot ad, hogy megvédjen minket Brüsszeltől, terrorista csecsemőktől és a menekültpárti pápát irányító Soros Györgytől. Pénze sincs ilyenre az Orbán-kormánynak, mert a védelmünkre elkülönített pénzt fölemészti  a sok óriásplakát, amellyel elmesélik nekünk, hogy mennyire védenek minket.

Ennyire tisztán ritkán lepleződik le Orbán képmutatása. Teleszórja az étert mérgező szavakkal, a tereket gyűlöletet keltő plakátokkal, az újságokat félelmet keltő cikkekkel, hogy aztán amikor fölkorbácsolta az indulatokat, a képünkbe hazudja, hogy megvéd minket. Közben az elemi felvilágosítást is elmulasztja, amivel csökkenteni lehetne egy esetleges terrortámadás áldozatainak számát. Persze kis felvilágosító filmecskékkel kevesebb szavazatot lehet szerezni, mint a félelem fölkeltésével. Ezért aztán a felvilágosítást, amellyel tényleg megvédene minket, elhanyagolja.

Van más is: a Brüsszel-csomag. Annyi mindenben megvédenek minket Brüsszeltől, hogy már számon tartani se tudjuk. Megvédenek minket attól, hogy Brüsszel  megsértse nemzeti maffiánk szuverenitását. Megvédenek minket attól, hogy Brüsszel beleszóljon a közpénz nemzeti ellopásába, a demokrácia nemzeti megszüntetésébe és a szólásszabadság nemzeti korlátozásába. Megvédik Brüsszeltől a magyar földet, hogy az évtizedek óta ott termelő parasztok helyett kedvenc nemzeti műkörmöseiknek, trafikosaiknak és gázszerelőiknek adhassák oda. Emlékezzünk csak, hogy sok-sok éven keresztül mi mindent bedobtak a földdel kapcsolatos uniós szabályok késleltetésére, majd amikor nem lehetett tovább húzni az időt, akkor a kijátszására. Meg is lett az eredménye: az 1945 előtti arisztokratákat is lepipáló nagybirtokos osztály jött létre. Mészáros Viktor Lőrinc birtoka Habsburg József birtokának nagyságát közelíti, Csányi Sándor nagyobb úr lett, mint Frigyes főherceg volt, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt kenterbe veri Nádasdy Lipót grófot.

Attól azonban nem is próbáltak megvédeni minket, hogy hatályba lépjen az az uniós rendelkezés, amelynek értelmében szeptembertől csak kondenzációs kazánokat lehet forgalomba hozni. Ezekből a legolcsóbb 300 ezer forint, és ehhez még hozzájön egy csomó járulékos költség (szakhatósági engedélyek, új, kondenzációs füstcsövek, nagyobb radiátorok) úgyhogy egymillió forint alatt nem lehet megúszni.  Nem hallottunk arról, hogy már évek óta birkóznak Brüsszelben, hogy ez a hatalmas teher ne szakadjon a családok nyakába. Egyszer csak itt van, és szeptembertől érvényes.

Képzeljük csak el: van 3 244 339 vezetékes gázt használó háztartás, ami ugyanennyi gázkészüléket jelent. Vegyük úgy, hogy évente 200 000 készülék (az összes készülék 6 százaléka) végképp elromlik, és cserélni kell. Az Eurostat felmérése szerint a magyar háztartások háromnegyedének nincs pénze váratlan kiadás esetére. És a felmérésben nem egymilliós „váratlan kiadásra” gondolnak, hanem olyasmire, hogy tönkremegy a hűtő vagy a mosógép, elromlik az autó, beüt egy betegség, és fizetni kell az orvosnak.  Ha egymillió forintos „váratlan kiadásra” kérdeztek volna, akkor valószínűleg még sötétebb lenne a kép.

Mi lesz velük? Olyan típusú kazánt, amilyet addig használtak, már nem tudnak venni, az új beszerzésére és beszerelésére nincs pénzük. Választhatnak a lassú kihűlés és a gyors megfagyás között.

De hányan is vannak? Mivel az egy lakásra jutó átlagos laksűrűség 2,24, a kazán elromlása miatt évente 336 ezer ember kerülhet reménytelen helyzetbe. Öt év alatt több mint másfél millióra nő a számuk – ha mindenki túléli.

Hát ezeket a milliókat jól megvédték Orbánék Brüsszellel szemben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.