Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


A Fidesz nem Anyátok közt, hogy csak úgy kikapcsold

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Többször elolvastam, mert attól tartottam, sikerült végleg bediliznem. Aztán hosszan és megfontoltan értelmeztem, mert biztosan nem az, aminek látszik, hanem a hirtelen nagy meleg ártott meg. De nem. De de. Az.

A Fidesz közösségi oldalát olvasva (egyrészt kiváncsiság, másrészt munkaköri kötelesség) egy hurráéljen cikket leltem arról, hogy a baloldal kormányzása idején keveset foglalkozott a gyermekek jólétével, nade bezzeg a jelenlegi kormány! Nem meglepő módon néhányan ellenvéleményt fogalmaztak meg ezzel kapcsolatban. Szintén nem meglepő módon ezeket a véleményeket törölték, tehát én már csak a reakciót találtam meg. Ezt:fidesz

Az bárkinek szíve joga, hogy fideszes legyen. Ahogy az is, hogy ne legyen fideszes. De az számomra egészen döbbenetes, hogy a kormány szurkolója fejében fel sem merül az a nyilvánvaló tény, hogy nem arról szól ez a dolog, amiről egy tévésorozat, zenekar, író, vagy akár autómárka iránti rajongás, vagy ellenérzés. Mert aki nem jól viseli az Anyátok közt című szappanoperát, az szerintem se menjen a rajongói oldalra hányni, mert az nem ildomos. Ő látogassa az általa kedvelt sorozat oldalát, már amennyiben van ilyen, vagy olvasson, menjen moziba, színházba, koncertre, kirándulni. Na de a kormánypártnak van egy olyan, meg nem kerülhető sajátossága, ami egy sorozatnak, sportcsapatnak, zenekarnak nincsen.

Jelesül az, hogy kötelező. A Fideszt nem lehet kikapcsolni, nem lehet felállni és otthagyni. Illetve ez utóbbit lehet, akik megtették, azok vannak most Németországban, Ausztriában, Angliában és még számos pontján a világnak, ahol nem kötelező műsorszám az Orbán-kormány. Nekünk viszont, akik kalandvágyból, vagy egyéb okokból nem mentünk el (még), kötelező. Napi 24 órában.

A kormány döntései alól senki nem vonhatja ki magát azzal a felkiáltással, hogy bocsi, én nem vagyok fideszes! Sem mi nem vonhatjuk ki magunkat, sem a gyermekeink, unokáink, szüleink, nagyszüleink. Itt minden a Fideszről szól hat éve. Főműsoridőben, nonstop.

Tetszik vagy sem, fideszesek és nem fideszesek együtt sírunk, együtt szívunk. Nincs külön fideszesek számára kötelező törvénykezés, nem csak a fideszesek fizetik az adókat, amely adókból a Fidesz kénye-kedve szerint osztogatja a pénzt, többnyire a fideszeseknek. Sőt, ha figyelembe vesszük azt az el nem hanyagolható tényt, hogy a Fidesz 1,5-1,8 millió szavazóval rendelkezik jelenleg és ezen szavazók jókora hányada nyugdíjas, ezzel szemben 4 millió adófizetőnél kicsit több van az országban, akkor bátran megállapíthatjuk: a Fidesz a nem fideszes szavazók pénzéből veri szét az országot és okoz nagy örömet a híveinek.

A kormánypárton és a nem létező KDNP-n kívül egyetlen egy párt sem tud minimális ráhatást sem gyakorolni a mindenkit érintő döntésekre. Pontosan ezért fordulhat az elő, hogy az ellenzéki média – köztük mi is – nagyságrendekkel kevesebbet foglalkozik az ellenzéki pártokkal, mint a kormánypárttal. Mert egyedül ők hozhatnak és hoznak döntéseket és egyedül nekik kell viselni ezeknek a döntéseknek a jelenlegi kritikáit és a későbbi következményeit – erkölcsit, jogit, anyagit – is.

Tehát az a helyzet, hogy bizony a pénzünkért bele akarunk és bele is fogunk ugatni a rajongói oldalakba, mert semmi más lehetőség nem maradt az ellenvélemény kifejezésére.

Természetesen el tudok képzelni más verziót is. Osszuk ketté az országot kétharmad-egyharmad arányban. Mi itt, kétharmados kisebbség majd választunk magunknak egy szakértői kormányt, az egyharmadnyi fideszes többség pedig adózzon, szavazzon, szurkoljon, rajongjon, kommenteljen továbbra is bátran annak, akinek eddig.

Mindannyiunk nevében bátran megígérhetem: nem fogjuk zavarni őket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.