Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lázár szerint majd mindjárt két éven át támadja a kormányt korrupció vádjával a ballib. De ebből semmi nem igaz. Sőt!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha csütörtök, akkor kormányinfó. Ha kormányinfó, akkor Lázár János. Jubileumi – ötvenedik – ilyen alkalom, lehet ünnepelni. Sok érdekes bejelentés nem hangzott el, bár a PestiSrácok nagyon igyekeztek lerántani a leplet Kuncze Gábor korrupciós és egyben környezetszennyező botrányáról, de egy kínkeservesen felolvasott papírfecnin kívül még nincs meg a cáfolhatatlan bizonyíték. Majd legközelebb.

Egyetlen érdekes momentumot találtam az egész műsorszámban, mégpedig azt, hogy Lázár János több körben rárepült egy mondandójára, bár erről speciel senki nem kérdezte. Ez őt kevéssé zavarta, tehát többször is visszatért. Valójában egy jóslatról van szó, amely így hangzik: a következő két év a korrupciós vádakról fog szólni. Tudniillik arról, hogy az ellenzék mindenáron meg akarja majd vádolni a kormányt egységesen és a kormánytagokat külön-külön is a korrupcióval. Ez lesz az ellenzék választási kampánya, gyakorlatilag erre kell felkészülni. Alaptalan rágalmakra. Aha.

Nem feltétlenül szokásom a Wikipédiát használni forrásként, de jelen esetben tökéletesen összefoglalja a lényeget.

„A korrupció (a latin corruptĭo, romlás, rontás szóból) vagy megvesztegetés olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, aminek során valaki pénzért vagy más juttatásért vagy juttatásra való kilátásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat. Attól függően, hogy milyen pozícióban van az előnyhöz juttató, beszélhetünk például politikai, közigazgatási, rendőri, katonai vagy gazdasági korrupcióról.

Egyöntetűen elfogadott definíciója nincsen, mint ahogy a korruptnak tekintett tevékenység határai is kultúráról kultúrára és korszakról korszakra változnak. Egyes definíciós kísérletek a közérdek vagy a társadalmi feladat fogalmán alapulnak, mások a piaci folyamatok elnyomásán.”(Wikipédia)

Orbán Viktor édesapja úgy vásárolt bányát, hogy Simicska Lajos segítségével a Fidesz pártszékház eladásából származó pénz egy része ott landolt. Talán emlékszünk még, amikor megkérdezték Simicskát, miért is ment oda a pénz, akkor hangzott el az ominózus mondat: minden magyar állampolgárnak jogában áll hülyének lenni.

Aztán varázslatos módon az Orbán apuka bányájából (később bányáiból) származó kőre máris szükség lett, állami finanszírozott autópálya-építéshez. Úgy, hogy közben az építési területhez jóval közelebb is volt bánya. Igaz, az nem Orbán kézen.

„Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet” – mondta Orbán Viktor éppen aktív miniszterelnökként, miután a részben Lévai Anikó által tulajdonolt Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. állami forrásokra pályázott. Sikerrel.

Simicska Lajos sorra nyerte a pályázatokat, ameddig jó barátságban volt Orbán Viktorral. Amint összevesztek, azonnal alkalmatlan lett a munkák elvégzésére, pontosabban a pályázati pénzek elnyerésére. De ez teljesen véletlen.

Azóta viszont azokat a pályázatokat, amiket eddig a Közgép vitt el, Orbán Viktor barátjának – Mészáros Lőrinc – leendő veje nyeri, aki huszonévesen véletlenül egy építőcég élére került.

Ha már Mészáros Lőrinc. Az Orbán Viktor kormányfővé való kinevezése előtt éppcsak vegetáló gázszerelő hirtelen megtáltosodott és mindenhez ért. A disznótenyésztéstől a vasútépítésig. Nemcsak ért, de nyer is forrásokat gazdagon. Mára ott tart ez az univerzális zseni, hogy egymilliárd forintot gond nélkül kifelejt az adóbevallásából.

Orbán Viktor veje véletlenül éppen akkor csöppent be egy világítástechnikával foglalkozó cégbe, amikor az uniós források célzottan az ilyen beruházásokra érkeztek. Mit ad isten, nyerte is zsinórban a tendereket.

És akkor ez még csak közvetlenül a miniszterelnök rokonsága és csak olyan esetek, amikhez nem kell kutatni, bárki emlékezhet rájuk, nyilvánosak. Akkor még nincsenek hirtelen felbukkanó Nárcisz kutyák, sem Garancsik, sem a többi politikus viselt ügyei. Akkor még nem beszéltünk Matolcsy kiterjedt rokonságáról, Polt Péter feleségéről és lányáról és ezer dologról, ami szintén köztudott.

Miről beszél Lázár János? Kinek? Miért?

Jó, tudom. A híveknek. De nekik felesleges.

Meg nekünk is felesleges.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.