Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Az ember sem szívesen szaporodik fogságban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van nekünk egy család- és ifjúságügyért felelős államtitkárunk, akit Novák Katalinnak hívnak. Róla már megemlékeztünk néhányszor, például itt, itt és itt

Most abból az apropóból került ismét elő a jeles hölgy, hogy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom konferenciáján megszólalt ő. A konferencia a család fontosságáról, szerepéről a médiában és a társadalomban, valamint egyéb – valóban fontos és lényegi – dologról szólt.

Az egybegyűltek – köztük Novák Katalin – értetlenkedtek egy sort azon, hogy a fiatalok ma is a családban bíznak leginkább, információért, segítségért a családhoz fordulnak, mégis csökken a házasságkötések száma és egyre kevesebben vállalnak gyermeket. Habár én sem Novák Katalin, sem államtitkár nem vagyok, talán tudok segíteni feltörni ezt a végtelenül kemény diónak bizonyuló titkot.

Ott kezdődnek a bajok, amikor egy politikai érdekközösség – jelen esetben a kormánypárt – meg akarja határozni, pontosabban diktátumként eldönti, mit takar a család fogalma. Szerintük a család egy házasságban élő férfi és nő, valamint az ő gyermekeik közössége.

A valóságban pedig ez nem igaz. Ugyanis család a nem házasságban élő férfi és nő, csak így, gyerek nélkül is. Család akkor is, ha gyermekeik születnek. Család az egyedülálló szülő gyermekkel, vagy a felnőtt gyermek-idős szülő páros. Család az unokáját nevelő nagyszülő. A házasságban élő pár. Gyermek nélkül is, gyermekkel is. Család továbbá két azonos nemű ember kapcsolata is. És még ezer variációja lehet és van is annak, amit családnak nevezhetünk.

A kormány által kitalált verzió csak egy a sok közül. Értelme összesen csak annyi van, hogy rengeteg embert diszkriminál hirtelen, amint kizárja őket a család fogalmából. A kormánynak, a KDNP-nek és Novák Katalinnak is illene tiszteletben tartani a polgárok magánéletét. Senki, még a kormány sem ugathat bele abba, hogy bárki ebben az országban kivel és milyen jogi közösségben él. Ahogy azt sem döntheti el a kormány senki helyett, hogy vállal, vagy nem vállal valaki gyermeket és ha igen, akkor hányat.

A kormánynak amúgy is szokása mindenhol ott lenni, ahol semmi keresnivalója. Például a családok életében, az emberek magánéletében. A nem apa-apáné-gyerekek variációt választó családok minden létező negatív megkülönböztetésnek részesei lehetnek, mert így van felépítve a jogrendszer is, a kedvezmény- és támogatási rendszer is. Tehát az a törvényes házasságban élő szülőpár jogosult olyan támogatásokra, kedvezményekre, amelyekre egy gyermektelen, vagy élettársi kapcsolatban élő, gyermeket egyedül nevelő, vagy – borzalom – egy meleg pár nem.

Márpedig lehet pocsék és boldogtalan egy jogilag bejegyzett házasság és lehet boldog egy élettársi kapcsolat. Lehet pocsék szülő az is, akinek papírja van arról, hogy házas és lehet csodás szülő egy meleg ember is. Ennyire egyszerű ez.

Ideje lenne a kormánynak a középkori gondolkodásmódtól megszabadulni és alkalmazkodni a valósághoz, a megváltozott világhoz és a polgárok akaratához. Ugyanis a világ bizonyosan nem fog alkalmazkodni a kormányhoz.

Az állandó ellenségkép-gyártás helyett éppen a toleranciára, az egymás elfogadására, a másság természetes kezelésére, a valódi emberi értékekre kellene bátorítani a társadalmat, nem pedig ennek ellenkezőjére.

Az pedig, hogy nem születik elég gyermek, sőt, egyre kevesebb gyermek születik, nem annak következménye, hogy kevés a házasságkötés. Azért nem mernek gyermeket vállalni a párok, mert felelős ember mindent biztosítani szeretne a családjának, a gyermekének. Ha ő maga sem biztos abban, hogy holnap is lesz még állása, hogy lesz fedél a feje felett, hogy képes lesz emberhez méltó módon megélni, akkor nem fog gyermeket vállalni.

Ha viszont olyan a gazdasági-jogi-társadalmi közeg, hogy biztonságban érezheti magát az, aki becsületesen dolgozik, akkor majd vállalnak gyermeket. Ezt sem propagandával, sem egyéb módon nem lehet befolyásolni. Ahogy sok egyéb faj, az ember sem szívesen szaporodik fogságban.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.