Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ha ők az utánpótlás, akkor még nagyobb a baj, mint amit eddig gondoltam

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A minap megcsodált süketek párbeszéde kapcsán a Fidesz keltetője jónak látta hozzászólni a történésekhez és ha már amúgy is benne voltak, mindjárt ki is oktatták Szigetvári Viktort, hogyan kell politikai sikereket elérni.

fidelitas

Ha ők az utánpótlás, akkor még nagyobb a baj, mint amit eddig gondoltam. Pedig már az se volt semmi. Nem mintha érdekelne Szigetvári Viktor akár emberi, akár politikusi mivoltában, mert nem. Viszont képvisel valakiket. Embereket, polgárokat, egy pártot.

A Fidelitas viszont nem találja a helyét, vagy rohadtul eltévedt az erdőben. Az egy dolog, hogy ezt a nyelvezetet biztosan nem használja egyetlen fiatal sem. Lényegében nem lehet megkülönböztetni a kormánypárt propagandaszövegeitől. Mintha ugyanaz a született vitrinőr írná mindkettőt, akinek még régebben rázuhant a fejére Viktor Klemperer A Harmadik Birodalom nyelve című munkája és ezt a megrázkódtatást még mostanra sem sikerült kihevernie.

De nézzük, mit akart mondani a költő, jelen esetben a Fidelitas. Nagyvonalúan lépjük át a csontig ható döbbenetet, ami átjárta az ő hamvas lelküket az interjú hallatán. Közben csöndesen reménykedjünk benne, hogy nem okozott maradandó károsodást fejlődő szellemükben az a borzalmasan szörnyű pillanat, amikor Szigetvári Viktor nevesítette azt, amire sunyi módon célozgat a kormány aktuális hírvivője. Mintegy hat éve egyébként. Vígaszul csak az szolgálhat, hogy nem csupán a zsidókkal van baja a kormánynak, hanem bárki mással, aki ellen indulatokat lehet gerjeszteni. Pontosabban nincs bajuk valójában senkivel, hanem kell a bűnbak ahhoz, hogy uszítani lehessen. Azért is remek dolog ez a homályos célozgatás, mert a fogadóképes közönség minden tagja azt helyettesít be a háttérhatalom-tudjukki keretbe, akit csak akar. Ha a melegeket gyűlöli valamiért, akkor őket, de lehet az a főnöke, lehet cigány ember, kínai, vagy éppen az anyósa. Mindegy. Lényeg a gyűlölet. Ha Szigetvári nem zsidót mond, hanem mondjuk albán kecskepásztort, vagy piréz marskutatót, Németh Szilárd pontosan ilyen primitív barom módjára viselkedett volna.

Tehát, drága kicsi Fidelitas. Én azt gondoltam, hogy egy párt ifjúsági szekciója fiatalokból áll. Olyanokból, akik akár életkoruk okán úgy hiszik, ők jobban tudják. Akik frissek, elevenek, szellemesek, teli vannak ötletekkel, bizonyítási vággyal, jobbító szándékkal. Ebből a három tanácsból, amit sikerült kiosztani Szigetvárinak, kizárólag csak szervilizmus, ostobaság és arrogancia sugárzik.

1. Külföldi érdekek magyarországi képviselete helyett álljon a magyar emberek oldalára. 

Ott kezdődnek a bajok, ha valaki – vagy valakik – igyekeznek összemosni a magyar emberek érdekeit a kormány és a körülötte lihegők érdekeivel. A magyar emberek belőlünk, polgárokból állnak. Ebbe még az olyan kicsi pártok tagjai is beleértendőek, mint például az Együtt. Mondom vitrinőrül, hátha úgy sikerül megérteni: Magyarország nem Orbán Viktor, nem a Fidesz, nem a Fidelitas. A magyar emberek érdeke nem azonos a Fidesz és klientúrájának érdekével.

2. A multinacionális vállalatok tolása helyett a magyar kis- és közepes vállalkozásokat támogassa.

Hülyegyerekek! Kit tol Szigetvári? Nem CBA-ban vásárol, vagy mi van? Ezzel szemben kinek a seggéből nem látszik ki a kormány? Mert én úgy látom, hogy magyar ipar nincs, csak külföldi érdekeltségű autógyárak, üdítőgyárak és a fene tudja micsoda. A kormány jelenleg az egyetlen, ami képes lenne segíteni a magyar vállalkozások megerősödését, de konkrétan és célzottan megfojtja őket. Andy Vajnával, Garancsival, Tiborcz Istvánnal, Mészáros Lőrinccel, előtte Simicska Lajossal. Ezek miatt (és akik neve nem ilyen közismert) és mert a kormány önös érdekből kizárólag a saját vazallusait engedi pézhez és megbízáshoz jutni, sorra mennek tönkre a magyar vállalkozások.

A harmadik baromságról nincs mondanivalóm.

Amennyire hányok a kormánytól, annyira gagyi utánzatnak tűnik az ifjúsági tagozat. Egyetlen önálló gondolat nélküli szaporítótelepnek látszik, ahol a penészes pince falait vastagon lepik a tojások arra várva, hogy kikelhessenek végre. Hogy hatalomba mászhassanak. Azzal a rohadtul nagy különbséggel, hogy ameddig a Fidesz egykori fiataljai megcsinálták önmagukat, akartak valamit, elveik és céljaik voltak (mert nem maffiának indult ez eredetileg), gerinces, tettrekész emberek is voltak közöttük – mára ezek elfogytak – addig a Fidelitas már a készre hajt. Az elért eredményekre csimpaszkodik, eleve azokat szippantja be, akik alig várják, hogy ők is ott ülhessenek valamelyik bársonyhokedlin és olyan érinthetetlen, teljhatalmú önkényúr lehessen belőlük, mint amilyenek a mostani bálványaik.

Ez már nem eszmei, elvi, politikai alapon szerveződő közösség, hanem kőkemény üzleti alapon. Csak az a rohadt kontraszelekció, az ne lenne! De van.

Az a rossz hírem van, hogy a másolat másolatának árnyékából soha a büdös életben nem lesz eredeti. Ezért csak gagyi, silány giccs lehet, semmi más.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.