Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Aki kételkedik Orbán vagyonnyilatkozatában, az hazudik és lehetőleg főbe kell lőni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután péntek este Németh Szilárdot kiüldözte ha nem is a világból, de az ATV stúdiójából, Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szombatra is tartogatott meglepetést a Fidesznek és külön Orbán Viktornak. Sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy strómanjai révén – 205 milliárd forintos vagyonával – a miniszterelnök a leggazdagabb magyar.

Havasi Bertalan, nyegle miniszterelnöki testőr, táskahordozó és sajtófőnök erre a szörnyűségre gyorsan haptákba vágta magát és jelentette az MTI-nek: Orbán Viktor vagyonnyilatkozata márpedig megfelel a valóságnak és a törvényeknek; teljes és hiteles. Aki mást állít, az nyilván és egyértelműen hazudik.

Nem először van szerencsénk Orbán vagyonnyilatkozatának mesebeli mivoltáról értekezni, már akkor is mellbevágott, hogy egy csóringer vezeti az országot, amikor idén január 31-én közzétette ezt a makulátlan dokumentumot ország-világ csodálatára. Pedig akkor még hol volt a hatvanpusztai majorság és Nárcisz kutya romantikus története.

Az van, hogy ennek az aki mást állít, az hazudik kijelentő mondatnak körülbelül olyan súlya van, mintha én azt mondanám, hogy Ferenc pápa vagyok és minden ezzel ellenkező véleményt ordas nagy hazugságnak tartok. Ez pedig annyit jelent, hogy megzavarodott a személyiségem és sürgősen orvosi ellátásra szorulok. Egy ettől is hevenyebb fokán az elmezavarnak majd azt mondom, hogy aki mást állít, az nem is magyar. A lényegen azonban nem változtat: én továbbra sem leszek Ferenc pápa és Orbán továbbra sem mond igazat, akármelyik szócsövét is hozza olyan hülye helyzetbe, mint például szegény rezsi Szilit.

Az van, hogy abban az alternatív valóságban, amelyben Orbán Havasi Bertalanostól levitál, tökéletesen rendben van ez a nyilatkozat. Minden más valóságban azonban ez egy egyszerű fecni, amely semmit nem bizonyít, semmit nem cáfol, az van benne, amit a gazdája beleírt. Azoknak a törvényeknek, amiket a Fidesz hozott saját képére és hasonlatosságára, tökéletesen megfelel, a valóság (nem az alternatív, hanem az igazi) meg le van fosva.

Erről szól ez az ország, hat kemény éve. Hogy a vagyonnyilatkozatok, a lepapírozott gyarapodások és az ország gondolkodó kétharmadának percepciói között hatalmas szakadék és feloldhatatlan ellentmondás tátong. Rengeteg súlyos kérdéssel, amelyeket Orbán Viktor minden alkalommal következetesen válasz nélkül dob a kukába. Vagy azzal, hogy a vagyonosodását firtatóknak a saját házuk táján kellene rendet rakni, vagy azzal, hogy lehet az ügyészséghez fordulni, ha valami nem tetszik. Aki mást állít, mint amit a vezér állít, az hazudik. Ez a kijelentés szépen lassan axiómává, bizonyítást nem igénylő evidenciává avanzsált, az érintett pedig semmilyen lépést nem hajlandó tenni annak érdekében, hogy feloldja az ellentmondásokat, hogy megnyugtató, hiteles válaszokat adjon a hozzá intézett kérdésekre.

A vagyonnyilatkozat intézményét sikerült egy szánalmas viccé degradálni, mindannak a megcsúfolásává tenni, amire rendeltetése szerint hivatott lenne. Orbán Viktort a mai magyar igazságszolgáltatás állapotát és az eleve törvénytelenül megalkotott jogszabályi környezetet figyelembe véve lehetetlen tetten érni a vagyonával kapcsolatban. Ennek ellenére a paraszt látja, hogy a miniszterek elnökének környezete pofátlan módon gazdagodik: a száz leggazdagabb magyarból minden hetedik a kormányhoz kötődik, az első 11 helyen állóból  öt darab milliárdos elvtárs Orbán Viktorral ráadásul igen szoros kapcsolatban áll(t) és teljesen véletlenül éppen nekik a leglátványosabb a zsírosodásuk (Vajna, Garancsi, Mészáros + Simicska, Nyerges).

Ilyen körülmények között különösen háborog egyet az ember gyomra, amikor Havasi Bertalan cinikusan és flegmán veszi a szájára az orbáni kinyilatkoztatást. Mert közben nap mint nap tudomásul kell venni azt is, hogy minden demokratikus jogállami ellenőrzés ki van kapcsolva, minden pozíció, amely féket és egyensúlyt biztosíthatna a korrupciós ámokfutás közepette, le van igázva. A társadalom kérdéseire válaszul, a hatalom ellehetetleníti az újságírókat, elérhetetlen távolságban tartja őket a célszemélytől. Orbán körbevette magát olyan jelentéktelen, más területen hasznosíthatatlan dilettánsokkal, mint Havasi Bertalan. Aki tegnapi közleményében simán lehazugozott néhány millió magyar állampolgárt. Mert aki mást állít, hazudik, ugye.

Ez a válasz ugyanis nem Szigetvári Viktornak szólt (amúgy szerintem az a 205 milliárd igen nagyvonalúan alábecsült), hanem mindazoknak a magyaroknak, akik nem értik, hogy egy ilyen nyomorult, szerencsétlen, anyagilag toprongy miniszterelnök környezete, családja hogyan tobzódhat a tehetséges, szorgalmas, isten kegyelméből milliárdosra hízott Lőrincekben, Pityukban, Andrásokban. És ha ők ilyen szépen meggazdagodtak, akkor a gazdájuk hogy maradt olyan csóró proli, mint ahogy azt úton és útfélen állítja, meg hogy a stróman nem is magyar szó.

Az a helyzet, hogy elszokott az uraság a vitától, a parlamentben is egyre kínosabbak a vontatott, papírról felolvasott, kolbász- és fokhagymaszagot árasztó riposztjai, amelyek teljességgel nélkülözik az érveket. Rossz nézni azt az elkínzott ábrázatot, amely az egyre ingatagabb fölény egyre kevésbé megnyugtató árnyékából üvölti rekedten, hogy minden kapcsolatot megszakított a valósággal.

Orbán Viktor áldásos uralkodásának köszönhetően a hazugság (amiért másokat patás ördögként feszített keresztre a társadalom sok éve elmúlt sok éve) ma már a közbeszéd természetes velejárója, semmilyen következménnyel nem járó, nélkülözhetetlen igéje és varázsszava lett. A politika moslékában egyik hazugság összefonódik a másikkal, a másik hazugság felülírja a harmadikat, a közönség pedig egyre ritkábban emeli fel a fejét a negyedik, ötödik, ezredik hazugságra. A hatóságok szemrebbenés nélkül falaznak az újabb és újabb hazugságoknak, amelyekre jogilag soha nem derül fény. Innen már csak egy lépés, hogy törvénybe iktatják: mindenki, aki kételkedni merészel abban, hogy Orbán Viktor vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak, az hazudik és főbe kell lőni. Vagy valami hasonló.

Ez van. Többmillió hazug ember országa lettünk. Akinek nem tetszik, az vagy tegyen feljelentést Polt Péternél, vagy higgye el neki becsületszóra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.