Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Népbutító f*szméregetők órája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

2016. május 10, Országgyűlés: 136 kormánypárti és jobbikos igen szavazattal, 5 független képviselő nem szavazata ellenében az Országgyűlés döntött az Orbán-féle kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazás megtartásáról. A Fidesz, valamint szélsőjobboldaliságban méltó álellenzéke egyúttal arról is döntött, hogy az előbbi kommunikációs céljai és mindenáron hatalomban maradása miatt kiírt népszavazásra a költségvetésből eltapsoljanak összesen 4,9 milliárd forint közpénzt.

2016. május 9., Országgyűlés, a populista, undorító f*szméregetés órája, Vona Gábor kérdezi Orbán Viktort:

https://www.youtube.com/watch?v=AUN6pTSKOro

Hétfőn Vona Gábor, a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett sirámában méltatlankodott és sorolgatta ellenérveit a kvótanépszavazással kapcsolatban. Hogy ez egy lassú folyamat, hogy ki tudja mi lesz októberig, hogy eredménytelen is lehet, hogy visszafelé is elsülhet és főleg marha sok az az 5 milliárd, amibe ez az egész az adófizetőnek kerülni fog.

Nos, ehhez képest másnap, azaz tegnap a Jobbik a Fidesszel karöltve szavazott arról, hogy mivel az idióták már amúgyis annyi milliárdot kifizettek röhögve bármire, amit a kormány nem sajnált magától, nehogy már pont egy jogi nonszenszre sajnálnának 5000 millió adóforintot.

A pénzügyi analfabéták országában a jogi analfabétákat sem művészet átverni, főleg ha a megvédjükről, nemhagyjukról van szó. A jogi analfabétákat nem érdekli, hogy – Kúria ide vagy oda – nemzetközi szerződésekből eredő kötelezettségekről nem tartható népszavazás. Mint ahogy azt sem tudják, hogy egy ilyen abszurd referendum semmire nem kötelezi az országgyűlést, nincsen neki semmilyen jogkövetkezménye.

Ilyen jó hely ez a megvédett magyar paradicsom, ez a fideszes Disneyland: amiről jogszerűen, valós érdeklődésre számot tartóan lehetne népszavazást tartani, azt verőlegényekkel és kormányzati pávatánccal akadályozzák meg. Ezzel szemben a regnáló hatalom önfényező, értelmetlen, a békemenet röhejes fölöslegességéhez hasonlóan abszurd referendumára két kézzel, a nem korrupt, de legalább cuki Jobbikkal a háttérben sunyulva adnak felhatalmazást.

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

– ez az az eldöntendő kérdőmondat, ami mögé bújva a Fidesz – a Jobbik segédletével – felhatalmazást adott magának arra, hogy zavartalanul lophasson tovább októberig. Hogy ne Matolcsyról, a Quaestorról, a földmutyikról, stadionokról, kisvasútról, a millió jogcímen elsíbolt közpénzekről legyen szó.

Akárhány torokból ordítják, hogy a magyar emberek dönthetnek, hogy lesöpörjük, hogy megállítjuk, hogy orrba vágjuk Brüsszelt, a kérdés hamis és hamisan sugall valamit, ami értelmetlen. Hogy a népszavazás olyan parlamenti döntést eredményezhet, amely felülírja a közösen elfogadott uniós játékszabályokat. Nemcsak az a baj, hogy nem írja felül, hanem abban a fideszes Disneylandben, ahol az ország lakosságának valódi kétharmada nem látott még menekültet, a 120% rettegve gyűlölködik.

Az sem kevésbé baj, hogy amíg a kvótaellenesség tokja és a vonója is a helyére kerül, az 5 (milliárd) lazán-faszán kétjegyűre duzzad. A Fidesz-féle szatellit-médiában és a köztereken és az életünk minden területén milliárdos gyűlölet-kampány kezdődik. Akarom mondani, folytatódik. A pánikkeltő, közpénzből szponzorált napi terroristákkal riogató cikkek és a konstans bokalefosást követelő hirdetések között fokozódik a harci hangulat, az általános rosszkedv pedig maga alá gyűri az országot.

A tájékozatlanságra és a pincesötét butaságra építő politikai hisztériakeltés eme pontján ért össze újra az, ami mindig is összetartozott. Vona és Orbán látványos, mélyről jövő fokhagymaszagot árasztó, f*szméregető egymásnak feszülésének másnapján a Jobbik felsorakozott a Fidesz mögé. A fasisztoid személyiségzavaros helyrerakta a „zsúrpubi” (operett)nácit, ha úgy tetszik, kilóra megvette.

A Jobbik hétről hétre prezentált szemfényvesztő ellenzékisége ellenére, korábbi álláspontját szembeköpve járul hozzá ahhoz, hogy az állampárt újabb milliárdokat húzzon ki az adófizetők zsebéből, egyúttal tesztelje a szavazóbázisát. A Jobbiknak hétfőről keddre már nem volt fontos az irdatlan közpénzt felzabáló abszurd népszavazás megakadályozása, már nem akarja ingyen Alaptörvénybe foglalni az intézkedést. Már nem cél értelmesen érvelni a betelepítési kvóta megalapozottságának hiányáról, távolmaradni egy drága, kizárólag PR-célokat szolgáló referendumtól.

A magyarok pedig örülhetnek, hogy októberben megkérdezik a véleményüket. Nem, nem arról, hogy akarják-e, hogy a kormány adófizetői hozzájárulásuk nélkül kötelezően arra költse a pénzüket, amire akarja. Hanem arról, hogy szeretné-e örökre hatalomban tartani ezeket a populista, egy tőről fakadó gyűlölködéssel és nyakig érő korrupcióval leírható faszméregetőket. Az lesz az igazi kegyelemdöfés ennek a szétlopott országnak: amikor Orbán Viktor miniszterelnök és Vona Gábor miniszterelnök-helyettes őrködik majd a magyar emberek biztonsága fölött.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.