Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Beszélj felháborító baromságokat, majd igazítsd helyre magad még nagyobb baromságokkal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A minap írtunk arról, hogy bizonyos Kövér László rikácsoló parlamenti portás, a mindenkori demokrácia egyik legharcosabb védelmezője egy lengyel katolikus lapnak adott interjút, amely az ő szellemi állapotának eléggé látványos hanyatlására engedett következtetni. Legalábbis – mivel (még) nem tudunk lengyelül – az MTI tálalásában voltunk kénytelenek szembesülni azzal, hogy

A keresztény, illetve a konzervatív értékektől eltérő szemlélet terjesztésében jelentős szerepet tölt be a nehezen szabályozható, ugyanakkor a nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média

– így osztotta az észt tekintélyes bajsza alól Kövér, a demokráciát veszélyeztető „halálos fenyegetésnek”, és a szemünk láttára alakuló „új totalitarizmusnak” nevezve ezt a jelenséget. Szerencsére nem lehetett kérdés, hogy ez a példátlanul súlyos kijelentés eléggé fel fogja kavarni a balliberális pocsolyát (a békemenetelő szellemi honvédők kevéssé izgatták fel magukat) és eléri mindazoknak az ingerküszöbét, akik nem a Bibó Szakkollégiumban voltak szobatársak vagy nem gondolják feltétel nélkül, hogy ezeknek a kivénhedt demokratáknak a kezében jó helyen van ez az ország.

Legnagyobb meglepetésemre tegnap Kövér László elhatárolódott saját magától. Najó, ez így nem igaz, nem tud ő olyat. Ellenben az Országgyűlés Hivatala kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, az MTI anyaga alapján a magyar sajtó félreértelmezte, vagy tudatosan félremagyarázta Kövér azon állítását, hogy az internet halálos veszélyt jelentene. Mert Kövér László nem azt mondta, nem úgy gondolta. Sőt, még a végén kiderül, hogy ott sem volt, ahol kérdezték, nem is ő mondta, amit. Hanem a háttérhatalmak.

Azért lássuk be, hogy az ostoba, pökhendi és felháborító nyilatkozat megjavítva sem lett kevésbé felháborító, szerintem megéri végigolvasni a helyreigazított részt (remélem, Kovács Ákos és Demjén Rózsa karöltve lájkolja ezt):

„Nagy feszültséget okozott Lengyelországban és Magyarországon is az internet beszabályozásának kísérlete. Milyen mélyen avatkozhat be az állam a polgárok szabadság-szférájába?

Kövér: Nem létezik korlátlan szabadság, mert ez előbb-utóbb önmaga ellentétébe fordul. A káosz, az a szabadság totális elvesztését jelenti. Ezért egyensúlyt kell keresnünk mindannyiunk biztonsága és az egyén szabadsága között. Hozzá kell tenni, hogy ennek a diskurzusnak külső feltételrendszere is van. Ebben a játékban részt vesznek ugyanis hatalmas nemzetközi konzorciumok és tőkecsoportok, amelyek minden ellenőrzést nélkülözve működnek. Ha nem a nép által választott kormányok döntenek azon programok, értékek alapján, amelyeket a választási kampányban bemutatnak, hanem különböző gazdasági érdekcsoportok diktálhatnak a demokratikus kormányoknak Görögországtól Magyarországon, Lengyelországon át egészen az Egyesült Államokig, akkor a világ egy teljesen új korszakba lép.

Ez veszélyt jelent a demokráciára?

Kövér: Halálos veszélyt. A szemünk láttára születik egy új totalitarizmus, amely másként épül fel, mint a kommunizmus vagy a nácizmus. Ebben is több milliárd embert nyomnak el, tíz meg száz milliónyian fognak belehalni, csak nem gulágokban és koncentrációs táborokban. Nem ejt erőszakot a testünkön, hanem az elménket dominálja, kívánságokat, divatot, szükségletet kreál. Hisz a média, azaz a tudatot és a közvéleményt alakító ipar a kezükben van. Érdemes közelebbről megnézni például azt, milyen mintát propagál Hollywood. Biztosíthatom Önt, hogy ez nem a keresztény vagy konzervatív értékek világa. Vagy milyen mintákat csempésznek be az otthonainkba nap, mint nap a reklámokon keresztül, a gyermekeinkre rendkívüli módon hatást gyakorolva milyen életstílust propagálnak? Már rég elveszítettük minden befolyásunkat erre a szférára.

Nekem az a halálos gyanúm, hogy Kövér elvtárs vagy újraírta saját magát a hatalmas érdeklődés láttán, mert azt hitte, hogy az ágy alá berúgott ürülék attól kevésbé lesz büdös, vagy az MTI játszik Gyurcsány kottájából és akkor remélem, hogy máris levágtak egy nullát legalább azokból a közpénzmilliárdokból, amelyekből fenntartják a nemzeti hírhamisítás MTVA nevet viselő csodálatos vízfejét.

Kövér László korrigált agymenése itt ért össze Orbán Viktor háttérhatalmakat vizionáló ámokfutásával, amelyet a Magyar Tudományos Akadémián előadott hegyibeszédéből hámozhattunk ki. Az egymásra rímelő gondolati ívek két paranoid, sosem volt demokrata eszelős képzelgései. Amely képzelgések attól félelmetesek, hogy mégiscsak ezek az emberek vezetik ezt az országot.

Az történt, hogy Kövér László körülnézett, meglátta Habonyt talpig Gucciban egy ibizai szórakozóhelyen szipogva, Lázárt többezer eurós Boss-öltönyben feszíteni a hanyatló nyugati napfelkeltében, Andy Vajnát az állandóan Ámerikában turnézó hites felesége oldalán kubai szivart pöfékelve, Matolcsyt a jegybank legdrágább luxuspalotájának ablakában, amint szerteszét néz az összes szemével és rögtön a rothadó Hollywood ugrott be neki, amely két kézzel irtja a konzervatív-keresztény értékeket.

Egy olyan országban, ahol újabban körülbelül kétóránként tünnek el milliárdok az állami kasszából, ahol a hatalommal való visszaélés, az arrogancia, a cinizmus és a nyakló nélküli urizálás lassan rokonértelmű szavaivá lesznek a keresztény-konzervatív kormánynak, Kövérnek az fáj, hogy pártja és vallása még nem tette rá a mocskos lábát valamennyi gazdasági érdekcsoportra. Hogy vannak olyan nemzetközi konzorciumok, amelyeket még nem a Fidesz irányít. Nem kussol a suttyó, agitprop elvtárs, hanem hangosan el is mondja. Hogy vannak még dolgok a világegyetemben, amelyekre nincsen befolyása a magyar állampártnak. Hogy nem a magyar emberek által megválasztott kormány döntheti el, milyen reklámok mehetnek a tévében, mit fogyasszon, mit ne fogyasszon, mitől hülyüljön a birka.

Totalitarizmusról ugat az a házelnök, aki ellehetetleníti a médiát, akinek nem fér bele, hogy őt akárhol, akármikor meg lehessen kérdezni arról, mi a véleménye a jegybank bűnöző-gyanús elnökének sikkasztás és hűtlen kezelés-gyanús ügyleteiről. Kövér László totalitarizmust kiált, miközben a szemünk láttára, az ő segédletével épül egy olyan rendszer, amely maga alá gyűri az élet minden területét, bedarálja az oktatást, központosítja az állami közszolgáltatókat, megfojtja a kultúrát, a jogállamot pedig már régen csírájában fojtotta el. Államosít, államosít, államosít. Közben ráadásul lop, csal, hazudik. És akinek nem tetszik, nyugodtan tegyen feljelentést, mert úgysem történik semmi.

Ezt a kurvakeresztény, kurvakonzervatív gyászos magyar valót kellene félteni Hollywoodtól, Kövér? Valóban? Nem sül le a bőr és a bajusz arról a szégyentelen pofádról? Megint összeesküdött ellened a média, megint félreértelmezték, kimagyarázták jószándékú szavaidat? Hát nem! Ezeket a beteg ideákat lehetetlen félreérteni. Ezek pontosan azt jelentik, aminek szántad őket: még mindig nem működik teljeskörűen a cenzúra, még mindig van, amire nem tettétek rá enyves kezeteket. Még mindig van egyéni és kollektív szabadság, még mindig el tudjuk dönteni, hogy a TV2 és a Migráns1 helyett mit nézzünk, még mindig látjuk, hogy milyen ocsmány pöcegödröt építettetek ide Európa közepére, hogy milyen undorító vallásos szektával próbáljátok azt megőrízni, egyetlen lehetséges válaszként prezentálni minden bajunkra és kizárni abból mindazokat, akiknek ez az ótvar, pusztulásra ítélt zárvány nem kell.

Rosszhiszeműségetekről, alkalmatlanságotokról, minden rátok ruházott felelősséggel való visszaélésetekről nem Hollywood és nem is az ellenőrzésetek nélkül működő gazdasági csoportok tehetnek. Azzal, hogy kétszer is bevallottad, borzasztóan irritál, hogy nem tudjátok direkt módon befolyásolni az emberek agyát, tulajdonképpen ugyanabba a kategóriába helyezted magad, ahova a nemzetközi nagytőkét pakoltad. Te betegesen arra vágysz, hogy az embereket kizárólag a politika manipulálhassa. Az amit másoknak a szemére hánysz, azt a magad esetében természetesnek tartanád.

Nagyon remélem, hogy soha nem fog bekövetkezni és a legvadabb rémálmaidban is a média és az internet halálos veszélye fog visszaköszönni. És az a fájdalom, hogy nem fogjátok tudni szabályozni, de ha megpróbáljátok, ott vége is lesz a dalnak. Nem lehet a végtelenségig az olcsó, általatok teljesen kiüresített, értelmét vesztett keresztény-konzervatív értékek mögé bújva hülyének nézni egy országot. A híveiteken kívül már mindenki sikítófrászt kap, amikor a ti szátokból hallja ezeket a groteszk sallangokat.

Lehet korrigálni, helyreigazítani, újra és újra nekifutni, de szerintem ne rontsd tovább a helyzetedet, Kövér! Az, hogy ország- és nemzetmegváltó hősöknek és Hollywood szennye által terrorizált mártíroknak képzelitek magatokat és még mindig nem vagytok a zárt osztályon, nem a ti érdemetek. Az általatok okozott felmérhetetlen károkat nem lehet a végtelenségig elkendőzni azzal a paranoiás retorikával, hogy az ellenetek titokban összeesküvő világ ellen szabadságharcoltok és azért formálhattok jogot arra, hogy kifosszatok egy országot. Szerintem ne adj ki több közleményt, mert ez már így is nagyon súlyos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.