Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ne tévesszen meg, hogy még mindig szabadlábon vagy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az, hogy Matolcsy György még mindig szabadlábon van/lehet, az önmagában is egy végtelenül szürreális dolog. Az, hogy bokros teendőinek nyilvános programját és őt magát is dugdossák a nyilvánosság elől következésképpen teljesen érthető. Ám az, hogy mindennek a tetejébe eljárogat rendezvényekre, előadásokat tart és meg is tapsolják, az egy rohadó pszichiátriai intézet mindennapjait idézi.

Matolcsy György szerdán Győrbe látogatott. Ez azért volt lehetséges, mert meghívták oda. Egészen pontosan a Vállalkozók Országos Szövetsége, a Széchenyi István Egyetem és a K&H bank közös rendezvényén szónokolt ünnepélyesen. Mint akinek minden oka megvan az ünnepélyeskedésre. Ha már ott volt, bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a jegybank és a győri egyetem. Mindenki örült, tapsolt, Matolcsy pedig pofázott, kérdezett és meg is válaszolta saját magát:

„- Miért van politikai támadás a Magyar Nemzeti Bank és a Pallas Athéné Alapítvány ellen?”

„- Mert olyasmit tud Magyarország, olyan modellt mutatott Európának és a világnak, ami példaértékű”(…) a siker hírnöke és tükörben megjelenő képe az, hogy bennünket ilyen mértékben megtámadnak.”

Miután jól megnyugtatta folyamatosan rettegő, magánhadsereggel védett énjét, – nyugi, Gyuri, minden rendben van – blöffnek nevezte, hogy nincs meg a 267 milliárd forint, amiből az MNB hat alapítványt hozott létre:

 „Ez a pénz megvan, sőt, nem csupán ez a 267 milliárd forint van meg, hanem 830 millió forinttal több a vagyonunk”

így szórakoztatta a hallgatóságát az a Matolcsy György, akinek zsenibizonyítványát Kovács Zoltántól Orbán Viktorig, Lázár Jánostól Szijjártó Péteren keresztül Rogán Antalig már mindenki kiállította az utóbbi napokban, testével és a fogai kerítésén kiugráló szavak büdös egymásutániságával védve a jegybank tehetséges elnökének védhetetlen disznóságait.

Miközben a Fidesz és a kormány tagjai vállvetve és egymást túllicitálva kiállnak e látványosan megborult elme gusztustalan közpénzherdálása mellett, számos szakértő elemezte az MNB és Matolcsy ügyködéseit. Mindazok, akik nem a kormány mocskos szennyesének tisztára mosásával vannak megbízva – KovácsOrbánLázárRogánSzijjártóval ellentétben – egybehangzóan megállapították: az alapítványi pénzek keletkezése és felhasználása, a közpénz jellegének megváltozása cáfolhatatlanul a büntetőjog határát súrolja.

Amellett, hogy az elmúlt nyolc év, a bukott baloldal és Gyurcsány Ferenc együttesen lájkolja ezt a veretes, kikezdhetetlen logikát – senkit nem támadtak meg brutálisabban a Fidesz szócsövei éjt nappallá téve az elmúlt nyolc év utáni elmúlt hat évben, mint a fentieket – azért lássuk be, Matolcsynak igaza van. Ez a pénz valóban nem tűnt el, csak átalakult és földrajzi pozíciót változtatott. Úgy vesztette el közpénz jellegét, hogy közben Matolcsy rokonainak zsebében és egyéb helyeken landolt.

Szerintem kurvára torzít az a tükör, Matolcsy, akárhány szemeddel is nézel bele akármilyen irányból. Ha már szabadlábon vagy és hülyeségeket beszélsz, még egyszer elmagyarázom türelmesen, de utoljára. Az, hogy átvertétek a devizahiteleseket és 180-190 forint helyett 256-on volt pofátok rögzíteni a svájci frankot, majd az így keletkezett busás hasznot lefölöztétek és odaadtátok a rokonoknak, ismerősöknek, ősöknek és leszármazottaknak, az nemhogy ocsmány, de bűnös cselekedet is. A példaérték és a siker, amit a tükörben látsz annyit tesz, hogy lassan tényleg az egész világ azon szörnyülködik, hogy a magyar jegybank élén egy szerény képességű, ámde felkapaszkodott szarházi állhat. Az is igaz, hogy kevés olyan hely van a világ civilizáltabb felén, ahol úgy lehet einstandolni 267 milliárdot, hogy a parlament törvénybe is iktatja a nyugodt lopás titkosítását. Az, hogy nem sikerült, nem a te érdemed, Gyuri.

Ha elég sokan azt mondják körülötte, hogy büdös és le kéne fürdeni, akkor normális ember megszégyenülve elvágtat a fürdőszobába és nem lóbálja a kezeit, nem gesztikulál szélesre tárt bűzmirigyekkel és nem köti az ebet a karóhoz, hogy mindenki más hülye, mert ő márpedig ma reggel zuhanyozott. Ha már mindenki utál, mint a szart, mert egy seggfej vagy, akkor vagy leállsz a piával, vagy beveszed a gyógyszereidet, vagy önként vallomást teszel, vagy legalább kussolsz és reméled a legjobbakat magadnak.

De nem. Neked előadást kell tartani, mint Orbánnak a Magyar Tudományos Akadémián. Az, hogy nem került egy öltönyös vállalkozó, egy nyakkendős egyetemi tanár, vagy egy fehér inges bankigazgató, aki szörnyülködve vágta volna be az ajtót a mondanivalód hallatán, az annak a lesújtó valóságnak az egyik megnyilatkozása, hogy ez a nép ezt a politikai-gazdasági-tudományos elitet bírta kitermelni és a Matolcsyhoz hasonlókat viseli el szívesen a nyakán.

Egy ilyen helyen nincsenek morális mércék és támpontok, mert a csalás, az ügyeskedés a kisember szintjén is elfogadott, de legalábbis megtűrt dolog. Ott szinte magától értetődik, hogy egy személyiségzavaros, tudathasadásos, küldetéstudatos plebejus vezető lehet, aki aztán egy gyakorló harácsolót, egy igencsak kétséges szellemi képességű dilettánst állít a jegybank élére. A seggnyalók meg mindkettőjüket megerősítik annak az alternatív valóságnak a létezésében, amelyben a szégyentelen, minden jóérzést szájbarúgó lopás komoly gazdasági sikernek számít.

Az a modell, amit nem Magyarország, hanem Matolcsy György Európának és a világnak mutathat az nagyjából kimerül a 8-as számtól és az emberektől való beteges rettegésben, a beszerzett pisztolyok és lőszerek számában, a pofátlan fizetésekben és abban, hogy az ország nemzeti bankját sikerült pártállami lenyúló- és kifizetőhellyé süllyeszteni.

Matolcsy, bármit mutat is a tükröd, rosszul mutatja! Ne tévesszen meg, hogy még mindig szabadlábon vagy, hogy nincsen semmilyen következménye annak, amit elkövettél, hogy még mindig pofázhatsz, hogy még mindig vannak, akik megtapsolnak és hogy még mindig fennhangon hirdetheted, hogy az MNB gazdasági vállalkozás, aminek a nyereségét szétosztogathatod a holdudvarnak a veszteségét meg a közösből állhatod.

Ez után az égbekiáltó, arcpirító baromság után, amit megengedtél magadnak, ne csodálkozz, ha valaki a testőreid testén keresztül megtámad és istentelenül pofáncsap egy ellenőrizetlenül hagyott kapanyéllel. Csakis hihetetlen zsenialitásod elismeréseképpen teszi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.