Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nemzeti érdekből titkosított szabadrablás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak most vettem észre, hogy Varga Mihály milyen furán-rondán kopaszodik, de úgy sejtem, talán ennek van a legkevesebb köze ahhoz, hogy vérbeli Orbán-csicskaként hogyan hajtja végre azokat az alattomos utasításokat, amelyek a foltokban-nyomokban jogállamot tartalmazó demokratikus államberendezkedésre adják fel az utolsó kenetet.

Amit Németh Szilárd, nehézsúlyú IQ-bajnok  a magyar posta üzleti adatainak titkosításával elkezdett, azt most Misi beteljesíti. A jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslatába sikerült belesunnyognia azt a rendelkezést (99-es paragrafus), amelynek lényege: ha egy köztulajdonban álló vállalat/gazdasági társaság úgy véli (és miért ne vélhetné úgy?), hogy sértené az üzleti érdekeit bizonyos adatok nyilvánosságra kerülésre, akkor egyszerűen eltitkolja azokat és kalap. Fidesz-kormány-Misi-féle indoklás: a titkolózás nemzet(gazdaság)i érdek.

„Az információszabadság nem korlátozhatja aránytalanul a jogszerű nemzetgazdasági érdeket. A közérdekű adatok megismerése nem korlátozhatatlan alapjog.”

Ha Matolcsy alapítványainak költésével kapcsolatban nem láttuk volna, hogy milyen orbitális gazságok kerülhetnek nyilvánosságra akkor, amikor az állampártnak nem sikerül (Miért? Sikerült?) azokat eltitkolni, akkor sem lenne megnyugtató, ami történik.

Mert ami történik, az egy pontos koreográfia szerint felépített stratégia teljesen logikus lépése. Ami arról szól, hogy a törvényesített közpénzlopást (nevezhetném önkényes felhasználásnak is, de attól, hogy Polt Péter a legfőbb ügyész, szerintem ne finomkodjunk) szükségszerűen követnie kell a legalizált lopás legális eltitkolásának. Teljesen életszerű, hogy a nemzetnek ne legyen joga tudni arról, mi történik a pénzével, hiszen ez sértené a Fidesz érdekeit. Amely Fidesz nem nagyon szereti, ha folyton valaki a körmére néz, és hol egyik, hol másik magasrangú harácsolója miatt kell magyarázkodnia.

A lényeg, hogy többet ne fordulhasson elő ahhoz hasonló sem, ami Matolcsy elvtárs okán előfordulhatott, hogy tudniillik a nyilvánosság tudomást szerez arról, hogy milyen eszelős közpénzszórás megy a színfalak mögött, hogy unokatestvérek, barátok, ismerősök feneketlen zsebeiben landol a devizahitelesek véréből lecsapolt tiszta haszon. Nem hiszem, hogy van az a parlament, az az államfő és főleg az az Alkotmánybíróság, amely keresztbe feküdne ennek a javaslatnak. A Fidesz eddigi pályafutását ismerve, nevezhetjük ezt nyugodtan a legális szabadrablás törvényének. Orbán Viktor huszonéves szabadságharcának gyümölcsei most érnek be azzal, hogy megismerhetetlenné teszik a magyar adófizetők pénzének (egymás közti) elosztását.

Normális országokban józan, ésszerű megfontolások állnak a gazdasági érdekeket sértő adatok megismerhetőségének korlátozása mögött. Itt nyilván nem erről van szó. Mert ahogy eddig sem volt világos, úgy ezután sem lesz racionálisan megmagyarázható, ki és mi alapján dönthet arról, hogy konkrétan mely adatok tartoznak a titkosítandó adatok körébe és főleg miért.

Persze írhatnám, hogy alkotmányos normát sért ez a javaslat is, mint oly sok más, amit eddig átvertek, lásd:

39. cikk (2) A közpénzekkel gazdálkodó minden szervezet köteles a nyilvánosság előtt elszámolni a közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával. A közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni. A közpénzekre és a nemzeti vagyonra vonatkozó adatok közérdekű adatok.

De egy olyan országban, ahol már a törvényalkotás önmagában is alkotmányellenes és ez senkit nem zavar, ahol emberek milliói győzködik magukat naponta, hogy amit látnak, az nem is úgy van, ott kinek magyarázzam, hogy az alapjogok korlátozásának feltételei vannak és azok nem a nyakló nélküli lopás irányába mutatnak. Hogy a korlátozás az alapjog lényeges tartalmát nem érintheti, márpedig ebben az esetben pontosan erről van szó: hogy a paraszt soha ne tudja meg, milyen módon és milyen mértékben csapolják le a pénzét. Történik ez egy olyan jelenben, ahol már nem havonta, hetente, naponta, hanem óránként merül fel a gyanú, hogy valamit elloptak, elsikkasztottak, eltüntettek visszafordíthatatlanul.

Bár az Unió egyértelműen elkaszálja ezt a törvényt (is), amíg erre sor kerül simán szét lehet hordani az állami cégek közpénzvagyonát. És  mire a hülyére vett nyomorult újságíró utánajár és kipereli az adatokat, a történet kábé el is évül. Tehát így ér révbe pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen Orbán Viktor ördögi terve, amely a közvetlen állami vezérlés révén az elmúlt 26 (de főleg elmúlt hat) évben megágyazott az adófizetők által összekínlódott pénz legális ellopásának.

Elfoglalták, leigázták, fogságba ejtették az államot. Kiiktatták a fékeket, megtaposták az egyensúlyokat, talpnyalók és elvtelen végrehajtók ülnek minden kulcspozícióban, a darabjaira szakadt nyilvánosság különböző szeleteit pedig egymás ellen uszítják a sikamlós nemzeti-magyar maszlag mögé bújva. A funkcionális analfabéták és a Szulejmán-Barátok közt által bezárt szög virtuális valóságában butuló szektások országában még tapsolnak is ahhoz, hogy semmibe veszik, megalázzák, kirabolják őket. Elhiszik, hogy a nemzeti érdek azt jelenti: közük nem lehet ahhoz, hogy az összekuporgatott nyomorúságukkal mit tesznek a nagyurak. Minden öncélú gazemberségre van magyarázat és szerintem a függöny mögött még fogadásokat is kötnek egymással, mi legyen a következő adag, amivel hergelni lehet az értő füleket.

És miközben városnyi ember éhezik, nélkülöz és közönyösen húzza az igát, senkinek nem kattan a kezén a bilincs, semminek nincs következménye, a kíváncsiskodó sajtómunkásokat pedig röhögve távolítják el a büntetőjogi felelősség nélkül megúszott bűncselekmények megannyi helyszínéről. A megvezethető ostobák és a gátlástalan harácsolók országa közben teljesen élhetetlenné válik és amit még nem sikerült felpakolni a szabadrablás kamionjára, azt ennek a törvényjavaslatnak a segítségével már jóval nyugodtabban felpakolhatják. És mindez addig fog menni, amíg van pénz a farhátra és a zsíroskenyérre, a nyugdíjakra, némi közmunkára. Egy beteg, megtévesztő, gyilkos látszat fenntartására.

Ez az ország már soha nem fog megújulni. Mert konténerekkel lopták el nemcsak a pénzét, de főleg a jövőjét. Titkosított nemzeti érdekből.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.