Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

DÜHÖNGŐ


Ezért érdemes asszisztálni mindenhez és lehetőleg semmiről semmit nem tudni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Írtam már megnyomorított sorsokról, segítségre szoruló emberekről. Hála a blogom olvasóinak, több esetben tudtunk segíteni. Emberségből példát mutattak a civilek, de a példa mintha nem jutott volna el oda, ahová kellene. Minden esetben írtam vezető ellenzéki politikusoknak is. Válasz egyetlen egy alkalommal sem érkezett. Senkitől.

A kormánytól csodát várni nem érdemes. Csoda alatt nem azt értem persze, hogy osszák szét a szegények között a vagyonukat, esetleg holnaptól kevésbé mohón tömjék a zsebüket. Már az is csoda lett volna, ha igyekeznek jobbá tenni a szociális ellátórendszert. Vagy legalább szót emelnek annak tarthatatlan, embertelen és már életekben is mérhető gyilkos kegyetlensége ellen. Nem hallottam ilyen tiltakozást. A kormánypárt soraiból nem. Most nem is hozzájuk szólok, mert nincs (soha nem is volt) értelme bármit várni tőlük.

De az ellenzék mit csinál? A parlamenti pártok képviselői mivel foglalkoznak naphosszat? Mit csinálnak hétfő reggeltől péntek estig? Tudom, feljelentenek ezt-azt, felháborodnak, demonstrálnak. Nem tudom, másnak feltűnt-e, de minden ellenzéki megszólalás így kezdődik: „ Sajtóértesülések szerint…az XY újságban megjelent információk alapján”.  Elképzelhető az, hogy az ellenzéki politikusok a médiára építik fel a teljes ténykedésüket? Ha megjelenik valami az Indexen, a 444-en, az Átlátszón, vagy bárhol, akkor felhördülnek és feljelentést tesznek? Ők miért nem tudnak ezekről az esetekről?

Komolyan gondolják, hogy a jelenlegi sajtótörvények alapján egy újságíró több információhoz juthat, mint egy parlamenti képviselő? A minden irányból mocskolt, fenyegetett, korlátozott és alulfizetett sajtómunkás több adathoz hozzáfér, mint a képviselő hölgyek és urak? Ez hogy lehet?

Vagy önöknek elegendő a képviselői fizetésük, a lakhatási támogatás, útiköltségtérítés, bizottsági részvételért járó plusz juttatás, a mentelmi jog és egyéb előjogok? Ezért érdemes asszisztálni mindenhez és lehetőleg semmiről semmit nem tudni? Vagy vakarózni kényelmesen és megvárni, ameddig egy újságíró kiássa a gesztenyét önöknek? Miért nem mennek az emberek közé? Önök mennyivel különbek, mint a kormányon lévők? Különbek? Mernek kockáztatni? Merik veszélyeztetni a kényelmes állásukat?

Egyáltalán: tudják, mi történik ebben az országban? Most nem az unásig szajkózott dolgokra gondolok, hanem a száraz tényekre. Jártak már olyan családban, ahol hatvanezer forintból kell két embernek megélni? Olyan családban voltak már, ahol ennek a fele jut csak? Belegondoltak valaha is abba, hogy egy öregségi nyugdíjkorhatárt még el nem ért (B2 kategóriába sorolt, nem rehabilitálható) rokkant 27 900 forintot kap? Ez az összeg a minimum. Maximum is van, ez 41 850 forint. Akkor is, ha 30-35 évig fizette az adókat és járulékokat. Tudják, mennyi 27 900 forint? Bele tudnak gondolni? Önök nagyjából ennyit keresnek kétnaponta. Persze, csak a legalacsonyabb fizetési kategóriában lévők, a magasabb fizetésű képviselők naponta kerenek ennyit, vagy többet. Egy napi keresetükből önök meg tudnának élni egy hónapig? Rezsit fizetni, enni, kiváltani a gyógyszereket?

Nem próbálnák meg egyszer, milyen az? Mert szerintem önök sem tudják jobban, mint Lázár, Szijjártó vagy a többi léhűtő. Komolyan elég az, ha egy megrázó történetet felraknak a közösségi oldalukra és elé írják, hogy „hú, de szörnyű”? Elég a sajtó híreire támaszkodva felháborodni?

Hol vannak az ellenzéki pártok megoldási javaslatai a bajokra? Hol van az alternatíva, amit kínálni tudnak? Hol vannak a kidolgozott programok a problémák felszámolására? Hol van az ismeretük arról, mi történik az országban, hogyan élnek az emberek?

Sehol? Nem érdekes? Nem feladatuk?

A kérdés már csak az: Önök mennyivel különbek a kormánypárti politikusoknál?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.