Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nekünk viszont elegünk volt Önökből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Hány millió életet akarnak még nem tagadott jogelődjükkel karöltve maguk alá gyűrni? Hány millió élet teljes tönkretételéért akarnak vezekelni? Nem volt elég az eddigi áldozatok száma? Most már az ország, a nemzet is kell? Mert mik is a legújabb tervek és tények egyszerűen és felsorolás-szerűen? Családi pótlékot megadóztatni. Az európai átlaghoz képest is kellemetlenül magas ÁFÁ-t tovább emelni. A vendéglősök létét ellehetetleníteni. A véleményszabadságot keményen korlátozni. A betegek kiszolgáltatottságát a végletekig fokozni. Az állampolgárok agyát a médián keresztül tovább mosni. Növelni a lét – és jogbizonytalanságot. Ébren tartani az egzisztenciális félelmet. Ez kiemelten fontos. Fenntartani a társadalom megosztását, és minél jobban szembefordítani érdekcsoportokat. Ha nincs érdekellentét, kreálni kell. Hitbizományként tekinteni az országra. És minden áron biztosítani a virtuális világ fennmaradását.

Továbbá hazudni, trükközni, mellébeszélni, uszítani. No, és minden áron hatalmon maradni. Természetesen a másikat azzal vádolni, amit ők tesznek. Évtizedes hagyományok. Úgy tűnik, kedves hatalmi párthoz tartozók, Önök minden híresztelés ellenére hagyományőrzők. És a jelek, valamint az indított perek számát és tartalmát tekintve közvagyonpártiak is. A saját pártjukon állva. Nekünk viszont, sok millió magyar állampolgárnak elegünk volt Önökből is, és a pártjukból is. Elegünk volt a hazugságból, az erkölcsi és gazdasági nyomorból, a fenyegetésből, a kiszolgáltatottságból! Tiszta, hiteles, szabad, hazugság nélküli, emberhez méltó, erkölcsös életet akarunk élni. Adják meg nekünk ezt az esélyt, és távozzanak!”

A fent idézett sorok igazságával vitába szállni nem tudok, nem is akarok. Mi több, folytatni szeretném a felsorolást.

Mert az áldozatok száma napról napra növekszik, az ország talpraállásának esélye egyre kilátástalanabb.

Az ÁFA mértéke mára elérte a 27%-ot, ami mindenféle átlaghoz képest elképesztően magas. A vendéglősök mellett a boltosok léte és egzisztenciája is kétséges, a trafikosok és kaszinósok megélhetése megszűnt, mert a hűséges alattvalóknak, a baráti dohánycégeknek kellett a koncesszió, mert Andy Vajna zsebébe kellett csorgatni a kaszinók jövedelmét. A földművelők lába alól kihúzták a termőföldet, hogy a földhöz nem értő, termelni nem akaró cimborák és műkörmösök gazdagodjanak az uniós támogatásokból, miközben családok maradtak megélhetés nélkül.

A nagy beruházások pályáztatás nélkül vándorolnak baráti cégekhez. Éveken keresztül Simicska Lajos gondos kezei közé, majd az új hű barátok zsebébe tömve a megbízásokat. Mészáros Lőrinc, a jó szomszéd és hűséges barát, Tiborcz István – Orbán-vő – és más, dolgukat jól végző bizalmasok és rokonok gátlástalanul szivattyúzzák a köz vagyonát. Messze túlárazott projektek biztosítják a gazdasági hátteret a további rablógazdálkodás fenntartásához.

A véleményszabadság, a szólás szabadsága, de még a lelkiismereti szabadság is foszlányaiban is alig felfedezhető mára.

A betegek kiszolgáltatottsága a kórházak, az orvosok és az egészségügyben dolgozók kiszolgáltatottságával tetéződött. Az egészségügy romokban, de a reform helyett csak maszatolás, igéretek és idióta döntések sora születik.

A szociális hálón minden és mindenki áthullik. Magatehetetlen betegek, rokkant, sérült emberek juttatása nem éri el a létminimum felét sem. Kerekesszékhez, vagy egyenesen ágyhoz kötött emberek rokkantsági fokát csökkentik, hogy a minimálisra szoríthassák, vagy éppen megvonhassák tőlük az életbenmaradáshoz alig elegendő juttatást is.

Az egészségügy mellett a közoktatás szétbarmolása, ahogy a nyugdíjrendszer várhatóan bekövetkező összeomlása is súlyosbítja az amúgy is nehéz helyzetet.

A közmédia felhabzsolása, kormányzati propagandagépezetté silányítása befejezett múlt. A nem kormánypárti média anyagi ellehetetlenítése, a reklámpénzek kormánymédiához csatornázása nagyban csorbítja a sajtó amúgy is gyéren létező szabadságát.

A létbizonytalanság növelése igen sikeres. Már nem csak a munkahelyeket féltik az emberek, hanem a közmunkához jutás, de még a szociális támogatások, a családi pótlék odaítélése is helyi kiskirályok döntésén múlik, múlhat. Elég egy kritikus mondat, hogy valaki elveszítse a megélhetését. A félelem gyökeret vert a társadalomban.

A társadalom megosztottsága mára szinte polgárháborús viszonyokat teremt. A sikeres gyűlöletkeltés végletesen feldarabolta és egymás ellen fordította a különböző politikai gondolkodású, vagy akár más vallású rétegeket.

A hatalmon lévők már nem hitbizományként, hanem magántulajdonként tekintenek az országra. Már nem kell sem szégyellni, sem titkolni a közpénzből gazdagodó családtagokat, a barátoknak, bizalmasoknak átjátszott állami megbízásokat, a lefölözött uniós pénzeket, a suttyomban kiírt, vagy tender nélkül odaitélt zsíros megbízásokat. Már senki sem hördül, ha a miniszterek elnöke a kert végébe stadiont épít, ha a cimborák nyerik a földeket, ha a hűséges udvaroncok kapják a trafikokat, ha a családi barát viszi a dohánykereskedelmi jogot potom díj ellenében. Még az önkormányzati adót is elengedik neki, további súlyos összegekkel rövidítve meg a költségvetést.

Gond nélkül lehet nemzetközi szerződést kötni Putyinnal, titkosítani az adatokat, de velünk fizettetni a költségeket. Lehet ellenőrizhetetlen módon talicskázni a közpénzt minden nagyobb és kisebb beruházásból. Mára a közvagyon egy szűk érdekkör magánvagyona lett. Nyíltan, vállaltan, nevesíthető módon.

Idézettel kezdtem a cikket, idézettel zárom.

„Mi remekül megleszünk Önök nélkül! De ha kérik, segítünk megtisztulni, hinni Istenben, és megbánni mindazt, amit ellenünk és az ország, a nemzet ellen elkövettek. Mert a tiszta szív, a becsület, az erkölcs és a hazaszeretet többet ér az elrabolt millióknál, és a mindenáron fenntartott hatalomnál.”

Az idézetek egyazon cikkből, egyazon szerzőtől származnak. Mégpedig Dr. Bencze Izabella 2009. február 26.-án megjelent, „Elegünk van!” című írásából. Itt olvasható teljes terjedelmében.

A dolog pikantériája, hogy Bencze Izabella ezeket a sorokat az előző kormányt bírálva vetette papírra és ma is lelkes, aktív szószólója a jelenlegi kormánynak, blogja a CÖF oldalán található.

Hát ennyit, vagy ennyit sem változik a politika. Vagy mi, emberek nem változunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.