Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lebukott Mesterházy Attila, de mi a helyzet Mészáros Lőrinc földjeivel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A srácok lerántották a leplet. A pesti srácok. Ha valaki el óhajtja olvasni az eszelősen nagy hírt Mesterházy Attila ármányos ablakcseréjéről, holnaptól bármelyik kormányszócsőben megtalálja. Vagy már ma. Attól függ, egy az egyben veszik át egymástól, vagy megváltoztatnak néhány szót benne.

A srácoknál már ma is ott a bomba hír.

Nyolcszázezer forintos állami támogatásból korszerűsítette lakását Mesterházy Attila

Azta!

Nem, mintha most szerettem volna meg Mesterházy Attilát, vagy az MSZP-t, mert nem. Ámde.

A szikár valóság ezzel szemben az, hogy Mesterházy egy 60 lakásos társasházban lakik. A társasház pályázott az Otthon Melege Program keretében nyílászáró korszerűsítésre. A támogatást megkapták, amiből visszaosztva Mesterházy Attila lakására 800 ezer forint jutott. Igaz, hogy így már nem akkora hír a hír. Nem baj, majd nekifutnak megint a srácok.

Tehát engem jelen állás szerint nem annyira hoz lázba a volt MSZP elnök társasházának korszerűsítése, ezzel szemben igen érdekesnek találom az Átlátszó cikkét.

Arról szól a történet, hogy a múltkoriban teljesen véletlenül összefutott Felcsút milliárdos polgármestere és a földügyekért felelős államtitkár, Bitay Márton. Teljesen életszerű, hogy Felcsútról elugrott Mészáros Lőrinc a Four Seasons Hotelbe. Köztudottan ott főzik a legjobb kávét. Magam is gyakran bepattanok az autóba és nem sajnálom azt az ötven kilométert, mert egy finom, zamatos kávéért nem sok az.

Így volt ezzel Mészáros Lőrinc is. Bepattant, elugrott, megrendelte a kávéját, erre mi történik? A földügyekért felelős államtitkár is megkívánta a kávét, ráadásul – mint mindenki más az országban – ő is tisztában van azzal, hol a legfinomabb ez a nedű. Ezért aztán a világon semmi csodálatos nincs abban, hogy amikor összefutottak a kávépult mellett, lehuppantak egy közös asztalhoz.

Magam is örömmel beszélgetnék bármikor Bitay Mártonnal a fociról. Csak sajnos én nem ismerem Bitayt, a focit meg nem szeretem. De ez nem kötelez másokat arra, hogy ne ismerjék és ne szeressék. Bitayt és a focit.

Mészáros Lőrinc pont ismerte. Lehet, hogy már volt szerencséje fogadni a politikust a disznófarmján, vagy fene tudja. Összefutottak, csacsogtak – szigorúan a fociról – kávéztak. Nem ügy.

Hogy néhány órával a kávéz/csacsog/foci után a Nemzeti Földalap visszavont három földárverési hirdetményt, az teljesen véletlen. Hogy az árverésre kiírt, majd visszavont területekben benne volt Mészáros 165 hektárnyi bérelt földje, arról meg ki tehet? Senki.

Sajnos a Mészáros klán már testületileg elérte a személyenkénti háromszáz hektáros földvásárlási limitet (magánszemély ennyit birtokolhat), ezért ők nem is licitálhattak volna a kiírt földekre.

De így, hogy mégsem kerülnek kalapács alá, nyugodtan bérelheti tovább a tehetséges gázszerelő, fociszakértő és kávézó fenomén.

Hát így.

Ja, azt mondtam már, hogy Mesterházy Attila 60 lakásos társasháza 49 221 773 millió forint támogatást kapott hőszigetelésre és nyílászáró cserére?

Ugye, mekkora botrány?

Na, azért.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.