Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lebukott a baloldal, tehát beszéljünk a fideszes mutyikról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csapás csapás hátán éri a baloldalt. Most éppen a kormánypárt megunta Botka László folyamatos gyalázását, leginkább nyilván azért, mert senkit nem érdekelt. Természetesen a Fidesz és a KDNP jeles szóvivőit, vagy éppen ügyeletes megmondóembereit leszámítva.

Pukliügyileg is jobban lekötötte a pedagógus nagypapájának ügye a kormányszócső médiát, mint bárki mást. Mivel ezek nagyjából egymást olvasgatják, ebből sem lett világszenzáció.

Juhász Pétert sem akarják széttépni a tömegek, pedig milyen szép is lenne, ha a fél ország masírozna az albérlete előtt, MIBŰ? táblákat lengetve.

Ne de majd most! Most aztán megbukott Medgyessy, meg a fővárosi vezetők, meg mindenki. Ezt onnan lehet tudni, hogy naponta mintegy nyolc darab sajtótájékoztatót hallgathatunk, nézhetünk. Most a délutáni ügyeletes Kocsis Máté, Józsefváros híresen tisztakezű, a korrupciónak még a látszatát is messzire kerülő polgármestere kiáltotta világgá a bánatát, hogy a szocik loptak!

Ezt általában úgy hívják, hogy terelés. Vagy a közbeszéd tematizálása, ha úgy jobban tetszik. Jó lenne, ha a sajtó ezzel lenne tele, a weboldalak erről szólnának, az emberek erről beszélnének a kocsmában. Mert az átlaghülyemagyar egy perc alatt elfelejt minden mást, egyszerre kizárólag egy ügyre tud figyelni. Márpedig azt az egy ügyet a Fidesz-KDNP óhajtja bedobni a ketrecébe.

Én pedig azt mondom, hogy hajrá! Nyomozzák ki, mi a helyzet a pénzekkel, ha korrupcó, vagy egyéb bűncselekmény bizonyítható, akkor bíróság, börtön. Addig viszont beszéljünk sokkal fontosabb dolgokról, ha nem gond. Ha gond, akkor is.

Beszéljünk például Farkas Flóriánról és az ORÖ eltűnt pénzeiről.

Beszéljünk Szijjártó Péter sokadik, százmilliós villájáról.

L. Simon László barackmagos bulijáról, a felesége földvásárlásairól.

Habony Árpád hivatalos pozíciójáról, a miniszterelnök körüli sertepertéléséről, az ő megfizethetetlen tanácsairól, kapcsolatáról Orbán Viktorral, Andy Vajnával, közös üzleteikről. Aztán csacsogjunk egy kicsi Habony Árpád esküvőjéről.

Ha már, akkor beszéljünk Andy Vajnáról is, aki parókakészítőből milliárdos kaszinótulajdonos, a magyar filmgyártás atyamestere és a TV2 gazdája lett. Beszéljünk arról, mennyivel kevesebb pénz folyik be a költségvetésbe, amióta mindannyiunk Andyja becsszóra-adóbevallással dologzik, plusz adóvisszatérítést kap. Meg arról, hogy az új televíziója mennyibe kerül nekünk összességében.

Beszéljünk továbbá Matolcsy György döbbenetes közpénzkezelési elgondolásairól, valamint a milliárdos közvagyon körül nyüzsgő rokonokról, barátokról is ejtsünk pár szót. A legfőbb ügyész kedves feleségéről, Matolcsynéról, a Matolcsy unokatesóról, boldog-boldogtalanról, akik közül mindenki kötődik valamilyen rokoni-baráti szálon a vezető politikusokhoz.

Beszéljünk Mészáros Lőrinc eszelős gazdagodásáról, a gyerekei vállalkozásáról. Vajon mit tud ez az ember és az ő családja, hogy mindig nyakontalálja pár milliárdnyi állami megrendelés? Mikor barátkozott ő annyira össze Orbán szerető édesapjával, hogy a kedves papától bérelt kastélyegyüttesben szállásolja el Orbán Viktor félszemű kutyáját?

Beszéljünk Orbán Viktor feleségének vagyoni helyzetéről.

Beszéljünk arról, hová folynak el az uniós millárdok, hogy annak a világon semmi látszatja nincs.

Aztán beszéljünk arról, a kormány miért állított be a jövő évi költségvetésbe 730 milliárd forint bevételt társasági adóból, amikor az idei bevétel 330 milliárd forint volt? Kétszer annyi adózóra számítanak? Megduplázzák az adót? Beszéltek a sors istennőjével és ő mondta, hogy nyugodtan duplázzanak és csapjanak még hozzá egy kicsit? Esetleg trükközik a kormány?

Nézzük meg, ha a kormány állítása igaz és minden évben sokkal több pénz jutott egészségügyre, oktatásra, akkor miért van romokban mindkettő? Netán valaki nagyobb ütemben lopja ki a pénzt, mint amilyen ütemben beönti az állam?

Beszéljünk a Klik elképesztően magas veszteségeiről. A megint csőd előtt álló kórházak tartozásairól. A gyógyszer, műszer, orvos, ápolóhiányról.

Aztán ejtsünk szót a stadionokra költött millárdokról. Az őrületesen magas arányú létminimum alatt élő emberről.

A szétbarmolt Várról, a hihetetlen költségekről. A miniszterelnök falujának rohamtempójú fejlődéséről. A kisvasútról. A miniszterelnök lányának szerepéről az újonnan államosítandó vendéglátóiparban.

Az önkormányzatok önállóságának újbóli megnyirbálásáról.

Meg még ezer fontos dologról. Közte arról, mi a jó fenét csinált eddig Polt Péter, ha csak most sikerült rácsodálkozni Medgyessy üzletére? Most bizonyítható a bűncselekmény? Vagy nem folyik eljárás, ahogy Polt Péter felesége ellen sem? Addig ez nem rágalmazás? Eddig nem tudtak az ügyletről? Ha nem, miért nem? Miért most lett fontos? Miért nem számoltatta el a Fidesz-kormány az előző ciklusok korrupcióval gyanúsítható szereplőit?

Elárulom én. Azért, mert működik a kéz-kezet mos. Soha, senki nem számoltatott el senkit ebben az országban, mert minden kormány bízik abban, hogy amennyiben ő nem csinál ügyet a másik disznóságaiból, a másik sem fog ügyet csinálni az ő disznóságaiból, ha hatalomra kerül.

Ebben az a nagyon szomorú, hogy remekül működik. 25 éve.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.