Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ezek megint előmásznak a szarból?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Néha el szoktam töprengeni azon, hogy vajon mi fog történni akkor, ha összedől a kártyavár. Mert egyszer össze fog. Semmi nem tart örökké. A jó sem, a rossz sem.

Van, ami lassan porlad, szinte észre sem lehet venni, más pedig robban, jóformán egyik percről a másikra dől romba minden és temet maga alá mindenkit.

A rendszerváltás előtt nem volt ennyire átpolitizálva a társadalom. Mindenki élte az életét, ahogy lehetett akkor. Megszoktuk, hogy ez van. Alkalmazkodtunk. Akik akkor voltak fiatalok, azoknak jókora részét pofán rúgta a felismerés: hiszen semmi nem úgy van, ahogy eddig mondták. Semmi nem igaz abból, amire tanították. Súlyos trauma volt ez. Akkor is, ha utólag mindenki nagyon okos és ma már úgy emlékszik, hogy kristálytisztán átlátta a dolgokat.

Francokat.

Eltelt egy emberöltőnyi idő és mára kiderült: mindenki ellenálló volt. Szabadságharcos. Hős.

Ma már a volt moszkvai tudósító hadovál arról, hogy Soros, a gyíkemberek és a zsidók ki akarják fosztani az országot. Mindazok, akik az elmúlt rendszernek nem elszenvedői, hanem tevékeny haszonélvezői voltak, előszivárogtak és ott vannak mindenhol. Írják a cikkeket, mondják a televízióban, ott ülnek a parlamentben, tobzódnak az üzleti sikerekben. Akik akkor is hasznot húztak a politikából, azok gond nélkül fordították ki a köpönyeget és olyan pofátlan, elképesztően gusztustalan módon verik most a mellüket és kommunistáznak le mindenkit, aki az érdekeik ellenében él és merészel megszólalni, hogy az valami egészen elképesztő.

70 éves volt elvtársak, akik semmi más módon nem juthattak pozícióhoz a múlt rendszerben, mint úgy, ha szolgálták és kiszolgálták azt, most gondolkodás nélkül üvöltik 30-40 évesek arcába, hogy mocskos komcsi. Volt köztörvényes bűnözők ma ünnepelt hősök. És hősnők. Mártírok, élő mártírok.

De már kikelt az új generáció is. 20-30-40 éves vénségek. Az arcodba ordít, mert a párttal, a néppel…Együtt küzdenek az öreg vének és a fiatal vének. Aki nem velük, az ellenük. Mindenki ellenük.

Mások, akik csak dolgozni, élni akartak akkor is, azt akarnak most is, azoknak kuss van. Tűrni kell, mert nem ők vannak soron. Akkor sem, most sem. Most főleg nem.

Itt vannak ezek körülöttünk, megint hatalomban. Hozzák a penészes szólamaikat. Iksz elvtárs átadta, felavatta. Ipszilon elvtárs megtekintette. 170 százalékos tervteljesítés. Kánanán. Tej, méz, műanyag flakonos Kőbányai Világos. Kalákában összelopott tégla, kalákában felhúzott kacsaláb. Rohad a nyugat. A kóla, rágó, farmernadrág, gondolkodás, szabadság, liberalizmus nyugati métely. Ne gondolkodj, majd az elvtárs megmondja, mi a valóság. Ne legyen véleményed, csak az, amit a nagy testvér is jónak lát. Ne akarj többet, mint ami születésed jogán jár. Márpedig születésed jogán az alázat a jussod.

Mindenki annyit ér, amennyije van. A miniszterelnök soha nem volt vagyonos ember és nem is lesz.

A propagandából tudod, hogy boldog vagy. Jól élsz. Minden épül, szépül. Egy disznó 20 malacot fial. Minden tyúk kettőt tojik egy nap. Ilyen boldog, vidám, szabad ország nincs több. Itt minden megvan, ami kell a boldogsághoz. Ne bámuld meg a más vagyonát. Csak rajtad múlik. Ha a nyomorból ki tudsz törni, ha tanulsz, ha kaparsz, ha okosan lépkedsz. Nem, nem tudsz kitörni, csak ha elég gyorsan nyalsz. De ezt nem mondják meg. Hamar megtanulod, ne félj.

Aki mást állít, mint a hatalmon lévők, az hazudik. Ellenség. Külföldi ügynök. Az USA bérence – a Szovjetúnió bérence – az USA bérence.

Körbe-körbe. Ugyanazok a mondatok, ugyanazok az emberek. Csak közben véresszájú kommunistából mélységesen vallásos hívők lettek. Akkor azért martak beléd, mert bementél a templomba. Ma azért, mert nem mentél be a templomba. Akkor az oroszokat kellett imádni. Most is.

Egyszer vége lesz ennek is. Ezek megint túlélik majd? Megint kimásznak a szarból, fényesre nyalják egymást és hősök lesznek? Újra? Ellenállók? Ők mindig is harcoltak ellene? Csak belülről. Bomlasztottak. Kicsik és nagyok. A milliárdos pénzeket szakító és a fillérekért trollkodó. Ha vége ennek, a szemük se rebben, úgy sorakoznak a nagyobb árnyék mögé?

Megint?

Meddig még?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.