Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


A hatályos jogszabályok értelmében a kormány magasról tesz a nemzetre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még csak a hét első napja van, de nyugodtan beletörődhetünk, ha eddig még nem: ilyen ország, ilyen elmebeteg kormánnyal és államvezetéssel biztosan-tényleg nincs a földkerekségen. És ha van is, megérdemli, úgy ahogy mi.

Nálunk speciel az van, hogy

  • miközben a jegybank elnöke a legfőbb ügyész feleségének, egyben saját alkalmazottjának tudtával (Polt Péter felesége ellenőrizte a Matolcsy-alapítványok gazdálkodását, mikor elszabadult a pokol!) két kézzel szórja az adófizetők pénzét, járulékos haszonként egy „balliberális” internetes hírportál darabjaira hullik az alattomos geciség, vagyis a szerkesztők elől eltiktolt jegybanki finanszírozás miatt,
  • miközben Orbán Viktor éppen nagyon ráér Schmitt Pál nagyságáról ódákat zengeni a hatodik tákolás előtt álló, gránit- híg fos szilárdságú alaptörvény ötödik születésnapján és a kormány belterjesen ünnepli saját magát 10 millió forintból,
  • miközben az egykori komoly szakemberből szánalmas, gerinctelen csicskává visszafejlődött nemzetgazdasági miniszter egy számjegyű személyi jövedelemadót (szja) vizionál – a 0,9%-os nyugdíjemelést már benyögte – és a 2017-es, populista kampányköltségvetés kapcsán könyököl ki Freud a száján (értsd: kurvára nem kéne ráb*szni, mint 2002-ben, amikor szintén szárnyalt a gazdaság, csak hát az emberek semmit nem érzékeltek belőle, ezért leszarjuk az adósságcsökkentést, jön a kolbászból kerítés, a választási győzelemért semmi nem drága),

ugyanannak a miniszterelnöknek az ingerküszöbe legalját se rúgja szájba, hogy itt – a kelletlenül nyilvánosságra hozott jegybanki alapítványi szerződések tanúsága szerint – mégiscsak alaphangon 20 milliárd forint közpénzt herdált el ez a Matolcsy névre hallgató elszabadult gazdasági zseni.

Az újságírói kérdés úgy hangzott: rendben van-e két kézzel szórni az adófizetők pénzét, és ha nem, milyen lépések, vizsgálatok várhatók. Havasi Bertalan:

„A hatályos magyar és európai jogszabályok értelmében a kormány semmilyen módon nem befolyásolhatja a jegybank vagy alapítványai tevékenységét, így ez a kérdés törvényesen fel sem merülhet.”

Azt a büdös-tetves! Habár minek is idegesítem fel magam? Abban a lassan mindennel párhuzamos univerzumban, ahol élünk és ahol már maga a törvényalkotás is jogellenes, ott szemek rebbenése nélkül lehet hivatkozni a hatályos és visszamenőleges hatályú jogszabályokra. De akkor is: nem sül ki a két szemed, Csicska Bertalan?

Tényleg meglepődhettem volna ma először, ha Orbán Viktorban és a kormányban felmerült volna, hogy ilyen pofátlan módon talán mégsem kellene kilopni a talajta a pórnép lába alól. De mert Orbánnak két össztákolmányi ünneplés között nem fért bele érdemben magyarázatot adni, kiállni és valamit mondani ezzel a gyalázattal kapcsolatban, már megint azzal kell beérni, hogy nemválaszolás helyett csak simán beleböffentett egy pálinkával lenyomtatott marhapörköltszagút a pofánkba.

A hatályos magyar jogszabályok értelmében kérdezem: melyik kormány volt az, amelynek első gazdasági akcióterve az állami intézmények – beleértve és külön kiemelve a Nemzeti Bankot – vezetőinek pofátlan bérezését akarta megszüntetni és a 2 milliós bérplafon populizmusával (mára kiderült, hogy sima átverés volt) kábította a népet? Mert ha a második Orbán-kormány volt az, akkor Csicska Bertalan, azaz implicit módon Orbán is hazudik. Ha a fülkeforradalom mámorában ugyanis a kormánynak sikerült saját szája íze szerint befolyásolni az MNB tevékenységét, a vezetők bérezését, akkor most miért kell agyhalottnak tekinteni a komplett népet? Most, amikor 20 milliárdját kezeli úgy egy eszement őrült, mintha a sajátja lenne?

Kérdezem a hatályos magyar jogszabályok értelmében: Matolcsy – aki gyaníthatóan ugyanúgy nem szedi a gyógyszereit, mint a főnöke – ráadásul Polt Péterrel ebéd közben rá is iszik a sima őrületére és amíg tart a 260 milliárd közvagyonból minden nap kitörli a seggét néhány köteg húszezressel és utána felgyújtja azt élő adásban, akkor milyen törvényesség mentén nem tesz semmit Magyarország miniszterelnöke? Merthogy azt hiszem nem szorul magyarázatra: amit művel, az körülbelül azzal egyenértékű, mintha a magánőrsége gyűrűjében lángra lobbantaná az adófizetők pénzét.

Mely hatályos magyar és európai törvények értelmében cseszegette és vegzálta a magyar kormány, külön Lázár János a nem jegybanki alapítványokat, jellemzően a Norvég Alap által támogatott civil szervezeteket? Ha a magyar kormány utasítása alapján – mint kiderült alaptalanul – meg lehetett hurcolni a nem kormánypárti civileket, Matolcsy alapítványai miért kerülnek más elbírálás alá úgy, hogy bizonyítottan szórakoznak a magyar emberek pénzével anélkül, hogy erre felhatalmazást kaptak volna?

Mely hatályos magyar és európai törvények értelmében vette a bátorságot Lázár János és Németh Szilárd, hogy burkoltan és nyíltan is a jegybankhoz hasonlóan független bíróságok politikai elszámoltathatóságával fenyegetőzzenek, amikor azok állítólag az emberek igazságérzetével ellentétes ítéleteket hoztak (pl. vörösiszap-per, Hagyó-ügy, stb)?

Hosszasan sorolhatnám, de Csicska Bertalan úgysem értené, úgyhogy állapítsuk meg: az európai jogszabályokat rendszeresen telibefosó kormány, amelynek jogellenesen meghozott, önkényes törvényei miatt (kaszinók, közbeszerzések) a magyar állam keményen fizet majd a károsultaknak (szintén az adófizetők pénzéből) harsányan hivatkozik az európai törvényekre, amikor a szóban forgóhoz hasonló, kirívó disznóságokat követ el.

Az a durva, hogy ez a pénz, amiből Matolcsy szimbolikusan hatalmas bulikat csap, kaviárt zabál kétpofára és nemes borral issza le magát a sárga földig, majd kajánul és kuszán beleröhög az arcunkba, még csak nem is segély, támogatás, uniós adófizetői pénz. Ez a mi pénzünk, a mi nyomorunk. Itt már nincs jövő, nincs holnapután, itt csak az elmebeteg mai nap van, a távlatok és perspektíva nélküli trágyadomb. Mert Orbánnak nincsen felhatalmazása arra, hogy megálljt parancsoljon ennek a rémálomnak. Nem is lehet, hisz ő maga akarta így.  Meg lehet tekinteni, így néznek hülyének egy egész nemzetet:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.