Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A katolikus egyház minden alkalmat megragad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel vasárnap van, de se vásárolni, se templomba nem fogok/akarok ma eljutni, némiképp hitetlenkedve és leginkább elborzadva olvasom, hogy a katolikus egyház újra megnyilatkozott, mintegy beleböffentett az egyébként is puskaporos hordón ülő magyar nyilvánosság orcájába.

Végtelen öröm számomra, hogy amikor a katolikus egyház egyik vagy másik felkent oszlopa éppen nem pedagógusokat kényszerít és fenyeget, netán zsarol, akkor migrációs tudományos konferenciákon mutatkozik meg és az állampárt propagandáját tolja keresztény alapokra helyezve.

Az egyik ilyen visszaeső hozzáértő Márfi Gyula veszprémi érsek, akiről legutóbb március elején voltam kénytelen megemlékezni – amikor küldetésének megfelelően – a hanyatló Európát és az iszlámot gyalázta szintén katolikusan keresztényi megfontolásokból. Halovány féligazságokkal és előítéletekkel vastagon tarkított előadásában akkor a szexualitástól elszakadt szeretet miatt meggyengült, bálványimádó Európa hullája fölött kesergett és a nácikhoz hasonlította a muszlimokat. Testületileg, mert az úgy jó, az úgy keresztényi és célravezető.

Most újra szót kapott Veszprémben, – mert ki más lehetne az iszlám és a migráció legnagyobb szakértője széles e hazában, mint a katolikus egyház – és el is mondta a magáét. Részben megismételte, részben megfejelte a korábbi bölcsességeket:

„Azt gondolom, hogy a migrációnak nem elsősorban okai, hanem céljai vannak. Aki csak okokról beszél, az vagy hazudik, vagy téved. A túlnépesedésnek, a szegénységnek, vagy a háborúnak csak másod, vagy harmadrendű szerepe van a migrációban.”

„A muszlimoknál nem elsősorban szerelemből születik 8-10 gyerek családonként, hanem azért mert ők magukat magasabb rendű lénynek tartják magukat, és a dzsihád azt követeli meg tőlük, hogy valamilyen módon elfoglalják az egész világot.”

„Európában jelenleg mindenki azt hisz, amit akar, és általában senki nem hisz semmit. Ez ideális terep az iszlám számára, hogy bejöjjön.”

Márfi Gyula, akinek nem látszik ki a feje, soha nem is látszott ki Orbán Viktor tekintélyes végbélnyílásából, megállapítja, hogy az iszlám nem csupán egy vallás, hanem egy komplett, totalitárius ideológiai-politikai rendszer. Mert míg a nácik faji, a kommunisták osztály, addig a muszlimok vallási alapon tartják magukat magasabb rendűnek. Márfi Gyula azt mondja, ez a saját véleménye, nem akar muszlimellenes hangulatot kelteni, de szerinte érdemes felhívni ezekre az emberek figyelmét, és gondolkozik azon, hogy megfogalmazza ezen gondolatait Ferenc pápa felé is.

Nem ez az első alkalom – erről múltkori cikkemben is megemlékeztem -, amikor Márfi nyíltan tolja azt a szemléletet, hogy a pápa nem tévedhetetlen (kivéve ha egyetért Orbánnal és a Fidesz-KDNP-vel), mégis minden alkalommal elborzadok, amikor az egyház egységes masszaként, kollektíven bélyegez meg embercsoportokat és alig leplezhető szimpátiával tolja a magyar társadalmat fanatizáló, megosztó véleményeket.

Személyesen hányingert kapok ezektől az Európát köpködő keresztény véleményektől, amelyek egyetlen kérdésre nem válaszolnak soha: mit tett Márfi Gyula keresztény anyaszentegyháza azért, hogy az emberek higgyenek valamiben? Mit tett a közpénzmilliárdokkal kitömött egyház az ellen, hogy az emberek elveszítsék a hitüket? És ha Magyarországra nem érvényes mindaz, ami Európára, akkor ki az, aki tulajdonképpen felsőbbrendűnek képzeli magát, miközben néhány fanatizálható, bomlott elméjű potenciális terrorista miatt megtapossa azoknak az embereknek a 99 százalékát, akik normális életre vágynak, dolgozni akarnak, nem pedig puskával a kezükben megdögleni. Mekkora álszent lehet az, aki képes bagatellizálni a háborút a migránsválsággal összefüggésben és lehazugozza mindazokat, akik nem az állami propagandával összefonódó egyházi propagandának hisznek, hanem a szemüknek?

Miféle kereszténység ez, és mikor lesz vége annak, hogy az egyház beleugat abba, amivel semmi dolga nincs? Mi köze Márfi Gyulának az európai emberek szexualitásához például és honnan veszi a bátorságot, hogy alázat helyett magas piedesztálról köpködje a keresztény Európa egy részét? Ki az a Márfi Gyula, aki jogot formál arra, hogy emberek normális többségétől megtagadhatónak vélje a jobb élet lehetőségét, csak mert vannak köztük elmeroggyant idióták? Miért ne lehetne akkor már egy valódi magyar Taigetosz, ahonnan nem csak szimbolikusan, hanem két kézzel le lehetne lökdösni mindazokat, akik nem a katolikus egyház parasztvakításában hisznek?

Mikor tudatosul már kellő számú emberben, hogy minden arra megy ki, hogy a katolikus egyház a meglévőnél is nagyobb hatalomra tegyen szert. Lehetőleg boszorkányüldözéssel, egyházi bíróságokkal, keresztes háborúkkal. Márfi megnyilatkozásai nyíltszíni uszítások és kétségem nincs afelől, hogy szívesen el is lehetetlenítenének mindenkit (ha tehetnék), aki nem tér meg erre a gyűlölködésen alapuló hitre.

Borzasztó, hogy már nem csak a híveiket akarják irányítani (akikkel alapvetően semmi baj nincs, joguk van abban és annak hinni, akinek és amiben akarnak), hanem konkrétan államhatalmat akarnak gyakorolni és kikérik maguknak, hogy úgy születnek politikai döntések, hogy őket történetesen nem kérdezték meg. Undorító ez a katolikus egyház, ez a sötét középkorban megrekedt ideológia, amely történetesen valahogy mindig a fennálló rezsim ideológiáját hirdeti és azzal esik egybe.

Márfi Gyula minden alkalmat megragad, hogy egy egészséges migránsozás közepette a nyugati, jóléti államokat köpködje, ahol konszolidált középosztály mellett az emberek túlnyomó többsége boldogan él, és mindent megtesz azért, hogy itt a vérkeresztény végeken egyre nőjön a nyomorban is gyűlölködni képes hívek száma. Ehhez képest alig érzi kötelességének szót emelni és harcolni a leszakadókért, az elesettekért. Miért is tenné, amikor az állami támogatás egyetlen feltétele a kormánypropaganda következetes harsogása teljesítményarányos bérezésért cserébe.

Jó étvágyat a vasárnapi ebédhez!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.