Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Gyönyörű szívű barát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van ez így. Amikor elkezdek írni valamit és hirtelen minden megváltozik. Már nem érdekel a megkezdett téma, mert ezt kell elmesélnem. Mert megérintett, megfogott és azt szeretném, ha más is láthatná. Néha elég egy mondat, egy messzire vezető gondolat. Vagy elég egy elém került videó. Mint most.

Akik régóta olvasgatják az írásaimat, azok nem fognak meglepődni. A többiek pedig megszokják, elfogadják, vagy lapoznak egyet. Mindegy.

Itt a videó, ami átírta a mai napomat. Nézem, nem tudom, hányadszor.

Apró kis ember ül a földön. Különleges kicsi ember, szemmel látható, hogy Down-szindrómával született. Előtte hasal a barátja. Gyönyörűséges szívű barát. Egy kutya. Kétszer, háromszor nagyobb a picinél. Elég lenne egy hevesebb ütés a manccsal, egy összecsattanó fogsor, vagy csak egy hirtelen mozdulat. A gyerek megrémülne, vagy megsérülne. Hisz olyan pici.

A gyerek neve Hernan. Fél a fizikai érintéstől. A barátja – Himalája – elszántan küzd azért, hogy ez ne így legyen.

A hatalmas kutyus végtelen türelemmel várja, hogy a baba megszokja, ne riadjon meg tőle. Embert megszégyenítő türelemmel közelít a gyerekhez.

Az erős, nagy mancsok simogatnak. Óvatosan, finoman. Nehogy fájdalmat okozzon. Nehogy ráijesszen a kicsire, aki kiszolgáltatottabb, sérülékenyebb talán, mint a kortársai.

Honnan tudhatja, hogyan kell? Hiszen kutya. Csak egy kutya.

Csak.

Mennyit ért vajon az emberek világából? Honnan tudja, hogyan kell közeledni valakihez, aki még nála is kiszolgáltatottabb? Honnan érzi, mit kell csinálnia?

Honnan ez a szeretet, ez a mélységes tapintat? Hiszen csak egy kutya.

Valóban nincsenek gondolatai? Csak ösztöne van? Nem hiszem. Tudom, hogy nem.

Tudom, mert itt szuszog egy a lábamnál, a másik a laptop szélére teszi a fejét és vár. Várja, mikor kerül rá a sor, mikor játszhatunk.

Mutatom nekik is a videót. Mert látniuk kell. Ők a barátaim. Látják és értik. Tudom.

A kisfiú a felvételen nagyon, nagyon szerencsés kis ember. Olyan barátja van, amilyen keveseknek. Hatalmas szívű barátja.

Nézd!

https://www.youtube.com/watch?v=7O8lbQGq7W4&feature=youtu.be

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.