Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Németh Szilárd intellektusa megint szárnyalt egy velőset

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Németh Szilárd nem tartozik ugyan a kedvenc politikusaim egyébként sem létező táborába, de annyira jó megnyilvánulásai vannak, hogy nem lehet nem figyelni arra, amit mond.

Most éppen a közkedvelt és teljesen elfogulatlan pestisracok.hu-nak adott kimerítő interjút. Én legalábbis eléggé kimerültem, mire végigrágtam magam rajta.

Mentségemül szolgáljon, hogy Németh Szilárd szárnyaló intellektusa önmagában is rendkívül megterhelő, ráadásul az interjút Stefka István és Huth Gergely készítette, így olyan három az egyben élmény ért, amit nehéz szavakba önteni. De azért megkísérlem összefoglalni a lényeget, hogy mindazok az olvasók is képbe kerüljenek, akik idő- és/vagy vérnyomáskímélés okán nem merültek el az interjúban.

Elöljáróban megjegyezném, hogy szerintem Németh Szilárd egy időutazó. Úgy képzelem, hogy valaki – még Rákosi idején – betámasztotta a pincébe, aztán elfeledkeztek róla. A Fidesz egy lelkes tagja pedig megtalálta az erősen pókhálós rezsibiztost, aki a mellette ácsorgó két darab Csepel kerékpárral ellentétben nem rozsdásodott. Ezután feltalicskázták a napfényre, leporolták és ránk szabadították. Sajnos képtelen elsajátítani a ma használt nyelvezetet, ezért folyamatosan azokat a szófordulatokat használja, amiket annak idején sikerült elraktároznia az agyában.

A cikk rettentően szerteágazó, számtalan témát ölel fel a mocskos komcsiktól a jelenlegi konzervatív-zseniális szakos kormányig, de én szeretném kiemelni a közoktatás (tudom, köznevelés) témakörét, mivel éppen a holnapi napon fognak sztrájkolni az oktatás szereplői.

Ennek okairól végre átfogó képet kaphattunk a birkózástól a rezsiügyekig mindenben zseniális, de az oktatás területén főleg hozzáértő – tanítóképzőt végzett – honatyától. Lássuk.

Kezdetnek a pedagógustüntetések hátterére világít rá hihetetlen éleslátással. Ugyanis szerinte nem az oktatás szereplői elégedetlenek, hanem a tüntetéseket országszerte a baloldal beépített emberei, a párttagok és szimpatizánsok szervezik meg.”

De nem csak hogy szervezik, hanem be is szivárogtak.

„Akkora bennük a hataloméhség, hogy ott akarnak lenni az első sorban, ott tolonganak ezek a lejárt szavatosságú politikusok az iskolákban.”

Nevesít is, természetesen a veleszületett finom eleganciával, a jó ízlés határain belül maradva, széles ívben kerülve a személyeskedést.

„Pukli István pontosan úgy viselkedik, mint egy beépített ügynök, aki méltó ÁVÓ-s nagypapájához.

Szerencsére nem elégszik meg a bűnösök leleplezésével, hanem őszintén feltárja azokat a hibákat, amelyek lehetővé tették a kommunista ügynökök és ÁVÓ-s unokák beszivárgását a jólteljesítés kormányának oktatáspolitikájába. Vagy nevelésplitika? Ki tehet az elmúlt évek  – szinte elenyésző, de mégis létező – hibáiról a közoktatásban? Igen, természetesen az elmútnyócév.

„Azok a szakértők, akik ott maradtak 2010 után, és akik nemcsak Bajnai Gordonéktól, vagy Soros György hálózati alapítványaitól kaptak szép pénzeket, hanem 2010 után is kaptak az új kormány oktatáspolitikai intézményeitől.”

ők tették bele ezeket a csapdákat a köznevelés új rendszerébe.”

Értjük, kérem? A kommunisták – akiket most szociknak hívunk – beszivárogtak az iskolákba, szítják a feszültséget, amely feszültséget Bajnai embereinek szorgos aknamunkája támaszt alá, szervezik a tüntetést, sztrájkot és mindezt egy ÁVÓ-s nagypapa unokája fogja össze.

Ennél szebben nem nagyon lehetne összefoglalni mindazt, amit a jelenlegi magyar kormány gondol erről az országról, az itt élő emberekről, ezen belül a pedagógusokról, szülőkről, diákokról.

Németh Szilárd remekül megformálja a mindenhez értő, mindenről véleményt alkotó, minden zugban kommunistákat gyanító, folyamatosan a múltat okoló, felelősséget semmiért nem vállaló, rákosista-retorikába ragadt fejű megélhetési politikus prototípusát.

Ha ő lenne az egyetlen ilyen, nem is lenne akkora baj. De nem az egyetlen, még csak nem is egyedi. Véleményem szerint gond nélkül ki lehetne cserélni Kövér Lászlóval és ha bajuszt növesztene Németh, a kutya nem venné észre a cserét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.