Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Elsunnyogtunk Deutschlandba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Látom, hogy a komplett magyar sajtó megírta ma, mekkora vicces fazon ez az Orbán Viktor. Merthogy übernépszerű Facebook-oldalára feltöltött (nem ő, hanem ex-Habony Fannika) egy fotográfiát, amelyen azt láthatjuk, hogy egy reptéri buszon feszít Balog Zoltán és Deutsch Tamás társaságában. A csendélet felirata: „Irány Deutschland.”

Zseniális szóviccel köszönt el Orbán Magyarországtól

Módfelett örülök annak, hogy némelyek zseniális szóviccnek találják, vagy éppen váratlan poénnak értékelik ezt a frappánsnak szánt ócska szóösszetételt, de ez végülis ízlés kérdése, ne menjünk bele. Magyarázatra szorulna, hogy Deutsch mégis mit keres ezen a buszon, azon kívül, hogy a gagyi jópofasághoz szolgáltatja a biodíszletet. Balognak legalább mentségére szolgál, hogy beszél németül.

Viszont beszéljünk a fontosabb dolgokról, hogy tudniillik ezek a derék, trendi államférfiak miért is vették az irányt Deutschland felé. A kormány/miniszterelnök jelenleg is működő, meg nem merényelt oldala kivételesen nincs telefosva a látogatás körülményeivel, ezért csak annyit lehet tudni már egy jó ideje, hogy Helmut Kohl volt német kancellár április 19-én fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt ludwigshafeni otthonában. Meg ezek szerint az utánfutóit is. Hogy ne kelljen Vida Ildikó sorsára jutni, ott lesz Balog. Deutsch meg a nevét és a jó hírnevét adja a szeánszhoz.

Örvendetes, hogy a közösségi oldalon többezer fanatikus lájkolja, hogy Orbán csatarendbe állította két hűséges szolgáját és meghódítja Deutschland-ot. Amiről itt szó van, az viszont körülbelül nem más, mint egy 86 éves, már évekkel ezelőtt és azóta is súlyosan beteg, tehetetlen, lebénult német politikus olcsó propagandacélokra való felhasználása.

A miniszterelnök 2014-ben is találkozott az exkancellárralLudwigshafen, 2014 (MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna)

Ugyanúgy, ahogy 2014-ben volt pofája ugyanennek az embernek az oldalán vigyorogni, aki évek óta konkrétan elveszítette a kapcsolatát a valósággal. Egyáltalán nem vigasz, hogy Orbán Viktorra ez ugyanúgy érvényes. Helmuth Kohl-ról évek óta tudható, hogy tolókocsiban tölti mindennapjait és 35 évvel fiatalabb felesége kvázi elszigetelte a külvilágtól, elüldözte korábbi személyzetét, ő dönti el, hogy kik látogathatják, kik nem. A nemzetközi sajtó nem tegnap óta foglalkozik azokkal az állásfoglalásokkal, levelekkel, amelyek Helmut Kohl neve alatt jelennek meg és amelyekről sejthető, hogy nem a kommunikálni képtelen egykori kancellár írja őket, hanem kedves neje. Megrendelésre.

Ezeknek fényében és annak árnyékában, hogy Orbán hadban áll Brüsszellel, Európával és külön Angela Merkellel, akinek valószínűleg esze ágában nem áll őt fogadni, nem véletlen, hogy szinte semmit nem kürtöltek világgá a németországi hadjárat körülményeiről. Hogy kivel, hol, miért folytat tárgyalásokat, kinek, hol osztja az észt. Találgatások vannak arról, hogy Stuttgartban előadást tart, amiről előzőleg nem adhattak ki információkat, illetve találkozik Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel is.

Annyit tudunk biztosan, hogy egy magatehetetlen, több műtéten és agyvérzésen átesett egykori kancellár személyével próbálja legitimálni Európa megmentéséről szóló szánalmas kis, 10 pontos akciótervét (Schengen 2.0). ITT egy jó összefoglaló arról, hogy semmi újdonság nincs benne: egyetlen pontot leszámítva különböző bizottsági és tanácsi javaslatokban már mindegyik szerepelt valahol, valamint különböző uniós megoldási csomagokban külön-külön mind napirenden van. Az utolsó pontot pedig a V4-ek már szintén benyújtották tanácsülésen.

A többi a szokásos sunnyogás, amivel Orbán majd jól megmutatja Angela Merkelnek és Európa ellenséges felének, hol a helye. Az, hogy Helmut Kohl 2014-ben írott könyvének magyar nyelvű kiadása a napokban jelenik meg és abban Merkel bírálatának főszerep jut, Orbánt pedig barátjaként emlegeti egy totális leépülésben lévő ember, a mindenkori háborúban érdekelt magyar miniszterelnöknek olyan jól jött, mint egy falat kenyér.

Sehol nincsenek azok a bizonyos migránshordák, így Orbánnak az „egyetlen igazi európaira” kell hagyatkozni, aki mivel már évek óta sajnos egy másik valóságban él, még úgy tudja, a magyar miniszterelnök az ő az „egyetlen igazi utóda” az európaiságban. Orbán pedig ugyanúgy évtizedekkel le van maradva a valósághoz képest és azt kommunikálja hazafalé, hogy Kohl még bárhol tényező.

Tényleg nagyon szomorú ez, hogy egy felesége által kreált börtönben élő, olvasni, írni már alig, vagy egyáltalán nem tudó beteg embert tol maga előtt ez az európai zseni. Igazi diplomáciai bravúr ez: egy érelmeszesedett, demens ex-kancellár oldalán vigyorogni bele a pofánkba és közben elsunnyogni egy háromnapos látogatást, amiről csak találgatni lehet, hogy vajon mire megy ki, ha egyáltalán.

Ha még valaki elhiszi, hogy ez Európa erős embere (a szektatagokon és a külföldi rajongókon kívül, akiknek nem kell együtt élniük azzal a csúcsra járatott korrupcióval és klientúra-építéssel, amibe egy nemzet pusztul bele), az nagyon hülye, vagy Helmut Kohl. Utóbbinak mentségére szolgál, hogy nem tudja, mit cselekszik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.