Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A többi hazugság, ámítás és sunyi hülyítés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb sikertörténet kapujában állunk, mindenki hűtse be a pezsgőt, sört, bort, pálinkát! A CSOK lesz az a csodafegyver, ami fellendíti az építőipart, segíti a családokat, felpörgeti a gazdaságot, helyre billenti a demográfiai mutatókat és még az orrunkat is tisztíccsa.

Alig van ezzel gond, de mégis. Néhány aprócska probléma azért akad.

Az építőipar fellendítése remek gondolat, már csak azért is, mert éppen a béka ülepét célozta meg az ágazat szárnyalása. Azonban az nálunk úgy szokás, hogy a tendereket nem nyerheti meg akárki csak azért, mert mondjuk ért ahhoz, amire pályázik, rendelkezik a szükséges forrásokkal, munkaerővel, felszereléssel. Az nálunk kevés, mert elengedhetetlenül szükséges, hogy az illetőt Mészáros Lőrincnek, esetleg Tiborcz Istvánnak hívják. Régebben hívhatták volna Simicska Lajosnak is, de ez mára elmúlt.

Egészen konkrétan nálunk az úgy megy – és nem tegnap óta, hanem hat éve -, hogy megbízáshoz az juthat, akit a kormány és annak feje nagyon szeret valamiért. Ez az illető tehát nyerhet a tendereken, de természetesen nem ő fog dolgozni a kivitelezésen, mert az rangon aluli lenne, meg miért is kellene értenie mondjuk egy gázszerelőnek a lakásépítéshez, vagy egy bölcsészdiplomásnak a közvilágításhoz? Nem kell értenie hozzá, nem is ért. Hanem az történik, hogy lefölözi a hasznot, a tényleges munkára pedig keres alvállalkozókat, akik aprópénzért megcsinálják a beruházást. Ebből az alvállalkozók sem meggazdagodni, sem fejlődni nem tudnak, de talán életben maradhatnak, már amennyiben kifizeti őket a megbízó. Mert olyan is előfordul, hogy nem fizet. Akkor csőd van, tönkrement vállalkozások és tönkrement családok vannak. De nem érdekes, majd lesz helyettük más, aki a következő ilyen munkát bevállalja.

Az építőipar (vagy bármely más ágazat) pörgését tehát úgy kell elképzelni, hogy a néhány ismert és a sokkal több nem ismert stróman kaszál, a többi (az ország egésze) vegetál. Na most, a vegetálásból igen ritkán szokott gazdasági fellendülés megvalósulni. Gyereket sem úgy vállal egy család (még sok család sem), hogy jól megy a Mészárosnak, vagy stabilan áll a saját lábunkon Orbán Ráhel, ezért szülünk még két-három gyereket. Mert azt a gyereket nem a miniszterek elnökének lánya, a miniszterek elnökének szomszédja, a szomszéd leendőbeli veje fogja eltartani, hanem Kovács apuka és Kovács anyuka.

Értem én, hogy a kormánynak üdvös lenne a gazdasági és demográfiai fellendülés, de ezzel párhuzamosan ellenérdekelt is. Ugyanis a hatalom teljes kiterjesztésében érdekelt. A hatalom pedig az ő beteg agyukban úgy néz ki, hogy a lakosság kiszolgáltatottsága a legfőbb eszköz, ami a célhoz vezet. Éppen ezért nem épülnek üzemek, csak a külföldi beruházók hozzák az országba az olcsó magyar munkaerőre épülő összeszerelő-ipart. Ezért nem tudnak a magyar kis- és középvállalkozások fejlődni, mert a néhány kebelkegyenc viszi el a megbízásokat. Ezért nem a munkaerőpiac megerősítése a cél, hanem a közmunka kiterjesztése. Ezért nem a civil szféra fejlődése, hanem az államosítások és az állam által megszabott kereteken belüli, NER-kompatibilis szervezetek a támogatottak. Ezért nem jár alanyi jogon semmi – az alaptákolmány óta a nyugdíj sem – hanem csak adható.

A hatalom célja a teljes kiszolgáltatottság, mert így lehet totálisan uralni egy országot. A működő szakszervezetek, a saját erőből is fejlődő, független vállalkozások, az anyagi biztonságban élő, ettől öntudatos polgárok, a határozott célt megfogalmazó és a céljaikért kiállni merő civilek ellenségei az ilyen maffia-diktatúrának, ami nálunk épülget.

Ezért hazugság minden olyan ki- és bejelentés, hogy most aztán mindjárt fellendülünk és mindenkinek mennyire jó lesz. Nem, soha nem lesz jó, ha a jelenlegi rendszeren múlik. Nekik, pár családnak lesz jó, mi pedig álmodozhatunk egy biztonságos, szebb jövőről és semmi mást nem hagyhatunk majd a gyermekeinkre, mint ezt az álmot. A többi hazugság, ámítás és sunyi hülyítés.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.