A nemzeti díszturulok nekifeszülnek az offshore-lovagoknak

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor – ahogy neki szokása ez, bár egy ideje hanyagolta – interjúnak nevezett szónoklatot tartott a Kossuth Rádióban. Most pont volt egy kis ideje, mert megvédett minket a migránsoktól, visszafizette a hitelt, asszonypajtással felhörpintettek egy üveg bort, kialudta magát, hát szónokolt az ő népéhez.

Ahogy lenni szokott, volt a szónoklatban minden, mi szem-szájnak ingere. És a hánynak is. Jöttek az aljas hódító, betolakodó hordák, de ne aggódjunk! Aztán volt egy kis hátulról-mellbe az ellenzéknek, mert mégiscsak elmúltnyócév. A vasárnapi boltbezárás is téma volt. Ezzel az van, hogy vagy visszavonja a kormány, vagy pedig kiterjesztik más területekre is. Az mondjuk vicces lesz, ha leáll a közösségi közlekedés, egy étterem se nyit ki és még talán a vasárnapi misét is szombaton kell megtartani.

És természetesen szóba került az offshore-botrány is, mert azért sanszos, hogy fognak még fejek hullani ebben az ügyben. Azt mondta erről a mi Fénylő Csillagunk, hogy felkéri a belügyminisztert, legyen kedves egyenként megvizsgálni a hazai szálakat. Az remélem mindenkinek megvan, hogy jelenleg Pintér Sándor a belügyminiszter. Na, őt kéri fel Orbán Viktor, hogy gombolyítson. Mindjárt el is képzeltem, ahogy Pintér nagyítóval fürkészi a nyomokat, felsikolt: Jesszum, egy fideszes szál! – majd farokfelvágva elrohan a főügyészhez. Gyengébbek kedvéért mondom: a főügyész momentán Polt Péter névre hallgat. Na, ez a két nemzeti díszturul nekifeszül a feltárt szálnak és mint két meghibbant bulldog, szimatolva akcióba lendülnek. Meglelik a suttyomban offshore-számlákra kicsorgatott pénzeket, annak forrását és a számla tulajdonosát is, majd kéz a kézben rohannak a bíróságra. Akkor is, ha ne adj’isten véletelenül a saját nevüket lelték meg az iratok között. Vagy bárki más, a családhoz tartozó illető nevét. Aha. Életszerű.

De amiért mindez nagyon fontos és szinte tényként kezelhető, az az, amit a miniszterek elnöke mondott az emésztőrendszere bemeneti nyílásából kifelé:

Az embereknek látniuk kell, hogy a tőkével rendelkezők betartják-e a jogszabályokat. A jelentős magyar politikai tényezők kívül állnak ezen az ügyön, a magyar szál leginkább bankárokhoz köthető, ezen belül is inkább szocialista nagytőkésekhez.

Hát ez mennyire így igaz! Az embereknek bizony látniuk kellene. De nem csak azok működését, akik a saját nevükön tartják és vallják be a vagyonukat, hanem azok jogkövető magatartását is, akik a családtagjaik, rokonaik, strómanjaik nevén gazdagodnak orrba-szájba. Akkor is, ha szocialista és akkor is, ha bármi más kötődésű az illető.

Miniszterelnök úr, drága! Már alig várjuk a leleplezéseket!

Közben – bár ez nem a rádióban hangzott el és főleg nem Orbán Viktor cseresznye-ajakáról, de egyéb remek híreknek is örvendezhetünk. Mégpedig annak, hogy mától fogva a nemzeti közpéztévében saját magazinműsort kap a felcsúti Puskás Akadémia! Azért ez már nem sámli, feleim! A 26 perces műsorban (ami természetesen nem egyszeri alkalom lesz, hanem rendszeres) mindent megtudhatunk az aranylábú fiúkról, Mészáros Lőrinc áldozatos munkájáról, a gyep hőfokáról és arról is, hogy vajon Nárcisz kutya hazatért-e a családi lakba, vagy őt is elkobozta a közterület éber őre.

Bevallom, már nagyon várom! Majdnem annyira, mint a Pintér-Polt nyomozópáros munkálkodásának eredményét. Csak azt mondhatom: hajrá, fiúk!