Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Pedig de, ba*meg! Tőled lop, tőlem lop, a kilencven éves apámtól lop, az óvodás gyerekedtől lop

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy van az, hogy az ember (például én) dolgozik ahogy tőle telik. Igyekszik elmondani, hogy ez sem jó így, az sem jó. A nyilvánvaló tények, a látható sunyiság azonban sok ember számára kevésnek bizonyul. Márpedig nem sok olyan tényfeltáró portál van, amelyik évekig, de minimum hónapokig képes nyomozni, adatokat gyűjteni, perelni. Ráadásul sok esetben hiába teszi, az emberek ingerküszöbét nem éri el a feltárt igazság, a korrupcióval és egyéb bűncselekményekkel gyanúsított politikus teli pofával képen röhögi az újságírót is, a választókat is, a legfőbb ügyész pedig négy darab testőr kíséretében végigcsámpázik a parlamenti folyosókon és roppantul elégedett önmagával, amiért ilyen jól szolgálja azt, amit szolgál. Illetve akit.

Na és ha, akkor meg mi van? – kérdi az egyszerűagyú polgár. Lopnak ezek, loptak az előzők is. Minden politikus korrupt, ez mindig így volt, így marad. Miért fájjon az nekem, nem tőlem lop.

Pedig de, bazdmeg! Tőled lop, tőlem lop, a kilencven éves apámtól lop, az óvodás gyerekedtől lop. Mindenkitől. Értem én, hogy egyszerűbb hülyének lenni, mint szembenézni a valósággal: mégsem egy szentet imádtál éveken át.

Szerintem senki nem számított egy ilyen istencsapására, mint a napokban kirobbant offshore-botrány. Pedig semmi olyan nem derülhet ki, amit ne látna bármelyik bárgyú választó, ha méltóztatna kimosni a csipát a szeméből és ellegyezgetné azt a rózsaszínű felhőcskét a látószerve elől.

Úgy tűnik, nem csak nálunk képes az emberek többsége csont nélkül benyelni azt, hogy egy közfeladatot ellátó, elvileg nyilvános bevétellel rendelkező politikus szerényen él (haha), de a pedagógus, fitneszedző, egyetemi tanár, családanya, könyvtáros, akármilyen foglalkozású felesége gennyesre keresi magát, vagyont vagyonra halmoz. Miközben a végtelenül becsületes politikus fillérre el tud számolni a vagyonával (mondja ő teli pofával), a 98 éves nagypapától kezdve az újszülött csecsemőig minden családtagja, de még a szomszédja és a szomszéd kutyája is megleli magában az üzleti vénát és húsz perc alatt milliárdos lesz.

Azok is loptak, hangzik a cáfolhatatlan érv. Ez minden kormány esetében elhangzik és minden alkalommal igaz is. A kérdés csak az, kormányváltás esetén miért is nem buknak ki az előző politikai elit viselt dolgai? Hát kérem azért, amiért Simicska Lajosra sem szállt rá a nyomozóhatóság a mai napig, de ha rászállna is, véletlenül sem találna bizonyítékot akkor sem.

Egymást védik, miközben egymás tökét szorongatják. Pontosan tudják egymásról a gennyes részleteket, de nem buktatják le a másikat, mert egyrészt egyszer neked, egyszer nekem, vagy érthetőbben: nem borítom a bilit és egy újabb politikai fordulat esetén számítok arra, hogy te sem borítod a bilit. Másrészt azt is tudják, hogy a másik fél mit tud, vagy mit tudhat. Márpedig ha egy bukott ember elkezd beszélni, akkor olyan dolgok is napvilágra kerülnek, amit sem a most korrupt, sem a múltban korrupt, sem pedig a jövőben korrupcióra készülő párt, kormány, politikus nem akar. Ennyi.

Ebbe a derűsen langyos, rózsaszínű híg fosba dobtak követ tényfeltáró újságírók, a nemzetközi összefogással kibogozott offshore-lovagok listájával.

Tegnap egy fideszes képviselő, ma egy emeszpés képviselő baromira jól kereső pedagógus felesége került fel a szégyenfalra. Gyanítom és nagyon remélem, ez csak a lista eleje és nem a vége.

Izlandon a kormányfő és kedves felesége viselt ügyeire derült fény, néhány órán belül az ország lakosságának nagy része az utcán volt és követelik az üzleti szellemű kormányfő, ráadásul a belügyminiszter és a pénzügyminiszter azonnali távozását. Mivel az egész országban alig több, mint 300 ezer ember él, hamar összejön nekik a teljes összefogás.

Mi kicsit többen vagyunk (még) háromszázezernél, de nem lenne baj, ha lassan kezdenénk mi is ébredezni. Illetve azok, akik elszántan szenderegnek.

Egyáltalán nem természetes és nem normális dolog az, ha az éppen regnáló kormányok éppen hatalmon lévő tagjainak családtagjai, rokonai, fodrászai, gázszerelői, kutyái, szomszédai, barátai nyernek minden pályázatot, ők kapnak minden megbízást, minden zsíros állást, de aki nem, az is fénysebességgel gazdagodik. Az ilyen gazdagodás hátterében korrupció van, nem lottó ötös. A korrupt politikus nem csak az ellenzéki szavazóktól lop. Mindenkitől.

Az nem hazaárulás, ha a polgárok számonkérik a politikusaikon, hogy honnan ez a sok pénz, kisapám? Ez normális, természetes dolog. Nem függ attól, hogy éppen melyik oldal rabol, sumákol, gerinctelenkedik.

Ezért remélem, ez a botrány rengeteg ilyen mocskot borít a felszínre és végre – legalább egy kicsit – meg tud tisztulni a politikai élet a gazemberektől. Csak abban reménykedem, hogy a hívek – tök mindegy, melyik pártról, politikusról van szó – rájönnek, hogy a tolvaj az tolvaj, nem pedig megváltó.

Az a politikus pedig aki – akár a múltban, akár a jelenben – hatalmával visszaélve meglopja az embereket, az nem csak tolvaj, hanem korrupt is. Az a politikus, aki annak érdekében, hogy lophasson, még a jogrendszert is képes céljai érdekében megváltoztatni, az nem csak tolvaj, nem csak korrupt, hanem árulója is az országnak, az ország lakóinak.

Remélhetőleg erről hamarosan papírja is lesz mindegyiküknek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!