Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


NER-csicskák diadala a magyar állampolgár fölött

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ameddig kiderül (vagy nem), hogy akkor egészen pontosan mi van ezzel a hullámzó, folyamatos és többezres támadással, ami a kormány informatikai rendszere ellen irányul – vagyis hogy a végrehajtó hatalom támadta meg saját magát, bebaszott az informatikus, vagy Pintér lerúgta a routert mert összetévesztette valamivel – és ami miatt Bakondit pizsamaosztás után szalajtották a köztévébe szervezett támadással és hatalmas veszélyekkel riogatni, beszéljünk valamiről, ami legalább ennyire tragikus.

Pénteken derült ki és vasárnapra sem veszített hírértékéből, hogy odáig fajult a magyarországi demokrácia, hogy egy újságíró bemegy egy hivatalba mindenki számára ingyenesen megismerhető adatokat kikérni és a hivatal simán megtagadja tőle. A Direkt36 újságírója a Bicskei Járási Hivatal földhivatalánál szeretett volna betekintést nyerni egyebek mellett a Felcsút környéki ingatlanok tulajdoni lapjaiba, amit a hivatal vezetője annak ellenére tagadott meg, hogy a pénteken és még ma is érvényben lévő törvény szerint kutyakötelessége lett volna ezeket kiadni.

Forrás: Fejér Megyei Kormányhivatal/Direkt36Fotó: Direkt36

Hogy súlya legyen a dolognak, el is magyarázta a miértet: a pofátlan újságíró az elmúlt hetekben túl sok tulajdoni lapot nézett meg, ez pedig „tömeges adatkérésnek” minősül, és szerinte „az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény védi a személyes adatokat.”

Nem, b*szd meg, nem védi! És nem csak azért, mert a bicskei földhivatalban az alábbi tájékoztató felirat van kifüggesztve földi halandók felvilágosításra:

„A tulajdoni lap tartalma korlátozás nélkül megismerhető, azt bárki megtekintheti, arról feljegyzést készíthet vagy másolatot kérhet.”

Hanem mert a tulajdoni lapba való betekintés mindenki számára ingyenes, a kérelmező feljegyzést készíthet a tulajdoni lap tartalmáról, bármit is gondol erről a földhivatal vezetője. Sőt, másolatot is korlátozás nélkül igényelhet, igaz, azért már fizetni kell. Bárkinek aki nem bélyeget gyűjt, vagy sörösüveget, hanem az a hobbija, hogy tulajdoni lapokat tanulmányoz, joga van ezeket kikérni.

Földhivatali Információs Rendszer állítólag azért van, hogy ügyfélkapus regisztrációval az interneten is le lehessen kérni helyrajzi szám alapján tetszőleges ingatlanok tulajdoni lapjait, ott azonban az ingatlan nagyságára és minősítésére vonatkozó információk csak korlátozott számban érhetőek el ingyenesen, a tulajdoni lapok részletes adatainak megtekintéséért darabonként 1000 forintot kell fizetni.

Mivel a kormány nem támogatja semmilyen formában a korrupció elleni harcban élen járó oknyomozást, a Direkt36-nak nincsen lehetősége arra, hogy kifizesse több száz tulajdoni lap ellenértékét, ezért kénytelen a beidomított hivatalnokkal harcolni az egyébként nyilvánosan megismerhető adatok megszerzéséért. Oda jutott mára a magyar demokrácia, hogy névtelen talpnyalók saját hatáskörben emelkednek felül a törvényen és értelmezik azt kényük-kedvük szerint. Egy közönséges földhivatal vezetője ma már politikai módszerekkel védi a kenyéradó érdekeit és titkait.

A földhivatali nyilvántartások minden érvényben lévő rendelkezését pofán törölve dönti el helyben, hogy tömeges adatkérésről van szó, hogy ebben az esetben külön kérelmet kell beadni, hogy meg kell jelölni az adatgyűjtés célját, de még azt is, hogy milyen törvény felhatalmazása alapján történik az adatgyűjtés. Mindennek a tetejébe azt is kitalálja, hogy az érintettek hozzájárulása is szükséges az adatszolgáltatáshoz. Teszi ezt úgy, hogy a szájbatekert törvény sehol egy büdös hangot nem ír ezekről a feltételekről és korlátozásokról. Majd utolsó sunyi, gyáva, gerinctelen üzemmódban nem hajlandó nyilatkozni sem arról, hogy megtagadta a kérelmetőtől azt, ami neki jár, hanem van pofája előállni azzal, hogy neki ehhez engedélyre és felhatalmazásra van szüksége.

A korlátozás nélkül bárkinek joga van annyit tesz egy nyugati demokráciában, hogy a nyilvánosság jegyében akár három falu vagy egy egész megye valamennyi tulajdoni lapját is ki lehet kérni. Egyszerre. Minden egyes nap. És jövő héten elölről ugyanezt.

Ehhez képest itt hat év kellett ahhoz, hogy odáig pusztítsák ezt az országot, hogy nímand hivatalnokok ma már a sajtó jelenlétében köpik szembe a törvényt és törvényt szegve akadályoznak embereket állampolgári jogaik gyakorlásában. A személyre szabott jogszabályok tömkelegén innen és túl, az ügyészség segítségével egy egész apparátus védi a fideszes uraságokat a sehonnai bitang alattvalóktól. A rendőrség nem nyomoz és eláztatja a bizonyító erejű dokumentumokat, az ügyészség szerint a nyilvánvaló bizonyítékok nem bizonyítanak semmit, az újságírókat pedig pofátlanul elzavarja a rendszer legjelentéktelenebb kiszolgálója is, akinek két hivatali visszaélés között a zsigereibe visszavonhatatlanul beleívódott a sunyiskodás, titkolózás, takargatás.

Ez a tolvajlásban, sunyulásban, gazemberségben csúcsra járatott illiberális demokrácia definíciója. Az a kevés adat, ami még nyilvános, az is – törvényen kívül – titkossá vált. Mert csak. Miután a nemzetinek nevezett választási iroda és bizottság kopasz verőembereket véd a jogkövető állampolgár jogainak védelme helyett, már az utolsó földhivatal NER-csicskája is szembeszáll a magyar állampolgárral miután utasításba kapta, hogy mit lehet és mit nem.

Az a kormány, amelynek minden ténykedése abban merül ki, hogy vért izzadva elérje, hogy kedvére turkálhasson az ország polgárainak magánéletében, levelezésében, telefonbeszélgetéseiben, bankkártyájában, miközben minden erejével titkosíttatja saját mocskos üzleteit, a nyilvános, ingyenes adatokat nem hajlandó kiadni. Itt minden polgári számonkéréshez engedély, beleegyezés, felhatalmazás kell, csak a végtelenített kormányzati lopáshoz nem kell semmiféle engedély.

A bicskei földhivatal seggnyaló vezetője gyakorlatilag elismerte, hogy Felcsút egy fekete lyuk, onnan már a törvény szerinti nyilvános információk sem szivároghatnak ki. Holnap várhatóan egyéni képviselői indítvány formájában módosítják a törvényt, ami két hete lépett érvénybe és bezárta ezt a rohadt demokratikus kiskaput is, ami lehetővé tette, hogy tulajdoni lapot bárki lekérhessen.

Ez lett abból az országból, ahol egy dölyfös, felfuvalkodott hólyag hatalmat kapott. Ilyenné válik bárki, akinek meghasadt a tudata és gyerekkorában minden nap sárba tiporta az apja. Élete végéig kompenzálni fog. Milliárdos földekkel, offshore cégeken és strómanokon keresztül az országból kimentett euró- és dollármilliókkal, állami monópoliumokkal a tulajdonában. A hivatali gépezet legutolsó szervilis láncszeme is alájátszik gátlástalan szabadrablásának. Igen, ezt eddig is tudtuk, naponta látjuk és akkor mi van?

Szerintem az van, hogy egy idő után már nem lesz elég, hogy a földhivatal, vagy bármelyik isten háta mögötti hivatal adatokat tagad meg a polgároktól. Ez a paranoid rezsim egy idő után kontrollálhatatlanná válik. Már most az. Attól tartok, Váradi András nem az utolsó volt a sorban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.