Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Arany drága fideszes honfitársaim

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A DK kiperelt olyan iratokat, amikből kiderül, hogy a Rogán Antal vezette V. kerület pénzelte a kormány egyik propagandalapját. Tegye fel a kezét, akit ez meglep. Szerencsére nem csak ez az egy ilyen kiadvány, weboldal, akárminek nevezzük létezik ebben a kategóriában, hanem jó sok. A jó hír ebben: nem sok ember olvassa. Akkor sem, ha tucatjával dolgoznak ott jól fizetett és rendkívül szorgos munkások.

A rossz hír: közpénzből tolja bele a párt a pénzt. Az az érzésem, a kormányhívek nincsenek egészen tisztában azzal, hogy mi a jó fenét jelent a közpénz fogalma.

Ha az ellenzéki pártoknak mostanában sikerül felébredni és a napi tizenöt sajtótájékoztató mellett – ahol is kettő újságíró előtt felszólítják a kormányt, hogy mondjon le, számoljon be, húzzon el – marad némi ideje, érdemes lenne valami emberközeli kampány keretében felvilágosítani a honpolgárokat, hogy miről is szól a történet. Szerintem.

Ugyanis erős a gyanúm, miszerint sokan képtelenek összerakni a fejükben a történetet és csont nélkül elhiszik minden olyan ügyről, minek kapcsán bárki korrupcióval, közpénzek elherdálásával, propagandamédia fenntartásával vádolja a kormányt, hogy egyrészt neki semmi köze nincs ahhoz a pénzhez és akkor sem lenne jobb az ő élete, ha abból a pénzből nem Századvég, PestiSrácok, 888.hu, várba költözés, lovarda, stadion, festmény lenne, másrészt azt is simán elhiszi az ilyen okos polgár, hogy csak az irigység beszél az ellenzékből, mert nem ők kaszálhatnak a kincstárban.

Közben pedig az van, hogy közpénz – mint a neve is mutatja – a köz pénze. Mindenkié. Mi fizetjük be adó és járulékok formájában, vagy a munkáltató fizeti be, miután levonta a fizetésünkből. De mi fizetjük a boltban is, amikor veszünk egy liter tejet, vagy egy fotelt, ugyanis az ÁFA egy adófajta. Ezen túlmenően közpénz az államkötvények eladásából befolyt pénz is. Az államkötvény egyfajta kölcsön. Azt lejáratkor vissza kell vásárolnia az államnak és kamatokkal együtt vissza kell fizetni a vételárat.

Adót, járulékot és minden egyéb sarcot nem csak a fideszes szavazók fizetnek, hanem mindenki más is. Jelen állás szerint mindenki más többen van, mint a Fidesz hívek. Akkor, amikor egy kormány – jelenleg ugye az Orbán-kormány – nem arra költi a közpénzt, amire kellene, akkor meglopja a polgárokat. Akkor is így lenne ez, ha nem lenne 210 százalékos a korrupció és nem lopnák amúgy tényszerűen is el a pénzt.

Ha csak annyi történne, hogy a közpénzt nem az ország érdekeinek megfelelően költi el a kormány, hanem a saját tömjénfüstjét finanszírozza belőle, már az is nagyon nagy gáz. Nem csak azért, mert például én, aki soha a büdös életben nem szavaztam rájuk, nem hatalmaztam fel őket semmire, nem bízom bennük és egyszerű tolvajbandának tartom a társaságot, én is befizetek abba a közpénzbe. Meg még rajtam kívül sokmillió adófizető, akik szintén nem szavaztak erre a kormányra.

Sokkal nagyobb baj az, hogy az a közpénz, amiből ezeket a semmire nem való propagandagépezeteket működtetik, elveszett és rohadtul hiányzik. Mert nem gyógyszer, nem műszerek, kórházi felszerelések, iskolai tornatermek, idősotthonok, utak, munkahelyi beruházások, sérült emberek foglalkoztatását segítő rendszerek, kerekesszékkel is járható rámpák, idős emberek ellátására alkalmas hálózatok lesznek belőle.

Márpedig a fideszes szavazónak is jár iskolába a gyereke, a fideszes szavazó is kerülhet kórházba, az ő szülei is megöregszenek, aztán ő maga is megöregszik. A fideszes szavazó is megsérülhet, megrokkanhat, elveszítheti a munkáját. Tehát a kormány nem velem és az ellenzéki pártokkal, vagy a kormányt bírálókkal szúr ki parádésan akkor, amikor nem jól gazdálkodik a közös vagyonnal, hanem a rájuk szavazók mindegyikével is. Egyenként, személy szerint.

Na, ezt kellene valahogy elmagyarázni a kedves állampolgároknak. Szép feladat és érdemes lenne megpróbálni. Addig is: hajrá!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.