Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Hogy nem nyílik meg a föld alattad, Kövér?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valahányszor Kövér László megszólal, ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy kárt tegyek valamiben, a billentyűzetemben legalábbis. Ezúttal bölcsen megvártam, amíg lehiggadok és tegnaptól máig ízlelgettem, mit jelent ránk nézve az, hogy a házmester elvtárs házelnök úr megint rászabadult egy ellenőrizetlenül hagyott mikrofonra.

Számomra felfoghatatlan okokból az ELTE Bölcsészettudományi Kara és az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának Történettudományi Intézete a Parlamentben látta indokoltnak megszervezni az iszlám vallás magyarországi elismerésének századik évfordulójára emlékező konferenciát. És ha már szépen összegyűltek, nyilván megadták a szót a legilletékesebbnek, aki a jelenlegi európai és világpolitikai helyzetben érdemben hozzá tudott tenni a kérdéshez.

Persze Kövér Lászlót egy mondatban emlegetni bármiféle tudományos konferenciával, önmagában is kellően abszurd, ám ami elhagyta az ő száját, az még ezen a képtelenségen is jóval túlmutatott. Ilyesmiket magyarázott:

Nem akarunk Európában iszlamista, vagy bármilyen más totalitárius rendszert. Magyarország már kétszer is átélte a totalitárius rendszerek kísérletét, előbb a náci, majd a kommunista ideológia jegyében. Magyarország nem érdekelt abban, hogy az iszlamizmus áldozatává váljon, de abban sem, hogy az iszlám vallást, kultúrát, politikát bárki is azonosítsa az iszlamista terrorral. Kövér egyszerre határolódott el a „multikulturalizmus értéknihilizmusától” és tett hitet a kultúrák együttélése mellett.

Ha történetesen nem ő látta volna vendégül a saját (a tegnapi nap után nem tűnik túlzásnak ez a minősítés) házában a konferencia résztvevőit, azt is mondhatnám, hogy sikerült szépen odapiszkítani vendéglátói ünnepi asztalára, így viszont csak a sajátjára futotta. Arra meg naponta futja, tehát nem történt semmi egetverő.

Tényleg nem tudom, kinek volt az ötlete pont Kövér Lászlóval megszégyeníteni a rendezvényt, de mivel nem fog kiderülni, maradjunk annyiban, hogy az értéknihilizmus (bármit is jelentsen) tehet róla. A házmester elvtárs ugyanis látványosan elfeledkezett arról, hogy nem Bayer Zsolttal ül a kocsmaasztalnál vagy az Echo Tv-ben, és fapofával nyomta a királyi többest arról, hogy Magyarország mit szeretne és mit nem szeretne.

Azon a napon, amikor Kövér László és a Fidesz megszavazta, hogy az államkassza kulcsa Orbán Viktor feneketlen zsebébe kerüljön, amikor gyakorlatilag az általa megálmodott rendeleti kormányzás (egyelőre csak költségvetési kérdésekben) hat év után révbe ért Magyarországon, a díszparaszt arról értekezik, hogy nem kérünk a totalitárius rendszerekből.

Mert a totalitárius rendszerek kiépítése Európában kizárólag a Fidesz és Kövér László joga és kiváltsága, semmilyen más konkurens próbálkozást nem tolerálunk, ugye? Mert Európában egyedül azt a totalitárius rendszert tűrjük meg, amelynek a felépítésén mi magunk ügyködünk éjt nappallá téve, nem igaz? Azért szavaztuk meg a rendeleti költségvetést, azért akarjuk az alaptörvénybe vésni a terrorveszélyt, azért turkálnánk szívesen a magyar emberek magánéletében, mert mi elutasítunk mindenféle totalitarizmusra való törekvést, igaz, Kövér László?

Ide figyelj, Kövér! Ebben a pillanatban Magyarországot egyetlen dolog fenyegeti és az nem az iszlamizmus. Hanem a ti kirekesztő, diktatúrát kiépítő, magát kereszténynek csúfoló, maffiatempóra kapcsolt rendszeretek. Magyarországot körbekerítettétek, megvédtétek, az itt élő 0,3-0,4 százaléknyi muszlim lakosság – köszöni szépen – tisztességesen éli a maga életét és sok más jóérzésű magyar emberrel együtt leszakadt pofával figyeli, ahogyan a rettegés magvaival próbáljátok felszántani az egész országot.

Lábszagtól bűzlő próbálkozásaitok ellenére még mindig maradtak olyan ép elmék, akik pontosan látják, semmi nem jelent akkora fenyegetést ennek az országnak az életére, mint az a nyakába szakadt bűnbanda, amely elfelejtette, hogy miért váltott rendszert, amely megtagadott mindent, amire hivatkozva 28 évvel ezelőtt létrejött. Minden, amin az elmúlt években ügyködtettek, amit lenyúltatok, kisajátítottatok, államosítottatok, leigáztatok, annak a memória-frissítő tréningnek a része, ami megmutatta a magyaroknak, mi az, amit nem akarnak, amit soha semmilyen körülmények között nem akarhatnak.

A magyarok – akiknek a nevében már megint sikerült fogadatlan prókátorként megszólalnod – valóban semmiféle totalitárius rendszert nem akarnak Európában. Ezért nem akarják a kollégista bűnszervezet totalitárius rendszerét sem. Amely lerombolja a jogállamot, a véleményszabadságot és helyette kétharmados állampártrendszert és maffiózó oligarchákat kényszerít rájuk. Nem akarnak vasfüggönyt, titkosított olajszőkítő belügyminiszterek korlátlan hatalmát és azt, hogy az egyébként is gátlástalan miniszterelnök az adófizetők pénzét saját tulajdonaként kezelje és abból tetszőlegesen kiszolgálja magát. Nem akarják, hogy a magyar föld egy szűk réteg tulajdonába kerüljön, hogy emberi szabadságát felszalámizzák, hogy az értékeit az állam, az állam által támogatott egyház, vagy a kormány által kitartott média határozza meg.

Akkor miért nem voltál ennyire finnyás, amikor szeretett barátod és kollégiumi társad a demokráciában – a keleti nyitás jegyében – végigturnézta az összes létező iszlám rezsimet? És ha akkor nem aggódtál, azért, hogy az iszlamizmus áldozatává válhat ez az ország, akkor most miért?

Kövér, nyakig fetrengtek a korrupcióban, a mutyikban, a lopásban, teljesen fölösleges az iszlamizmus fenyegetésével hergelni saját magad! Az értéknihilizmus cinikus paradoxona, amiről beszélsz, az pontosan épülő diktatúrátok legjellemzőbb sajátossága. Ahol eltapossátok, lejáratjátok az elégedetlenkedőket, a titeket bírálókat, ahol szemberöhögtök egész társadalmi csoportokat és közben az iszlám fenyegetésétől akarjátok megvédeni őket. Álszent, aljas, mocskos. Aki egy állítólagos demokráciában rendeleti úton kormányoz és közben az iszlám totalitarizmusától retteg, az nem csupán egy tenyeres-talpas suttyó, hanem közönség politikai kalandor.

Hogy nem nyílik meg a föld alattad, Kövér?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.