Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Aggódom Németh Szilárdért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„2002-2010 között a Gyurcsány-Bajnai-kormányok tizenötször adtak engedélyt földgáz és villamos energia árát emelésére. Az Orbán-kormány viszont három lépcsőben csökkentette a rezsiárakat. A gáz, a villany és a távhő ára 25 százalékkal csökkent, így a magyar családok ma már Európában a második legalacsonyabb díjat fizetik a gázért és villanyért…odajutottunk, hogy a magyar családok bevételeik 30-35 százalékát rezsire kellett, hogy fordítsák”, arról nem is beszélve, az adórendszer is jelentősen megnyirbálta a fizetéseket.” (Németh Szilárd, Fidesz)

Jelzem, szó szerint másoltam be a fidesz.hu-ról az anyagot. Nem én nem tudok helyesen írni. Mivel nagyjából hetente eldarálja ezt valamelyik kormányokos és már halálosan unom, nézzünk néhány adatot.

Nem azért, mintha nem hinnék a kormánynak, azon belül is a végtelenül okos és tehetséges Németh Szilárdnak. Inkább csak úgy, játékból. Hogy jobban alá lehessen támasztani azt a grandiózus fejlődést, amit a rezsibiztos úr hatékony közreműködésével megélhettünk az elmúlt 6 évben, miután sikerült lerázni magunkról az álnok GyurcsányBajnai-kormány rabigáját és a diadalmas Orbán-kormány felszabadított minket. Hogy ne legyen zűrzavar, minden adat a KSH nyilvános adatbázisából származik.

Tehát nézzük a háztartások kiadási megoszlását 2010-ből.

ksh2010.png

Forrás: KSH

2011-ben:

 

ksh2011.png

Forrás: KSH

2012-ben:

ksh2012.png

Forrás: KSH

2013-ban:

ksh2013.png

Forrás: KSH

2014-ben:

ksh2014.png

Forrás: KSH

Összegezve: az átkos GyurcsányBajnaiban az egy főre jutó rezsikiadás a bevétel közel 25 százalékát tette ki, a gazdasági válság kellős közepén. Mára ez az arány drasztikusan lezuhant 23,7 százalékra.

Az átkosban az élelmiszerre és alkoholmentes italokra a bevétel 23 százalékát fordítottuk, mára ez az arány sokkal kevesebb, egész pontosan 24,6 százalék. Közlekedésre a kormányváltás előtt 11,5 százalékot költöttunk, bezzeg most 12,4 százalék, ami ugye!

Azt mondja a mi Szilárdunk, hogy a GyurcsányBajnai alatt az adórendszer is jelentősen megnyirbálta a keményen dolgozó kisember jövedelmét. És milyen nagyon igaza van neki!

Mert 2010-ben bruttó 150 000 forint nettója 107 215 forint volt, bezzeg 2014-ben! Akkor már a bruttó 150 000 forint nettó 98 250 forintot ért!

Németh Szilárdnak teljesen igaza van! A GyurcsányBajnai majdnem kinyírta az országot, de most jobban élünk! Sokkal! Mert a rezsicsökkentés és az egykulcsos adó jó nekünk! A 2010-ben még 107 215 forintot kereső kisember majdnem tönkrement a rezsifizetésben, de most aztán élelmiszerre költi azt a megtakarított pénzt és boldog! Ha jól számolom, amit a rezsicsökkentésen sikerült spórolni (1,3 százalék) azt egyből elvertük élelmiszerre és utazásra (2,5 százalék) Mégpedig úgy, hogy egy bruttó 150 000 fizetés csökkent 9865 forinttal. Szóval jó ez nekünk! A szépen fejlett ÁFA-ról nem is beszélve!

Boldogok vagyunk.

Mint a fene.

De azért aggódom Németh Szilárdért egy picit. Jó lenne betolni a napról, nehogy kárt tegyen benne a hőség.

Nagy veszteség lenne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.