Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mészáros Lőrinc kalandparkja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Éééés igen! Megnyílt, átadták, működik! Már a remény éltet egy ideje, hogy talán majd egyszer, nyáron. De nem, barátaim! Itt és most, csak nekünk!

Megnyílt az Alcsútdobozi Kalandpark!

Nem vicc, nem átverés. Tényleg. Mészáros és Mészáros Kft. tervezte és üzemelteti. Hála legyen annak a szőröstalpú hegyi morcnak, hogy Mészáros és/vagy Mészáros ehhez is ért! Hát nem sámli, az már biztos. Mondom mi van, figyelj!

Az Alcsútdobozi Kalandpark a híres Alcsúti Arborétum után, a Sport Hotel mellett megtalálható.
A 811 főútról kell letérni az Arborétum felé.(Facebook/Alcsútdobozi Kalandpark)

Hétvégén és ünnepnapokon van nyitva, munkanapokon tessék dolgozni mindenkinek! Ha rendesen elvégezte a nép a közmunkát, akkor lehet kalandozni.

Jegyárak testmagasság alapján vannak megszabva (nyilván a pályán található akadályok miatt). A legdrágább 150 cm felettiekre vonakozik, itt a felnőtt belépő 3000 Ft, nyugdíjas/diák 2500 Ft, gyermek (14 év alatti) 2400 Ft, Vál-völgyi lakos 2200 Ft.

Harcra fel! Egy négytagú család potom tízezerből kijön, plusz utiköltség, kaja, pia, zizi, ropi, meztelen táncosnők. Ha szerencséje van az embernek, akár még meg is tekintheti élőben Népünk Fénylő Csillagát. Vagy, ha őt magát nem is, de Mészárost, vagy Mészárost. Már megéri oda zarándokolni.

Talán túl élénk a fantáziám, talán csak gonosz vagyok, de természetesen le kell írnom, milyennek képzelem én ezt a kalandparkot.

Az Alcsútra utazás rendkívül egyszerű. Mindenki kiballag a lakóhelyén lévő legközelebbi vasútállomásra, felszáll a vonatra és kész. Minden vonat érinti Alcsútdobozt, mivel Mészáros és Mészáros megnyert egy csilliárdforintos projektet, melynek keretében a teljes vasúthálózatot rákapcsolták a falura.

Amikor sikerült befutni a célállomásra, jegyváltás a kasszánál. Mészáros Lőrinc felesége ül a fülkében, és nájlon otthonkában árusítja a belépőket. A kaput jobbról egy böhömnagy Kövér László szobor őrzi, kezében egy kettétört uniós zászlóval.

Az első akadály: szögesdróttal és pengekerítéssel csinosított labirintus, a kijáratánál egy nemzeti pityketollba öltözött Kerényi Imre, csőre töltött alaptörvénybe kötött gránitlappal. Aki nem fut elég gyorsan, azt fejbe veri a zord értékteremtő.

A második akadály: röhögés nélkül végig kell nézni Fekete György és baráti körének csűrdöngölőjét, amit egy Andy Vajnának öltözött Németh Szilárd kísér. Sajtreszelőn és lanton.

Aki eddig eljutott, az nagyon éberen figyeljen, mert a rekettyésből időnként előbukkan egy saját lábnak látszó tárgy és kegyetlenül pofán rúgja az elmélázó hazafiakat.

Itt szintet ugrik a nehézségi fok és a látogató, amennyiben nekirugaszkodásból fel kell jutnia a Nemzeti Mikrobusz tetejére, de rugaszkodás közben el kell tudni sorolni Habony Árpád felmenőit, hetedíziglen.

Aki élve megúszta az ugrást, az máris kapaszkodhat a Nemzeti Köznevelési Kerekasztal feliratú körhintára, ahol egy Czunyinénak látszó Palkovics László elhadar négy mondatot és abból legalább három szót meg kell érteni és vissza kell mondani.

Következik az alagút, aminek világítását Tiborcz István szerelte fel, azzal a két dolgos kezével, ezért aztán kukksötét van. Tapogatással meg kell találni a kijáratot, de közben név szerint fel kell sorolni mind a százvalahány helyettes államtitkárt és az ő beosztottaikat is.

A következő kihívás egy vaktérkép. Ezen be kell azonosítani, melyik megyét melyik miniszter, miniszterelnök, azok rokona, ismerőse vette meg és milyen álnéven. Majd el kell találni, azon a héten mennyivel csökkent Simicska Lajos földterületének nagysága.

Az utolsó akadály a vizesárok. Ebben nem csak víz, hanem sár és trágyalé is van vastagon. Az egyik oldalán Lázár, a másikon Rogán névre hallgató hetedhétfejű sárkány őrködik és leköp mindenkit, aki nem ugrik el elég gyorsan.

A pálya végén található a kijárat. Itt kapható frissen sült kenyér a Mészáros és Mészáros földjein termett búzából, a Mészáros és Mészáros malomban őrölt lisztből, a Mészáros és Mészáros pékségében megsütve. Lehet hozzá kérni friss mangalicatepertőt, szalonnát, a Mészáros és Mészáros hízlalda, vágóhíd és húsfeldolgozó remekművei közül. Mellé jóféle Lévai Anikó tokaji aszú dukál, amit Mészáros Lőrinc leánygyermeke tölt ki egy ékesen csiszolt műanyag pohárba.

Az eseményekkel teli nap végén még érdemes elsétálni a helyi stadionba, leheveredni a fűtött gyepre és elábrándozni: milyen csodás országban is élünk mi!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.