Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Juhász Péter, a közellenség bányászbéka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Együtt párt alelnöke rendesen beletenyerelt a lecsóba. Elég makacs fickónak tűnik egyébként, amit az egyazászló-egyapárt-egyavélemény szentháromság általában sem tolerál túl jól. De mióta Juhász nem elégszik meg az alacsonyabb polcokon csimpaszkodó káderek viseltes alsógtyájának vizsgálatával, hanem egyenesen a csúcsdíszt célozta be, amikor Orbán Viktor és családja vagyonának eredetét vizslatja, azóta kiemelt figyelmet fordít rá a kormánymédia.

Én nem tudom, Juhász múltjában mennyi szeplő és májfolt van, de annyira nem is izgat. Az viszont igen, hogy vállalja azt a rugdosást, amiben óhatatlanul része van attól a pillanattól kezdve, amint a hatalomba betonozott, érinthetetlennek hitt csúcsvezető és családja pénzügyei körüli sertepertébe belekezdett. Ahogy mélyebbre ás a posványban, úgy fog durvulni az ellene indított hadjárat.

Az mondjuk eléggé gáz, hogy eddig nem sikerült megfélemlíteni, lejáratni sem annyira, pedig a teljes közpénzből dagadtra tömött kormánymédia vért izzadva igyekszik a gazda kedvében járni.

Azt ugye már egy egész ország tudja, hogy a gaz Juhász Péter 350 ezer forintot keres! Azt is tudjuk, hogy rohadjon is meg Juhász, mert például egy többműszakban dolgozó gyári melós meg 70 ezret keres és ehhez a 70 ezerhez képest Juhász egy krőzus, aki mégsem tud megélni a fizetéséből, miközben pedig az ingatlanszakértő is megmondta, hogy akár még drága is lehet az a lakás, amit bérel.

A közpénzmédia foggal-körömmel és minden létező testnedvvel igyekszik bemázolni a sztorit és felhergelni a 70 ezret kereső igaz magyar embereket. Mert a 350 ezer mégiscsak nagy pénz, kérem szépen!

Ami alapvetően igaz is, a 350 ezer a 70 ezerhez képest sok. Egy Londonba frissen megérkezett, átmenetileg mosogatóként, vagy takarítóként dolgozó megéhetési migráns magyar fiatal minimálbére is kb. ennyi. Ahhoz képest meg nem sok.

A különbség a Londonban mosogató fiatal és Juhász Péter között az, hogy a fiatalnak lehetősége van továbblépni, ha elég kitartó és szorgalmas. Ugyanis – szemben a közhiedelemmel – kevés diplomás sutykol lábast tartósan. Az elején talán, de aztán magasabb pozícióba lépnek, találnak a végzettségüknek megfelelő állást, amint a nyelvtudást olyan szintre fejlesztették, vagy éppen vállalkozóként építik a karrierjüket.

Ezzel szemben Juhász Péter szumózhat a kormánymédia aranykoszorús riporterével és az ablakon betolt kamerával. Szerencsére nem úgy tűnik, hogy a politikus lelkileg romokban lenne a támadásoktól.

Momentán annak igyekszik utánajárni, vajon mi a helyzet a hatvanpusztai uradalommal. Amely uradalmat sajtóhírek és Hadházy Ákos, LMP-s politikus kutatásai szerint Orbán Viktor édesapjának cégétől bérli Mészáros Lőrinc, a birtokot körülvevő földterületek részben Mészáros Lőrinc vásárolta meg.

Az egész kérdéskör nem csak olyan szempontból roppant érdekes, hogy hol lakik a miniszterek elnöke és az ő népes családja akkor, amikor éppen nem a TEK által permanensen védett Cinege utcai rezidencián tartózkodnak. Még csak nem is az a nagy kérdés, hogy amennyiben a hatvanpusztai birtokot használja az Orbán família, akkor azt miért is bérli évi 15,5 millióért Mészáros Lőrinc Orbán Győzőtől. Mert az mégiscsak vicces lenne, ha a miniszterek elnöke egy olyan ingatlant használna, amit az ő legjobb szomszédja bérel a tulajdon édesapjától. Hát nem? De.

Az igazi nagy kérdés az, hogy a birtokot övező, valamint a környékbeli földeket felvásárló néhány család – köztük Orbán Viktor vejének családja – valóban a Talentis program keretében végrehajtandó átminősítés reményében, esetleg tudatában vásároltak ott földterületeket (az másik kérdés, hogy miből)? Ugyanis amennyiben az átminősítés megtörténik és a mezőgazdasági területből hirtelen ipari fejlesztési terület lesz, az a földek értékét azonnal megtöbbszörözi.

Persze, hogy erre hajtson valaki, ahhoz tudnia kell arról, hogy jó esély van az átminősítésre és az ezzel járó uniós források megszerzésére. Erről itt egy meglehetősen átfogó cikk, érdemes elolvasni.

Tehát forró krumplit talált Juhász Péter, amikor feszegetni kezdte ezt a kérdést. Ugyanis az ügy jóval szerteágazóbb és sokrétűbb lehet, mint amilyennek első pillanatban tűnik. A magam részéről szurkolok Juhásznak is, Hadházynak is és mindenkinek, aki csak beleássa magát ebbe a témába, hogy sikerüljön kibogozni a szálakat.

Megérdemelnénk az igazságot. Mi is, Mészáros Lőrinc is és Orbán Viktor is. És akkor még Nárcisz kutyát meg sem említettem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.