Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Rogán: visszük a Balatont is, ti meg bekaphatjátok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy mi a fenét keres egy propagandaminiszter a 170. balatoni hajózási szezon ünnepélyes megnyitóján, húsvét szombatján, fogalmam nincs. És ha már mindenáron ott kell lennie, miért nyitja ki a száját is, az – ha nem is érthetetlen – legalábbis idegesítő.

Rogán egy ilyen. Odapofátlankodott Siófokra és átadta a város nevét viselő felújított katamaránt. Vagy ha nem is sajátkezűleg vágta el a szalagot, a biztonság kedvéért ott vigyorgott a jobban teljesítés csoportképein. És mellé mozgott is a szája:

„Nekünk magyaroknak a Balaton egy létforma, nemzeti szimbólum, összetartó erő, egy olyan érték, amit őriznünk kell”

– mondta abban az oly jól ismert undorító királyi többesben és harmadik személyben, már megint egy egész ország nevében beszélve és a totálisan kiskorúsított nép helyett megfogalmazva, hogy mit jelent a Balaton azoknak, akik nem propagandaminiszterek. Az a Balaton, amit a nép legutóbbi értesülései szerint Rogán Antalnak egyelőre még nem sikerült a nevére íratnia.

És ha már a Balatonról volt szó, mint létformáról (bármit is jelentsen ez az értelmetlen baromság) eszünkbe juttatta – Orbán Ráhel nevének említése nélkül -, hogy ugyan a magyar turizmus jól és egyre jobban teljesít évről évre, de mégsem elég jól. Ezért az idegenforgalom fejlesztését egy új úgynökség alá kell gyűrni, kormánybiztost kell kinevezni az élére és – ezt már én teszem hozzá – tönkre kell vágni, szétlopni, bezúzni az anyaföldbe. És a Balaton vizébe.

De mert a turizmus és a Balaton egyelőre nem hoz pénzt és dicsőséget a konyhára, Rogán lement Mórickába – szerencsére megerőltetés nélkül megy ez neki – és eszébe jutott, miért is szalajtották el Siófokig ezekben a vérzivataros időkben:

„nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, hogy gonosz erők elvegyék ünnepeinket, életkedvünket”

– préselte ki magából mindenféle szégyenérzet nélkül Rogán és gondolt a brüsszeli terrortámadásra, amelyből minden idők legnagyobb és legbűzösebb politikai tőkéjét próbálja összevakarni magának a regnáló állampárt. Igaz, hogy tegnap Széles Gábor kirohanása a Facebook és a gondolatrendőrség ellen sem volt kutya, amennyiben a gravitáció sikertelen kikapcsolója sem hagyja magát megfélemlíteni és pofán b*szkodja a sötét erőket, Rogán életkedve azért mégiscsak dühítőbb.

Hogy mi a gyászmenetért kell egy balatoni hajózási megnyitón, szombaton, húsvétkor a brüsszeli merényletekről beszélni, azt akkor sem fogja át a tudatom, ha túlságosan is jól értem, hogy miről van szó. Ilyen aljadék módon vakítani a parasztot, tényleg nem mindennapi. Végtelen örömmel tölt el, hogy Rogán Antal legnagyobb problémája az, hogy valahogy megőrizhesse az életkedvét és ezért gátlások nélkül használ ki minden alkalmat, hogy abba az egy témába belekapaszkodjon, amitől pártja és kormánya még remélhet valamiféle babérokat.

Csak jelezni szeretném azok számára, akik húsvétkor is rettegnek és azt hiszik, megnyugtatóan hatottak rájuk propaganda elvtárs szavai: egy kormány akkor végzi a leghatékonyabban a munkáját, ha mélyen kussol és az átlegember kvázi semmit nem érzékel azokból a hatalmas vélt és valós veszélyekből, amelyek állítólag rá leselkednek. Egy kormány nem akkor sikeres, ha minden napot, beleértve az ünnepnapokat is azon görcsöl, miként lehetne minél nagyobb pánikot kelteni a lakosság körében. Ha minden eseményt arra használ fel, hogy szétkürtölhesse azokat a semmitmondó szólamokat, amelyek nem oldanak meg semmit, de legalább szinten tartják a rettegést.

Ebben az értelemben a magyarok életkedvének legnagyobb gyilkosai éppen a Rogán-féle gonosz erők, akiknek élősködő létformája és látványos meggazdagodása világossá tette: semmit nem tudnak a Balatonról, ellenben annál többet a következmények nélküli ügyeskedésről, pozíciókkal való visszaélésről, gátlástalanságról.

Antalka, nektek a francia riviéra és Ibiza a létforma, ahonnan szimbolikusan haza lehet szipákolni és szemberöhögni azokat, akiknek évek óta egy balatoni nyaralásra sem futja. A Balatont nem kell megvédeni, mert amit ti megvédtetek eddig, annak általában bottal üthettük a nyomát.

Márpedig ami itt történni fog az újabb államigazgatási, átszervezési, ügynökösködési vonalon, az sajnos újabb bőrfotelekről szól, semmi másról. Amikor Rogán konkrétan kinyitja a száját, akkor sejthető, hogy valamit villámgyorsan kisajátítanak és másvalamit tönkretesznek. (Én a Balaton-parti kisvállalkozók helyében most nem érezném oly jól magam már amennyiben simán el tudom képzelni, hogy a nyaralóik, vendéglátóegységeik megtetszenek a Rogánoknak, akik megvédés címszó alatt már viszik is.) Szóval ha a turizmus évről évre jobban teljesít, mi a bánatért kell központosítani? Nem lehetne egyszer valamit békén hagyni, hogy csak úgy fejlődjön és teljesítsen jobban, ha tud és akar? Nem lehetne valamit egyszer szétverés helyett élni hagyni?

Nem, nem lehetne, mert a Fidesz eltökélt szándéka, hogy apró darabokra szedi szét és vonja ki az államigazgatási törvény hatálya alól az üzletileg értékes ágazatokat. Élükre politikai strómanokat helyez, akik az átmeneti gazdasági érdekek mentén cselekednek és a szabadrablás irányába terelik a folyamatokat. Ezért aztán Siófok egyelőre örülhet kedvére a hajózási szezonnak is meg Rogánnak is, ám majd késő lesz csodálkozni, amikor a település fejlődésének alapját jelentő idegenforgalomból őket kihagyják.

Undorító, hogy minden lépésükben, minden mondatukban, minden szándéknyilatkozatukban a maffiaállam nem oly sok életkedvvel kecsegtető képe néz vissza ránk. Nem tudom a Rogán-félék nyakló nélküli harácsolását mióta hívják életkedvnek, a létforma szerintem sokkal találóbb lenne rá. Érdekes akkor valahogy nem aggódott a gonosz erők támadásától, amikor visszadátumozta a letelepedési kötvényes bizniszt, amikor futószalagon passzolta le a belvárosi ingatlanokat a haveroknak, vagy amikor most ugyanazt csinálja a Pasa-parki jószomszédok segge alá tolt közbeszerzésekkel.

Úgyhogy Rogán Antal húsvéti kinyilatkoztatásának értelme: nekünk fideszes elvtársaknak a magyar adófizetők pénze és az egész ország Balatonostól egy olyan létforma és összetartó erő, amire minden körülmények között igényt tartunk, maradéktalanul meg is szerezzük a magunk számára és őrizzük-védjük brüsszeli áldozatok holttestén keresztül is.

Amúgy neked is áldott, jókedvvel teljes húsvétot, Rogán, minden okod megvan rá, hogy ne csüggedj. Én azért remélem, hogy eljön az az idő, amikor egy valóban független igazságszolgáltatás két kézzel veszi el a jókedvedet. Teljesen jogosan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.