Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Orbán és Orbán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, az Orbán família tagjainak jellemző vonása a kitartó makacsság. Ahogy Orbán Viktor, a miniszterek elnöke képtelen elfogadni a parlament döntését, miszerint nem kap teljhatalmat a kormányzásra és újra nekifut az alaptörvény átbarkácsolásának, úgy a miniszterelnök apja, Orbán Győző sem hajlandó elfogadni a nem-et.

A fia politikai karrierjével párhuzamosan gazdagodó bányatulajdonos vállalkozó pontosan egy évvel ezelőtt pattant le a gánti lakosokról. Történt pedig, hogy Orbán Győző úgy kívánta hasznosítani a tulajdonában lévő egykori kavicsbányát, hogy hulladékhasznosító telepet létesít azon a területen.

Építési törmelék és beton feldolgozását tervezte, rakodógépekkel, darálóval.

A gánti polgárok pedig azt mondták, ők bizony nem kérnek a teherautók zajából, sem a rakodógépek és a darálók zörgéséből a lakóépületektől és az idősotthontól 200 méterre. De nem kérnek a településen áthaladó teherautók sorából, a felvert porból és a betondarálék porából sem. Ők inkább tiszta levegőt, csendet és nyugalmat szeretnének, nem pedig portól szürke salátát szedni a saját kertjükben.

A tavalyi lakossági fórumon megjelent Orbán Győző és Orbán Áron, de nem sikerült megállapodni a gántiakkal. Idősebb Orbán feldúltan távozott a fórumról, távozás közben még maradt ideje közölni a sajtó jelen lévő képviselőivel: akkor hajlandó interjút adni, ha az interjút kérő média kétmillió forintot ajánl fel a helyi idősotthon javára. Mivel nem közpénzekkel kitömött kormánymédiáról volt szó, kétmillió forintot sem tudtak felajánlani a miniszterelnöki apa veretes szavaiért, ezért interjú sem készült.

Az ügy elcsendesedett, a helyiek megnyugodtak, hogy továbbra is termelhetnek a kertjükben és pihenhetnek a teraszon, de ez most veszni látszik.

A magyarnarancs.hu birtokába került dokumentumok szerint Orbán Győző ismét benyújtott egy engedélyeztetési kérelmet, betontörmelék és építési hulladék újrahasznosítására. Tehát ugyanazt óhajtja csinálni Orbán apuka, mint amit tavaly szeretett volna, csak most 100 méterrel odébb.

Orbán Győző 76 éves. Mindent elért, amit el lehet érni. Annál talán többet is. A rendszerváltáskor még üzemmérnök, aki – pont annyira nincstelen, mint bárki más az országban – férfi mára milliárdos vállalkozóvá nőtte ki magát. Bányái, remek szerződései biztosítják számára a biztonságos megélhetést, de ő nem nyugszik. Dolgozik, tervez, terjeszkedik. A bányák mellett van egy ingatlan-vállalkozása is. Ez a vállalkozás – a CzG Ingatlanforgalmazó Kft. vásárolta meg és adta bérbe Mészáros Lőrincnek azt a hatvanpusztai birtokot, ahol Orbán Viktor Nárcisz kutyája van elszállásolva.

Tehát pörög az üzlet, nem az anyagi szükség lehet az oka annak, hogy ismét felmerült a törmelékfeldolgozó ötlete. Egyszerűen Orbán Győző, ahogy a fia -Viktor – nem tud veszíteni. Pontosabban nem is veszíteni, hiszen ez nem veszteség. Nem képes elviselni, ha valami nem úgy alakul, ahogy azt ő eltervezte. Ha hulladékfeldolgozót akar Gánt mellé, évi 100 ezer tonna törmelék ledarálására, akkor ott hulladékfeldolgozó lesz. Ha nem ott, akkor 100 méterrel arrébb. Hogy a helyiek mit szólnak hozzá, hogy féltik a nyugalmukat és a levegőjük tisztaságát, az semennyire nem érdekli Orbán Győző nagyvállalkozót.

Pont úgy, ahogy a fiát sem érdekli, mit akar az ország kétharmada. Valami családi örökség lehet ez az elszánt makacsság, ez a mindenen átgázoló akarnokság.

Elég baj az a gántiaknak is és elég nagy baj nekünk, országlakóknak is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.