Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ez a kormány már bizonyította a gátlástalanságát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„ A brüsszeli terrortámadások egyértelművé tették, hogy fokozni kell a védelmi képességet. Ezért a kormány a magyar emberek biztonsága érdekében terrorizmus elleni intézkedéscsomagot készít, amelyet már április elején a parlament elé terjeszt. Létrejön egy terrorelhárítási információs és bűnügyi központ és összességében többen, szorosabb együttműködéssel és a lehető legmodernebb technikával fogják őrizni Magyarország biztonságát.

Ezt jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter. Elolvastam, megnéztem, meghallgattam. Az természetes, hogy egy ország, egy közösség védelme előbbrevaló, mint egy ember személyes érzései, akár érdekei. Háborús helyzetben pedig főleg.

Csakhogy nincs háborús helyzet. Terrorfenyegetettség biztosan van, de az akkor sem lesz kisebb, ha a kormány objektív tájékoztatás helyett igyekszik ráhozni a frászt a lakosságra. Már csak azért sem ez a jó taktika, mert rémült ember nem tud tisztán gondolkodni, viszont az elmúlt egy év azzal telt, hogy a kormány próbálta rettegésben tartani a lakosságot. Az emberi agy pedig olyan szerkezet, hogy nem képes tartósan stresszben létezni. Egy idő után egyszerűen kikapcsol és alkalmazkodik olyan helyzetekhez is, amely helyzetekhez normál esetben nem alkalmazkodna. Máshogy fogalmazva: nem jött be az a zseniális gondolat, hogy a félelem majd eltereli a figyelmet mindenről. Nem tereli el, mert nincs olyan mértékű félelem, amire a kommunikációs zseni számított. Ez van olyankor, ha nem szakemberek, hanem ösztönös gipszfaragók osztják az észt.

Mivel képesek vagyunk figyelni, az sem kerüli el az emberek hallójáratát és agytekervényeit, hogy a kormány igyekszik saját javára fordítani, pontosabban kihasználni a brüsszeli tragédiát. Miközben egyértelműen feladata a kormánynak védeni a polgárait, az egyáltalán nem feladata, hogy minden kínálkozó lehetőséget kihasználva igyekezzen a totális hatalmát még jobban bebetonozni.

Aki nem elkötelezett hívő, az bizony nem fogja elhinni, hogy amennyiben lehetősége lesz a kormánynak hozzáférni az emberek bankszámláihoz, módja lesz lehallgatni a telefonunkat, ellenőrizni az internetes kommunikációt, azt valóban csak és kizárólag a terrorizmus megelőzésére fogja használni. Ez a kormány már ezerszer bizonyította, hogy nincsenek gátlásai. Amikor átírták a törvényeket a saját érdekeik mentén, az Alkotmánytól kezdve a választási törvényekig, akkor is kizárólag csak a hatalmi szempontok vezérelték és még véletlenül sem a demokrácia megtartása. Amikor tényszerűen zsarolják az önkormányzatokat a választások idején, amikor aktív, vagy passzív módon hozzájárulnak ahhoz, hogy egy állampolgár ne tudjon élni alkotmányos jogával, a népszavazással, akkor is bizonyítanak. Akkor is, amikor minden szakmai és társadalmi párbeszéd nélkül kézi vezérlésre kapcsolnak mindent ebben az országban.

A kormány az alkalmatlanságát és a korruptságát bizonyítja minden egyes nap. Akár csoportosan, akár személyenként vizsgáljuk. A belügyminiszter kétes ügyeit a mai napig sűrű homály fedi, a miniszterek és államtitkárok nem kis részének volt a múltban, vagy van jelenleg is – minimum gyanús – ügye. Rogán Antaltól Lázáron, L. Simonon, Szijjártón keresztül egészen a miniszterek elnökéig bezárólag. Igaz, hogy nem feltétlenül van mindenki tisztában a korrupció pontos definíciójával, de egyszerű paraszti ésszel sem elfogadható, ha valaki a jövedelmének többszörösét költi, ha ellenőrizhetetlen forrásból vásárolgat. Ahogy az is sokak csőrét böki joggal, ha a magas kormányzati pozícióban ücsörgők minden rokona, ismerőse és szomszédja ész nélkül gazdagodik, már egy szívószálat se lehetne úgy elejteni kormányzati körökben, hogy ne találna el az ember legalább három zsíros állásban ücsörgő feleséget, gyereket, unahugot, testvért. Jóformán egymás rokonságát alkalmazzák, ami nem csak anyagi  és szakmai értelemben aggasztó, hanem a különféle szervek függetlenségét is megkérdőjelezi. Ez is korrupció, nem csak az, ha a rendőr elfogad némi pénzt a bírságolás helyett.

Én a magam részéről nem bízom ebben a kormányban. Semennyire. Ezért egyáltalán nem venném örömmel, ha a kormány, a rendőrség, vagy akár Pintér Sándor minden kontroll nélkül beleláthatna a nem létező bankszámlámba, lehallgathatná a telefonomat, ellenőrizhetné az internetemet. Ugyanis eléggé biztos vagyok abban, hogy minden megszerzett információt gond és lelkifurdalás nélkül használnának fel ellenem, vagy bárki ellen, aki a hatalmuk útjába áll, vagy akár csak kényelmetlenséget okoz.

Konkrétan vérfagyasztónak találom az ötletet, hogy egy velejéig romlott, korrupt, mohó, hatalommániás, szakmailag és emberileg alkalmatlan társaság a jelenlegi túlhatalmát is megfejelje a polgárok egyenkénti sakkbantartásának lehetőségével.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.