Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Pedagógusok Szakszervezete: tüntetés munkaidő után

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha valaki lemaradt volna a nagy hírről. A Pedagógusok Szakszervezete megszülte az évszázad ötletét: tüntessenek csak a tanárok, de munkaidő után.

Erre a magam részéről nem tudok mit mondani. Illetve tudnék, de azt még ez a felület sem bírná el.

Sajnálom.

Oktatás-pedagógusok-szakszervezet
PSZ: a pedagógusok munkaidőn kívül fejezzék ki véleményüket

 

Budapest, 2016. március 21., hétfő (MTI) – A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt javasolja, hogy a pedagógusok március 30-án délután négy óra után, munkaidőn kívül fejezzék ki véleményüket a köznevelés helyzetéről.

Az érdekvédelmi tömörülés az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: fontos, hogy a véleménynyilvánítás ideje alatt se maradjanak a gyermekek felügyelet nélkül.
Kitértek arra is, az alkotmányos jogokat összevetve úgy ítélik meg, a köznevelési intézményekben dolgozóknak állást kell foglalniuk abban a kérdésben, hogy a Tanítanék! Mozgalom felhívása alapján március 30-án élnek-e a véleménynyilvánítás jogával. Hangsúlyozták, a véleménynyilvánításra vagy attól való távolmaradásra senki nem késztethető. Hozzátették: nem lehet munkajogi következménye annak, ha valaki a véleménynyilvánítás jogával a javasolt időpontban él, és tanuló nem marad ellátatlan.
Pukli István iskolaigazgató március 15-én, a fővárosi Kossuth téren tartott demonstráción bocsánatkérésre szólította fel a kormányfőt és az államfőt „az elmúlt hat évben megalázott emberektől”, és érdemben tárgyalóképes kormányzati delegáció felállítását követelte. Ha ez nem történik meg március 23-án éjfélig, akkor március 30-ára egyórás sztrájkot hirdetnek – jelentette ki. Hozzátette: erre az egy órára „leáll az élet”, és kimennek majd az iskola épülete elé.

bog \ bám \ hgp

MTI 2016. március 21., hétfő 16:01

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.