Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Habonyi határvédelem a porraloltó árnyékában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tartok tőle, hogy amennyire jó az európai közösségnek az, hogy közelebb kerültünk a menekültválság kezeléséhez, annyira nem hiányzott ez most a kormányfőnek. Habár boldogan jelentette be, hogy megmentette Magyarországot, azért egy kis tömeges határsértés nem jönne rosszul a kommunikációs gépezetnek.

Megy a kínlódás, hogyan is kellene a közfigyelmet elterelni a korrupciós ügyekről, Nárcisz kutyáról, Mészáros Lőrinc örökös tendergyőztesről, Ráhel lábáról, Ráhel férjének lábáról, az egészségügy napról napra súlyosabb bajairól, az oktatás összeomlásáról.

Szegény Lázár János univerzális miniszter már kínjában előkapta valahonnan a halálbüntetés-patront, de az lejátszott a múltkor. Sajnos nem kapta fel a média, nem hördültek a honi kebelek, nem éljenez a tömeg és nem tiltakozik a másik tömeg.

A mai rettenetes hír, miszerint tömegverekedés volt a kiskunhalasi menekültszálláson, nem váltott ki különösebb pánikreakciót. Igazából egy csoport ember dulakodott, mert valaki valamit akart nézni a tévében, más pedig mást akart nézni. Ezt a legnagyobb igyekezettel sem lehet országos jelentőségű vészhelyzetként eladni.

Most a legújabb ötlet alapján naponta bombáznak minket a határon éberen figyelő hadakkal. Fotók gázmaszkos katonákról, térdelőrajtban a határt leső határőrökről, napi nyolc órában kivont porraloltóval őrködőkről. Heroikus fotók készülnek sorra, mintha kitört volna a háború. A kormány közösségi oldalán annyit sikerül elérni ezekkel a képekkel, hogy a többség jókat derül, a határon szolgáló katonák, határőrök anyukái pedig feldúltan kommentelnek és kérik ki maguknak, hogy fiaikon röhög a köznép. Pedig senki nem ezeken a szolgálatot teljesítő fiatalokon vigyorog, ők csak végzik a munkájukat. Ha azt kapják parancsba, hogy gázmaszkban álljanak a mező közepén, háttal a szögesdrótnak, mert az olyan látványos lesz a képen, akkor azt csinálják. Ha az az utasítás, hogy térdeljenek le, a kivont porraloltót irányítsák az üres határsávra és nézzenek nagyon elszántan, akkor meg azt csinálják. A két idiótaság között rendesen végzik a munkájukat. Nem ők tehetnek arról, hogy a kormányfő propagandacélokra használja az egész helyzetet.

Nem nagyon jött össze Juhász Péter grandiózusnak szánt botránya sem, nem haraptak rá tömegek. A bombasztikusnak szánt hír fordítva sült el, fenéken torpedózva Andy Vajna csodásan kitalált médiavállalkozását. Nem kellett hozzá semmi más, mint a riport eredeti, vágatlan verziója. Azzal nem lehet vitatkozni. Akkor sem, ha a TV2 nem adja fel. Az origo.hu csak óvatosan száll be a kormánykampányba, mert mégiscsak van egy komoly olvasótábora. Miután Szemerey Tamás – Matolcsy György unokatestvére – tavaly év végén megvásárolta a portált, érezhető, de apró lépésekben módosítanak az irányon. Tehát komoly segítség onnan most még nem várható.

Az a helyzet, hogy sokkal jobban érdekli az embereket az Orbán-dinasztia gazdagodása, Habony Árpád kicsodasága, a gyermekek oktatása, a betegek kórházi ellátása, a fiatalok külföldre költözése, mint a kormány által feltálalt témák.

Az utolsó mohikán migránsügyileg Kovács Zoltán kormányszóvivő, aki elszántan hirdeti a kvótaellenes népszavazás mindent felülíró fontosságát. Akkor is, ha egyébként a történet már átlépte a kormánykommunikációt és nem nagyon maradt más eszköz, mint az egyre kevésbé hatékony ijesztgetés, uszítás és az újabb fülkeforradalom.

A habonyi ösztönös zsenialitás erősen megfenekleni látszik. Most lenne itt az ideje (bár már régen késő) elkezdeni a kormánynak normálisan dolgozni, kevesebbet lopni és a végleg leszerepelt rokonságot eltüntetni a közösségi színpadról.

Ez az, ami nem fog megtörténni. A kormány, élen Orbánnal képtelen mást tenni, mint masírozni előre. Akkor is, ha már elért a szakadék szélére.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.