Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Életveszélyes Einstein a Fidesz feketemunkása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nemzeti ünnep örömére úgy döntöttem, hogy a valóban komoly dolgok mellett kóstoljunk bele Kósa Lajos stand-up komédiásokat megszégyenítő performanszába, amely egy pár nappal ezelőtti, nem sajtónyilvános eseményről szivárgott ki.

Amely 7 perces (néhol a jelenlévők harsány röhögése által kísért) produkció az emberarcú, ámde síkbuta politikai kommunikátor elképesztő alakítása révén nyújt betekintést abba, hogy kik vezetik ezt az országot. Nem mintha nem tudnánk, de ez akkor is kihagyhatatlan.

Tény, hogy Lajosunk kupaktanácsot tartott, vagy mi volt az, ahol nem tudjuk kik voltak jelen, de – mint hallható – Habony Árpád és a Fidesz se veled, se nélküled kapcsolatát vázolta a frakcióvezető úr. A Rolling Stones nagy rajongója, a kupakolás, valamint a tuszik és hutuk hírneves szakértője, az emberi ostobaság zászlóshajója elmagyarázta nekünk, hogy Habony Árpád egy rendkívül sajátságos fickó, akivel ő biztosan nem menne el két hétre nyaralni Horvátországba. Meg máshova se, mert az életvitelük összeférhetetlen. Mert amit egy politikustól – jogosan, vagy sem – elvárnak a választók (se nő, se pia, se kártya) azt Habony egyszerűen képtelen abszolválni.

Következésképpen Habony azért nem áll semmilyen formális kapcsolatban a Fidesszel és a kormánnyal, ergo azért nincs rajta semmilyen kifizetési listán, mert egyszerűen életveszélyes és csak még több baj származna belőle, mint amennyi így is származik. (Tudniillik, hogy az egész Fidesz testületileg lesápad, amikor róla kérdezik.) Amúgy az ilyen politikai tanácsadók mind el vannak szállva, mind fegyelmezetlenek, szóval ezzel nem Habony egyedül van így az univerzumban.

Tekintve, hogy Kósa Lajos konzervatív ember liberális meggyőződésből (nem én mondom, ő mondja) semennyire nem érdekli, hogy Habony mely spanyol bárban csapatja szét az agyát. Mert az sem érdekelt senkit, hogy Einstein mit művelt az általános és a speciális relativitáselmélet lejegyzése közötti időben.

El is érkeztünk tehát a konklúzióhoz: inkább mindenkinek azt mondják, hogy Habony magánember, aki néha ad tanácsokat nekik is, amelyekért nyilván egy fillért sem kap. Na kérem, még azt is simán el tudom képzelni, hogy éppen Habony Árpád ötlete volt ez a szivárogtatás, hogy beszéljünk kicsit róla inkább, mint a március 15.-i felfokozott hangulatról (arról is fogunk beszélni, nyugi, Árpi, nem úszod meg).

Ennek ellenére van itt egy kis probléma, Laja! Ha nem adtok egy lyukas garast sem ennek az embernek, ellenben ő barátilag tanácsokat ad nektek, akkor ez annak beismerése, hogy illegális úton juttatjátok neki a lóvét. Ráadásul mivel Ron Werber vérgeci MSZP-s tanácsadót is példaként hoztad fel az ilyen kampányguruk jellemének megfestéséhez, lényegében azt mondtad, hogy Habony személyében ti is egy hozzá hasonló, lelkiismeretlen, bomlott elméjű manipulátort használtok (nem hivatalosan persze) a hatalmatok fenntartását szavatoló néphülyítéshez.

Ha meg egyenesen Einsteinnel hoztad közös nevezőre ezt a hivatalosan félanalfabéta vitrin-terminátort, drága Lajosom, aki a legnagyobb politikai kommunikációs koponya széles e hazában, kit próbálsz hülyének nézni arra vonatkozóan, hogy ez az ember nem üzletszerűen, hanem hobbiból nyomja azt, amiben ennyire kurva jó? Úgy értettem, hogy tegnap Andy Vajna oldalán mustrálgatta a Bentley-ket Londonban, nem lehet, hogy a kaszinómilliárdos off-shore cégeiben megforgatott adófizetői pénzből urizál a világ legkülönbözőbb pontjain ez az arrogáns nem közszereplő? Dehogynem, simán elképzelhető, sőt.

Mondjuk nem mintha nem taposnátok két lábbal, puszta kedvtelésből a törvényeken, de mi a gyászt jelent az, hogy nem hivatalos? Ad számlát, vagy nem ad számlát a tanácsaiért? És ha nem adtok neki egy fillért se, akkor milliós műalkotásokat, lakást, esküvői helyszínt, Gucci és Prada ajándékutalványt, ibizai üdülési csekket miért? Hát pont ez a baj, Laja, hogy nem ti adjátok, hanem a magyar adófizetőt sanyargatjátok azért, hogy ez a nem tudom hány elemis öntörvényű, életveszélyes kalandor semmiben ne szenvedjen hiányt.

Az a kurva nagy gáz, hogy míg a magyar adófizetőt, kisvállalkozót megnyomorítjátok, ha netán papírok nélkül foglalkoztatja a Józsit vagy a Pirit, a Fidesz nevű kormánypárt ország-világ okulására, büszkén szivárogtatja, hogy ők meg simán, feketén, hivatalos szerződés, számlák, munkaviszony hiányában foglalkoztatnak tanácsadónak álcázott ingyenélőket. Ez a sokadik pofátlan bizonyíték erre. Ez az életveszély, nem a március 15.-i jégeső.

Lajos! Minden egyes, butaságtól üvöltő szavad aranyat ér, csak kár, hogy egy gyerekkori trauma erejével töröl pofán egy egész országot. Nyomasztó mellébeszélésed annak ékes példája, hogy Orbán körül elfogyott az értelem, ez már a bukás előtti őrültek háza. Lajoska, az a baj, hogy rád nézve sem lesz enyhítő körülmény, hogy te időben megmondtad, hogy ez egy életveszélyes gazember. És az is baj, hogy miközben leamortizáltatok egy egész társadalmat, felszámoltátok a jogállamot, halovány maradványait pedig kopasz verőemberekkel tarkított színjátékká silányítottátok, azon vergődtök, hogyan ússzátok meg, hogy ez a fegyelmezetlen, életveszélyes Einstein ne vessen olyan rossz fényt rátok, amilyet.

Nem fogjátok megúszni, mert ez mindent elmond rólatok. Fegyelmezetlen, személyiség- és identitászavaros manipulátorotok az egész ország életére nézve veszélyes, cinikus hatalmi mámorotoknak a kivetülése. Amibe – vele együtt – mind bele fogtok bukni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.