Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Aki ezt képes leírni, az egy hulladék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves kollégám reggel úgy kezdte a napot, hogy beleolvasott a Magyar Időkbe én most úgy fogom zárni, hogy a Magyar Hírlapon tépem ki pár gondolat erejéig a hajam. Nem mintha nem lenne jobb dolgom, de széles-kerek az a f*szerdő, trappol is benne a sok jó ember.

Ezúttal bizonyos Zsolnay Miklós ragadtatta magát újságírás címszó alatt ünnep előtti, fizetett politikai hirdetésre, amelyben Pukli István nagyapjának kilétéről filozófál bőszen (ő még mindig itt tart). Akiről – más szentenciák mellett – ellentmondást nem tűrően kinyilatkoztatja, hogy nem aggódó pedagógusként, hanem balliberális politikusként nyilvánul meg, akit szokás szerint (mert nyilván minden balliberális ilyen, kivéve ha fideszes) csakis az éppen aktuális érdeke irányít. Vagyis ha jól értem, ebben az országban, csak a nemzeti oldalt irányítják idegen érdekek, mindenki mást a saját jól felfogott érdeke irányítja. És ha ez, így van, az miért baj?

Mindegy is, ezen ne akadjunk fenn, azok után főleg ne, hogy Zsolnay úr tesz még egy kitérőt Cusi kapcsán – úgy értem, Zuschlag Jánost becézgeti emígy a szerző – aki szegény (éppen hogy meg nem sajnálta őt az újságíró (?) úr)  hat kemény évre böribe került, miközben Pukli meg felfelé bukott. Eddig még a hányinger határán belül, majdhogynem elviselhető szinten hömpölyögnek a magvas gondolatok, ám ami ezután jön azt idézni vagyok kénytelen:

Mivel Pukli hallgat a nagypapa nevéről, csak találgatni tudunk. (…) Lehet, hogy arról a Burka Ignácról van szó, aki az Államvédelmi Hatóság Vizsgálati Osztályának Kémelhárító Alosztályán ávéhás alhadnagyként 1952 ősze és 1953 tavasza között a Mosonyi utcában verte anyámat, hogy az általa elképzelt vallomást kicsikarja, majd aki a BM III/1-a (Kémelhárító Vizsgálati) Alosztályáról 1981-ben ment nyugdíjba? Ki tudja? Talán az sem kizárt, hogy a titokzatos nagypapa ávósból ÁVH-sá, majd rendőrré avanzsált, és ő az a rendőr százados, aki a BRFK Politikai Nyomozó Osztályának VI/2. csoportjából a Kovács István fedőnevű ügynököt 1960. júniusában a Budapesti Szerszámgépgyárban beszervezte a „veszélyes ellenség”-ek (így például édesapám) megfigyelésére, ellenőrzésére és provokálására? Biztosat persze erről sem tudhatunk. (…) Szegény Pukli Pistikének meg csak egy tanárlázadás vezetése jutott. Abba is belebukni látszik. (…) S ha a nem távoli jövőben Pukli egy kutyaiskola igazgatója lesz, biztosan nem hozzá járunk majd kiképzésre. Merthogy még a kutyámat sem bíznám rá. 

Nesze neked szakmaiság, érvek, deontológiai megfontolások, így illik pofán toszni az újságírást. Telibe. Értem én, hogy van az a pénz, aminek hatására emberek lealjasodnak a moszatok és egysejtűek érzelmi-szellemi szintjére is akár, de ehhez fogható aljasságra még Deutsch Tamás is ritkán vetemedik (Bayer kolléga valamivel gyakrabban), pedig tudjuk, hogy tőle aztán tényleg nem áll távol a primitív gyalázkodás.

Biztosat persze erről nem tudhatunk, de mi van akkor, ha ennek a Zsolnaynak az apja tömeggyilkos volt? Esetleg baltás darabolós, mániás-depressziós skizofrén? Az anyja meg lehet, hogy hazaáruló volt? Nem tudhatjuk, de mi van ha? Akkor Zsolnay Mikike rohadjon meg és többet életében ne írjon? Mert igaz, hogy nem felelős újságíróként, hanem udvari, kitartott bértollnokként nyilvánul meg, de vajon tehet arról, hogy ilyen tróger felmenői voltak? Mondjuk nem tudjuk, hogy azok voltak, vagy sem, de jártatjuk a pofánkat szégyenérzet nélkül. És mi a helyzet Máté T. Gyulus úrelvtárssal – lánykori nevén ifj. Thürmer Gyula -, aki a Magyar Hírlap keresztény nemzeti szerkesztőségében ül úgy, hogy korábban a kommunista párt színeiben jelöltette magát bizonyos választásokon? Zsolnay újságíró úr annyiszor köpi le vajon, ahányszor meglátja?

Már mondtuk ezen a felületen (talán pont én), hogy lehet ütni-köpködni embereket, akár még a nagyapjuk valós vagy vélt bűnei miatt is, sőt, olyan dolgok miatt, amiket nem követett el, de persze elkövethetett volna (e tekintetben bravúros, hogy a szintén kommunista Cusival rokonszenvez ez az ember is azért, hogy Puklit bemocskolja). Ettől még nem lesz hazugság, hogy az oktatás romokban van. És ehhez Pukli ávós nagyapjának ugyanannyira nincs köze, mint Zsolnay Miklós tróger felmenőinek. Akik lehet, hogy becsületesek emberek voltak amúgy, csak Mikikéből lett egy nyomorult szervilis szócső.

Nem tudom, hogy ki verte az anyját és ki figyelte meg az apját, mindenképpen aljas gazember volt. De megkísérelni mindezt Pukli Istvánra ráhúzni, hatványozott gazemberség. Aki meg ezt le is írja, arra nincsenek jelzők. Az egy hulladék.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.