Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Kerényi Imre elárulta a kormányprogramot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Biztosan mindenki ismeri azt az érzést, amikor pontosan érzi az ember, hogy valahová nem kellene bekukkantani, valamit nem kellene megnézni, elolvasni, meghallgatni, de mégis ezt teszi.

Így jártam én tegnap este. Nem voltam elég elővigyázatos, amikor a párom magához ragadta a távirányítót. A szokásosan veszélytelen főzős, utazós, oroszlános, moszatos, doktorcsontos csatorna helyett az ATV-re kapcsolta, ahol is Rónai Egon műsora ment éppen. Abban pedig Farkasházy Tivadar és Kukorelly Endre mellett Kerényi Imre és Bencsik András próbált úgy tenni, mintha.

Ezen a ponton kellett volna felhúzni a nyúlcipőt, de én hülye, nem tettem. Ültem és bámultam a képernyőt és egyáltalán nem hittem el, hogy tényleg azt hallom, amit. Pedig de. Bencsik olyan, amilyen, mostanában szokásos módon tátott szájjal trappol fel-alá a f..allosz erdőben. Biztosan jó az neki, az ő dolga.

Na, de Kerényi! Szent mákostészta! Esküszöm, képtelen vagyok eldönteni, hogy komolyan csinálja, vagy komolyan csinálja. Farkasházy igyekezett elmagyarázni, hogy annyira nem etikus dolog, hogy Matolcsy minden rokona, ismerőse, boldog és boldogtalan őse ott nyüzsög a közpénzek környékén és bőven markol az üzletből. Kerényi pedig nem érti. Láttam a szemében. Vagy pedig jó színész, ezt nem tudom. Mindenesetre végtelenül elkeserítő, hogy egy ilyen gondolkodású ember akár csak egy pár zokni fölött is dönthet, amit az adófizetők finanszíroznak meg.

A Matolcsy rokonság felsorolása annyit váltott ki a jeles rendezőből, hogy: na és? Idézem:

Te most a rokonokat és barátokat sorolod fel, de hát az természetes dolog, hogy a rokonok és barátok részt vesznek a gazdasági életben, a politikai életben. Azért folyik a politikai harc, hogy ezeket az erőforrásokat birtokolja az a csoportosulás. Neee, hát ez egy hatalmas párt, egy néppárt. Egy óriási adminisztráció, rengeteg szavazó. Hát miért folyik a politikai harc? Miért? Az erőforrások birtoklásáért. Az természetes, hogy az erőforrások működtetésében a párt a híveinek kedvez. Hát ne legyünk hippokriták, ez a lényege az egész dolognak. Nincs ebben semmi kivetnivaló.

Hát kérem, akkor én elkezdek csomagolni. Vagy a ruháimat, vagy egy méretesebb téglát. Ha ezt így gondolja Kerényi Imre, ráadásul bőrkötésben, díszkiadásban, akkor itt annál is nagyobb a baj, mint amit eddig gondoltam.

Lehetséges, hogy a komplett kormány így gondolja? Hogy az kurvára természetes dolog, ha az összes rokon ott nyüzsög a húsosfazék körül? Hogy természetes dolog használni a közöst egy szűk kör érdekében, helyzetbe hozni a közvetlen környezetet, a közösből forráshoz juttatni a pereputtyot?

Besza, behu! Komolyan.

Lehetséges, hogy csak el kellene nekik mondani, hogy NEM? Hogy ezt civilizált országban lopásnak hívják. Ez máshol egyáltalán nem normális dolog. Ez vegytiszta korrupció. Börtönévekben mérhető súlya van. Vagyonelkobzás van, a közéletből száz évre kitiltás van.

Kerényi miért nem rendez inkább valamit, vagy nyomtat borjúbőrbe kötött alaptörvény asztalát? Akár festményeket is vásárolhatna, ő legalább olcsóbban megoldja, mint Matolcsy. De miért nyilatkozik? Hát nem veszi észre, hogy az egész kormányprogramot nyilvánosságra hozta?

Lopunk, korrumpálódunk, kapjátok be!

Kizárólag erős idegzetűeknek itt a teljes felvétel a vitáról.

Én csak annyit tennék hozzá: jaj nekünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.