Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak egy törpe óriási árnyéka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha az ember félreteszi a prosztódiktatúra iránti természetes berzenkedését és egy kicsit jobban figyel, hamar rájön: itt bizony félelem van. Eddig is érezhető volt, csakhogy eddig ez a társadalom többségének, ha nem egészének volt a megszokott közege, most változtak a dolgok.

Bizony, félt itt az is, aki nem kedveli a jelenlegi kormányt, de félt az is, aki igen. Mert elég volt egy meggondolatlan mondat és az előjogok (ha voltak egyáltalán) ugrottak. A kormány bosszúálló hajlama mindenhol érzékelhető. Amikor nem és nem talált a kitaszított munkát sehol. Mert nem merte senki alkalmazni. Mesélhetne sok névtelen és sok ismert ember arról, milyen a gyávák kicsinyes bosszúja.

A jelenleg séfként dolgozó egykori közigazgatási államtitkár, Tóth Zoltán jogásztól a közmunkára kényszerült ápolónőn keresztül mondjuk Hodosán Rózáig. A bosszúállás a gyávák fegyvere, ez mindig is így volt és így van ma is. Aki gyáva, az nem engedheti meg magának sem a nagyvonalúságot, sem a másik elismerését, sem pedig a megbocsátást.

Aki fél, az ordít. Talán úgy hiszi, az elijeszti az ellenséget. Pedig nem, nem is leheséges. Ugyanis az ellenség nem kívül van, hanem belül. Ezt nem érti az, aki gyáva. Hiába üvölt torka szakadtából, hogy mennyire okos, nagyszerű, zseniális, maga sem hiszi el. Hiába hirdeti úton-útfélen önnön nagyaságát, mert csak az árnyéka nagy. Egy törpe óriási árnyéka.

Hiába akarja elhitetni mindenkivel, önmagával is, hogy mekkora tisztelet és szeretet övezi, egyedül van és vacog. Hallja a gúnyos nevetést akkor is, amikor néma csend veszi körül. A gyávák ilyenek. Gyengék.

Minden zsarnok a gyengeségét igyekezett leplezni. Mindig, minden korban és minden földrészen. Minden zsarnokot haszonlesők vettek körül, akik mindent megtettek mindaddig, ameddig a szolgálataik megtérültek. Elvtelenül gázolva át mindenen és mindenkin, zajosan éltetve, istenítve azt, aki méltatlan előnyöket biztosított számukra.

Gondolkodás és lelkifurdalás nélkül gyalázva, mocskolva bárkit és bármit, ha az állt érdekükben. De ez csak addig működik, ameddig nem éreznek olyan erőt, ami személyesen őket, az ő kivételezett helyzetüket, méltatlanságukat, kisszerűségüket állítja a jól bevilágított porond közepére. Akkor eltűnnek, igyekeznek láthatatlanná válni. Parancsra cselekedtem – mondják és őszintén hiszik, ez elég indok mindenre. Azt nem értik és soha nem is fogják megérteni, hogy vajon a többiek, mindenki más miért nem tette meg azt, ami elvei ellen való. Parancsra sem.

A gyávák elbuknak. Mindig. Hol több, hol kevesebb idő szükséges ehhez, de a vége mindig ugyanaz. Az elnyomottak feleszmélnek, összefognak és nem félnek többé. Itt, ezen a ponton fordul a kocka, ekkor kell belenéznie a gyávának a tükörbe és meglátni azt, amit soha nem akart látni. Azt, hogy csak egy kicsi pont a tömegben.

Matolcsy György 100 fős őrséget hozott létre, a terrorhelyzetre, bombafenyegetésekre, migrációra hivatkozva. Ennek ellenére a jegybank épületét rendőrök őrzik. A 100 fős őrség testőrség, döntően személyvédelmet látnak el.

Matolcsy György megrémült attól a lehetőségtől, hogy valaki beleláthat a pénzügyi bűvésztrükkjeibe. Fél attól, hogy azok, akiknek az adóforintjait költi, megtudják, mit, kitől, mennyiért vásárolgat és a megvásárolt kincseknek mi lesz a további sorsa. Fél, ezért kiharcolta a miniszterek elnökénél, hogy védje meg őt, védje meg a titkait. De ettől még nem fog megnyugodni, hiszen pontosan tudja, hogy egyszer el kell számolnia.

Orbán Viktor évek óta nem ad interjút, nem megy nyilvános vitákra. Az utcát, ahol lakik a saját hadserege őrzi évek óta. Az elméletileg terrorelhárításra létrehozott, valójában az ő védelmét szolgáló TEK készül a március 15.-én tartandó miniszterelnöki beszédre. Lezárnak, motoznak, elrettentenek.

Vajon mitől retteg ennyire az az ember, akit annyian szeretnek és tisztelnek? Ez nem az Egyesült Államok, Orbán nem az USA elnöke. Csak egy kicsi országé Európa közepén. Mi az oka, hogy csak válogatott közönség előtt jelenik meg, hogy elzárkózik, elbújik, importált lengyel rajongók mögé húzódik az őt imádó nép elől?

Kitől fél? A pedagógusoktól? Diákoktól? Ápolónőktől? Vasutasoktól? Közalkalmazottaktól? Könyvtárosoktól?

Nem tudja, hogy belőlük áll a nép?

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.